پشتیبانی روسیه از رژیمهای دیکتاتوری منطقه
به دنبال اعلام تحریمهای تازه علیه رژیم ایران، وزارت خارجه روسیه به شدت از قدرتهای غربی انتقاد کرد. همزمان رئيس جمهور روسیه از معاملات تسلیحاتی کشورش با رژیم سوریه دفاع کرد.
وزارت خارجه روسیه با انتشار بیانیهای اعمال تحریمهای یکجانبه از سوی اتحادیه اروپا علیه ایران را "ضربهای آشکار به همکاری گروه پنج به علاوه یک" در مقابله با پرونده هستهای ایران دانست.
وزارت خارجه روسیه در عین حال خواستار برگزاری دور تازهای از گفتوگوهای هستهای بین ایران و گروه پنج به علاوه یک شد.
آخرین دور از گفتوگوهای ایران و گروه ۱+۵ در مسکو برگزار شد که نتیجه ملموسی نداشت. از آن هنگام اتحادیه اروپا تحریمهای تازهای علیه ایران وضع کرده و چند بار آن را گسترش داده است.
"سقوط اخلاقی" روسیه
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه از معاملات تسلیحاتی کشورش دفاع کرد. او بدون آنکه از سوریه نامی ببرد گفت که کشورش آزاد است به هر کشوری که مایل است، سلاح بفروشد.
اخیرا برخی کشورهای غربی از تحویل جنگافزار روسی به سوریه انتقاد کرده بودند، اما پوتین گفت که کشورش تنها از تحریمهایی که توسط شورای امنیت سازمان ملل اعلام شود، پیروی میکند و به "تحمیلات" دیگر کشورها تن نمیدهد.
پوتین که در مراسم گشایش اجلاس همکاریهای فنون تسلیحاتی سخن میگفت، افزود: «هیچکس نمیتواند به روسیه تکلیف کند که با کدام کشورها معاملات تجاری داشته باشد یا نداشته باشد.»
هفته گذشته نیروی هوایی ترکیه یک هواپیمای سوری را وادار به فرود کرد. به گفته مقامات ترکیه پس از بررسی، معلوم شد که این هواپیمای باری حامل تجهیزات نظامی از روسیه برای ارتش سوریه بوده است.
سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه گفت که محموله شامل تجهیزات رادار بوده که به طور قانونی حمل شده است. او تقاضا کرد که محموله هواپیما به دارنده حقیقی آن یعنی دولت سوریه مسترد شود.
وزیر خارجه روسیه گفت که کشورش تحریمهای یکجانبهی فردی یا جمعی کشورهای دیگر را در قبال سوریه قبول ندارد و تنها از قوانین بینالمللی پیروی میکند. آقای لاوروف بر ادامه همکاریهای "فنی" کشورش با رژیم سوریه تأکید کرد.
به دنبال این ماجرا، وزارت خارجه آمریکا، سیاست روسیه در قبال سوریه را "سقوط اخلاقی" خواند.