بازدیدکنندگان ارجمند بدلیل تغییرات فنی ایران‌پرس‌نیوز موقتا بروزرسانی نمی‌شود
















آدرس پست الکترونيک [email protected]









پنجشنبه، 27 مهر ماه 1391 برابر با 2012 Thursday 18 October

رضايی: منشا اصلی بحران ارزی تحریمها است

محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفتگو با روزنامه خراسان گفت: منشا اصلی بحران ارزی تحریم‌ها است.

رضایی طی سال های اخیر همواره یکی از گزینه های کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری بوده است، به رغم آن که می گوید «من هنوز در حال مطالعه و فکر و مشورت و رایزنی هستم» از ایده تشکیل «دولت ائتلافی کارآمد ومتعهد» که به گفته او «یک دولت جمعی و ارزشی» است سخن به میان می آورد و می افزاید: «در این باره با خیلی ها بحث هایم را شروع کرده ام».

وی همچنان معتقد است که اصلاح طلبان و اصول گرایان نفس آخر را می کشند و جامعه سیاسی ایران وارد فضای جدیدی شده است.

معتقد است ایده دولت «وحدت ملی» که هاشمی رفسنجانی مطرح کرده است برای حل مشکل گروهی از نخبگان سیاسی است».

بحث ورود هاشمی به عرصه انتخابات ریاست جمهوری را نیز تلاش عده ای می داند که «دوست دارند فضای سیاسی را حیدری و نعمتی کنند».

هم تحریم ها و هم ضعف مدیریت کشور در موضوع ارز موثر است. هر چند منشاء اصلی آن تحریم هاست، ولی ضعف مدیریت به آن دامن زده است، عدم پیش بینی حوادث و تاخیر در مقابله موثر با آنها در تشدید شدن اوضاع ارزی موثر بوده است.

فکر می کنم که مسئولین مربوطه حوادث امروز را پیش بینی نکرده بودند.

ما درپشت صحنه های یک جنگ آشکار، روی اقتدار بازدارندگی در حال مبارزه هستیم که ما چقدر می توانیم جلوی حمله را بگیریم یا در همان ساعت اولیه اگر به ما آسیب زدند، چه مقدار می توانیم به آنها آسیب وارد کنیم. هر میزان این توانایی را قبل از جنگ افزایش دهیم، می توانیم از وقوع جنگ جلوگیری کنیم.

8 سال آینده حساس تر از 8 سال قبل است. هم در بعد اقتصادی و هم در بعد امنیت ملی. 8 سال آینده حساس تر است اما این به معنای آن نیست که حتماً جنگ می شود، بلکه به معنای این است که ما نباید دشمن را دست کم بگیریم.

فکر می کنم تا پس از انتخابات آمریکا و انتخابات ایران اتفاقی نمی افتد. رفتار دولت آینده آمریکا و دولت آینده ایران در امنیت و اقتصاد ایران نقش دارد اگر عقلانیت به دولت آمریکا برگردد منطقه روی صلح و آرامش بیشتری خواهد دید.

جمهوری خواهان در عین این که افراد خشنی هستند، ولی ثبات در اعتقاداتشان بیش از دموکرات ها است.

البته حرف هایی که در انتخابات آمریکا گفته می شود، بعد از انتخابات ممکن است تغییرکند.

تاکنون ما هیچ رئیس جمهوری در آمریکا ندیده ایم که دقیقا به همان حرف هایی که در انتخابات زده، عمل کرده باشد.

دموکرات ها مشکلی که دارند این است که در نیروهای نظامی و امنیتی آمریکا حضور چندانی ندارند و بیشتر در بخش های اقتصادی و اجتماعی حضور دارند بعضی از قول هایی که می دهند، خیلی محکم نیست.

تا آمریکایی ها به صراحت از برطرف کردن تحریم ها حرف نزنند، بعید است راهکار جدیدی به وجود آید.

آمریکایی ها باید رفتار خود را اصلاح کنند نه آنکه بدتر کنند آنها به صراحت بگویند که در یک مدت کوتاه کل تحریم ها را برطرف می کنند؛ اگر بتوانند این سخن را صادقانه بگویند و ایران هم ببیند که تضمینی در این باره وجود دارد، این می تواند یک راهی باشد، ولی تا زمانی که آمریکایی ها این حرف را نزدند، هیچ ثباتی در مذاکره وجود ندارد.

اسد از سقوط نجات پیدا کرد. یعنی دوبار مخالفان آقای اسد تا نزدیکی دمشق هم آمدند، حتی حومه دمشق را نیز تصرف کردند، ولی عقب زده شدند.

لذا راه حل نظامی در سوریه به پایان رسیده است. اما بقای آقای اسد به کارهایی است که در ارتباط با مردم شروع کرده است. این ها باید ادامه پیدا کند.

حالا بحث درباره آرایش انتخاباتی خیلی زود است. اول باید مشکلات ارزی حل شود. الان همه مردم دنبال حل مشکلات ارز و گرانی ها هستند.

به نظر من اصلاح طلبان سنتی و اصول گرایان سنتی بدون یک بازنگری کامل در خود بعید است که بتوانند به بقا ی خود ادامه دهند و نفس آخر را می کشند.

لذا جامعه سیاسی ایران وارد یک فضای جدیدی شده است، یعنی در 8سال آینده دیگر فرد و جناح از موضوعیت خارج می شود و هیچ کاری جای پیروزی ملت ایران را نمی گیرد.

مثل این است که ما بازی باشگاهی را تمام کردیم، تیم ملی به جام جهانی می رود. یعنی دیگر تیم ملی مطرح است و نه باشگاه ها؛ لذا باید وفادارترین و کارآمد ترین افراد در دولت آینده جمع شوند. اصلاً فرد و جناح در 8سال آینده از موضوعیت خارج می شود. دنبال کردن منافع فردی و جناحی خیانت به ملت ایران است.

البته چون تفکر سیاسیون ما در این 20سال اخیر شکل گرفته است، خیلی دیر به این موضوع خواهند رسید.

یعنی احتمالاً 3-4 سال دیگر تازه یک عده از خواب بیدار می شوند که اصلاً فضای جناحی و فردی، دیگر کارایی ندارد!

دولت وحدت ملی کارایی ندارد. دولت ائتلافی و کار آمد یک دولت جمعی و ارزشی است.

مفاهیمی از قبیل وحدت ملی برای حل مشکل گروهی از نخبگان که سیاسی هستند مطرح می شود و گر نه قادر به حل همه مشکلات جامعه نیست.

من با خیلی ها بحث هایم را شروع کرده ام. فکر می کنم ما باید به یک روش جدید برسیم و اصل را بر کارآمدی اداره کشور قرار دهیم.

در حقیقت می خواهم این را عرض کنم که هیچ چیزی جای پیروزی ملت ما را در آینده نمی گیرد. همان طور هم که رهبر انقلاب اخیراً فرمودند ملت ایران تحت فشارها تسلیم نمی شود، پس همه باید تلاش کنند که نگذارند ملت ایران شکست بخورد، این ادبیات در آینده افزایش پیدا خواهد کرد.

یعنی دیگر بحث جناح ها و افراد روز به روز رنگ می بازد و اصلاً از موضوعیت خارج می شود. به همین دلیل افراد باید خود را با این فضای موردنیاز جامعه تطبیق دهند.

جناح ها هم خود را با این فضا تطبیق دهند. افراد دنبال این نباشند که ثابت کنند از دیگران بهترند.

چون مردم ما به دنبال سرباز و افراد کارآمد هستند و هر فردی که کارآمدتر است، باید جلو بیاید.

آن هم نه یک یا دو ... این که می گوییم دولت جمعی و ارزشی منظور این است که هر کسی که می تواند حتی خدمت کوچکی به مردم انجام دهد باید راه او را باز بگذاریم تا به صحنه بیاید و برای او مانع تراشی نکنیم، زیرا باید اصل را بر پیروزی نظام و ملت ایران در 8سال آینده قرار دهیم.

تا الان تجربه نشان داده که تمام افرادی که در دولت آمده اند، بعد از دولتشان به فعالیت سیاسی خود ادامه داده اند.

آقایان هاشمی و خاتمی پس از دوره ریاست جمهوری در صحنه سیاسی فعال بودند آقای احمدی نژاد و دوستانش هم فعال خواهند بود.



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید:






© copyright 2004 - 2024 IranPressNews.com All Rights Reserved