مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی ایران با انتقاد از عملکرد شرکت پشتیبانی امور دام، اعلام کرد: تا به این لحظه از 200 هزارتن کنجاله سویایی که شرکت پشتیبانی امور دام اعلام کرده بین تولیدکنندگان توزیع کرده است، حتی یک کیلوگرم هم به این اتحادیه نداده است!
حسین مقدم نیا در گفتگو با خبرنگار مهر درباره توزیع 200 هزارتن نهاده کنجاله سویا بین مرغداران توسط شرکت پشتیبانی امور دام اظهارداشت: تا به این لحظه از این 200 هزارتن کنجاله سویایی که اعلام کرده اند حتی یک کیلوگرم هم به ما نداده اند!
وی در بیان علت عدم تحویل اسناد و مدارک دراختیارگرفتن 50 هزارتن نهاده کنجاله سویا و نحوه توزیع آن بین مرغداران مرغ گوشتی در سراسر کشور، اظهارداشت: همه اسناد و مدارک در رابطه با این موضوع از طریق شرکت پشتیبانی امور دام جمع آوری شده است.
مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی ایران خاطرنشان کرد: باتوجه به اینکه شرکت پشتیبانی امور دام طی نامه شماره 4035//45 مورخ 27/01/91 به مدیر عامل شرکت آوا تجارت صبا اعلام کرد نهاده کنجاله سویا براساس آدرسهای ارائه شده هرچه زودتر توزیع شود، این اتحادیه هیچ نقشی در توزیع نهاده کنجاله سویا را نداشته است.
وی با اشاره به اینکه اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی ایران فقط اطلاعات مرغداران را به این شرکت اعلام کرده است و آنها خودشان نهاده را توزیع کرده اند، گفت: بنابراین این روند نشان میدهد که اگرخللی در نحوه تحویل کنجاله به مرغداران وجود داشته، مسئولیتش با این شرکت است نه اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی ایران.
مقدم نیا تصریح کرد: اگر مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام با حساب و کتاب آشنایی دارد، بهتر است برود در بایگانی خود نامه مذکور وم شخصات مرغدارانی که بین آنها نهاده کنجاله سویا توزیع شده است را ببیند تا متوجه شود که 50 هزارتن نهاده کنجاله سویا کجا رفته است!
شگرد شرکت پشتیبانی امور دام برای ندادن کنجاله سویا
این فعال صنعت مرغداری کشور افزود: مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام برای اینکه از زیر بار تعهد دادن 55 هزارتن نهاده کنجاله سویا که در تاریخ 03/08/91 قرارداد آن منعقد شده و پول آن را دریافت کرده است، شانه خالی کند می گوید این اتحادیه اسناد و مدارک 50 هزارتن نهاده کنجاله سویا را در اختیار ما نگذاشته است درحالیکه همه اسناد نزد خودشان است.
کنجاله سویا کیلویی 1900 تومان شد!
وی در ادامه درخصوص قیمت مرغ در بازار اظهارداشت: با توجه به اینکه درحال حاضر قیمت هرکیلوگرم نهاده کنجاله سویا در بازار 1900 تومان است، این مسئله بر روی قیمت مرغ تاثیر گذاشته است به طوریکه هم اکنون هرکیلوگرم مرغ زنده درب مرغداری 4500 تومان عرضه می شود.
به گزارش مهر، با توجه به وضعیت بازار و علی رغم وعده های وزارت صنعت مبنی بر توزیع روزانه هزاران مرغ وارداتی و همچنین نامعلوم بودن سرانجام اختلافات شرکت پشتیبانی امور دام با اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی بر سر دادن نهاده ارزان قیمت، آنچنان بعید نیست که در آینده ای نزدیک قیمت گوشت مرغ باز هم افزایش یابد.
کلهپاچه و سیرابی هم گران شد
وقتی هوا سرد میشود، تمایل افراد به خوردن غذاهای گرم و پرکالری بیشتر میشود. کله پاچه یکی از این نوع غذاهاست. مواد اولیه صبح به دست طباخ میرسد و طباخ تا ظهر آن را پاک کرده و آماده طبخ میکند و سرانجام از ظهر تا صبح فردا آن را میپزد. بر اساس یک سنت قدیمی در ماه رمضان و به ویژه شبهای پایانی ماه رمضان فروش کلهپزها زیاد میشود و مشتریان بیشتری تمایل به خرید کلهپاچه دارند.
برخی اقلام به فراخور زمان با افزایش تقاضا افزایش قیمت دارند و کلهپاچه نیز جزو همین اقلام است. در این بازار نیز دلالان و واسطههایی که هستند که عامل گرانفروشی محسوب میشوند، زیرا در حال حاضر کشتارگاهها به صورت آزاد و غیر دولتی کشتار میکنند. گفته میشود تعدادی افراد در این زمینه کار واسطه را بین کشتارگاهها و مغازهداران انجام میدهند و عامل افزایش قیمت کلهپاچهها هستند.
اما رییس اتحادیه طباخان، کله پاچه، سیرابی طبخ شده و خام تاکید کرد: در ماه مبارک رمضان قیمتها افزایش نمییابد و حتی اگر واسطهها گران کنند، ما مجبور هستیم که کلهپاچهها را به قیمت واقعی خریداری کنیم، بنابراین اعضای صنف نیز بهتر است که گران خریداری نکنند.
رضا رواسیان با بیان اینکه برخی مغازههای کلهپزی در ایام مبارک ماه رمضان 10 تا 15 درصد ارزانتر میفروشند، گفت: در حال حاضر ما کلهپاچه کامل را به قیمت 18000 تا 18500 تومان از واسطهها خریداری میکنیم و آن را به قیمت 26 هزار و 500 تومان به مصرفکننده میدهیم.
مصرف کله پاچه در ایام ماه رمضان 50تا 60 درصدافزایش مییابد
وی گفت: در ماه مبارک رمضان ما بهطور میانگین 50 تا 60 درصد افزایش مصرف داریم که این مقدار در سال گذشته 70 تا 80 درصد بود.
رواسیان در رابطه با مصرف سیرابی نیز با بیان اینکه مصرف آن نسبت به کله پاچه کمتر است، گفت: هر سیرابی بین 3000 تا 3500 تومان خریداری میشود و پرسی 3000 تا 3500 تومان هم به دست مصرفکننده میرسد، ولی فروش یک دست کامل سیرابی که یک سیراب و یک شیردان است، 7000 تومان است.
وی با بیان اینکه حدود 30 مغازه دارای پروانه در تهران داریم، گفت: مغازهها زیر نظر اتحادیه و به صورت بهداشتی در این زمینه فعالیت میکنند.
کلهپاچه یک غذای سنتی ایرانی است، ولی غذایی مشابه آن به نام خاش در ارمنستان، آذربایجان و گرجستان متداول است و در کشورهای عربی نیز با نام باجه طبخ میشود. اجزای این غذا شامل: بناگوش، زبان، مغز، چشم، گوشت صورت و پاچه است. واحد شمارش کلهپاچه دست بوده و هر دست شامل یک کله و چهار پاچه است. آب این غذا نیز به عنوان پیش غذا به همراه نان خورده میشود.
کله پاچه در طول سال نیز طرفداران خاص خود را دارد و اغلب غذای محبوب نسل قدیم است که البته طبع نسل جوان نیز آن را میپسندد. کله پاچه معمولاً در رستورانهای خاصی به نام کلهپزی یا طباخی آماده میشود.
کله پاچه غذایی دیرپز بوده و طبخ آن زمان زیادی طول میکشد. این غذا را گاه برای هضم سریع تر با آبلیمو و دارچین میل میکنند و بهترین زمان مصرف آن نیز صبح است. مصرف نامتعادل و نابجای غذاهایی همچون کله پاچه به دلیل چربیهای اشباع و کلسترول بالا میتوانند خواب شبانه را مختل کنند.
افراد بالای 30 سال کله پاچه نخورند
اما توصیه میشود افراد بالای 30 سال کله پاچه نخورند یا کمتر بخورند. جم بالای اسیدهای چرب ترانس در سوپ سیرابی و کله پاچه برای بدن مضر است. در صورت تمایل به مصرف کله پاچه و سیرابی باید فاکتورهای مختلفی را در نظر گفت. همچنین افرادی که دارای تحرک کم هستند، بهتر است کله پاچه و سیرابی مصرف نکنند.
کله پاچه های ارزان در واقع کله گوسفند نیستند
کله پاچههای ارزان در واقع کله گوسفند نیستند، بلکه کله میش و بز هستند که بسیار دیرپز بوده و نسبت به کله گوسفند طعم چندان مطبوعی ندارند.
برای خرید مغز حیوان باید به این نکته توجه داشت که رنگ مغز اصلا نشان دهنده سلامت یا عدم سلامت آن نیست، زیرا رنگ آن به نژاد دام و تغذیه ی آن بستگی دارد. اما نکته قابل توجه آن که اگر مغز مانده باشد، ظاهری وارفته، خشک و متلاشی دارد. برای خرید کله پاچه خام حتما باید انواعی را که دارای بسته بندی بهداشتی، تاریخ مصرف و مجوز بهداشت هستند، انتخاب کرد.
اگر حیوانی بیمار یا مبتلا به بیماری جنون گاوی باشد، این بیماری می تواند از فرآورده های آن به مصرف کننده منتقل شود و کشنده باشد. بر این اساس بهتر است از خرید کله پاچهای که به صورت غیرمجاز در شرایط غیربهداشتی، خارج از یخچال و به صورت روباز در مجاورت حشرات موذی و کنار خیابان های پررفت و آمد عرضه میشوند، اجتناب کرد.
استشمام هر نوع بوی غیرطبیعی و نامطبوع مانند ترشیدگی، عفونت، گندیدگی، تعفن یا هرگونه تغییر رنگ، علامت فساد این فرآورده است.