دوشنبه، 13 مهر ماه 1405 = 05-10 2026

پشت اتهام‌زنی‌های متعدد دولت ترامپ علیه رژیم ایران چه چیزی نهفته است؟

اظهارات دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا:

حجم بی‌سابقه‌ای از نفت تقریباً به‌صورت روزانه از تنگه هرمز عبور می‌کند. تنگه هرمز دیگر عامل افزایش قیمت بنزین نیست. آنچه در حال حاضر باعث افزایش قیمت بنزین می‌شود، اقدام دموکرات‌ها در تعطیل کردن پالایشگاه‌های نفت آمریکا در ایالت‌هایی مانند کالیفرنیاست.

سپس هنگامی که از رئیس‌جمهور آمریکا، پرسیده شد که آیا رژیم ایران را مسئول حادثه پرواز «فلای‌دبی» می‌داند، او اظهار داشت که شخصاً معتقد است آنها واقعاً مسئول این ماجرا بوده اند.

تهدیدات تروریستی سپاه پاسداران در خارج از ایران

شاخه‌های مختلف سپاه پاسداران، هم در داخل ایران برای سرکوب اعتراضات و هم در خارج از کشور برای پیشبرد اهداف سیاسی–امنیتی جمهوری اسلامی فعالیت دارند.

جمهوری اسلامی از بدو تاسیس در سال ۱۹۷۹ به‌جای اتکا به نهادهای کلاسیک نظامی مانند ارتش، بر یک شبکه چندلایه امنیتی–نظامی–ایدئولوژیک برای حفظ قدرت تکیه کرد که در راس آن سپاه پاسداران قرار دارد و شامل شاخه‌های متعددی از جمله بسیج، نیروی قدس (شاخه برون‌مرزی سپاه)، سازمان اطلاعات سپاه و مجموعه‌ای از نیروهای نیابتی فراملی می‌شود.

ماموریت اصلی این نهاد طبق قانون اساسی جمهوری اسلامی، «حفظ انقلاب و دستاوردهای آن» تعریف شده است، نه دفاع از تمامیت ارضی ایران و جمعیت ۹۰ میلیون نفری این کشور. سپاه همچنین بخش‌های کلیدی اقتصاد ایران را کنترل می‌کند و این توانایی اقتصادی، آن را به سازمانی منحصر به فرد تبدیل کرده که می‌تواند قدرت نظامی، سیاسی و تروریستی را در هم بیامیزد.

این در حالیست که نام سپاه پاسداران در لیست تروریستی آمریکا و اروپا در کنار گروه‌هایی چون القاعده، داعش، حماس و جهاد اسلامی قرار گرفته است.


Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
  به اشتراک بگذارید:









تبلیغات







به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.



بازگشت به برگ نخست