خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

پنجشنبه، 23 مرداد ماه 1404 = 14-08 2025

فیلم؛ تلاش روسیه برای کنترل بر فضای اینترنت؛ اعتراض و واکنش واتس‌اپ

روسیه با متهم کردن برنامه‌های پیام‌رسان واتس‌اپ و تلگرام به عدم اشتراک‌گذاری اطلاعات با مجریان قانون در پرونده‌های کلاهبرداری و تروریسم، محدودیت‌هایی را برای این پلتفرم‌های خارجی اعلام کرد. (فیلم زیر)

مسکو چندین سال است که با پلتفرم‌های فناوری خارجی، بر سر محتوا و عدم ذخیره‌سازی داخلی داده‌ها، اختلاف شدید دارد که پس از آغاز جنگ اوکراین در فوریه سال ۲۰۲۲ تشدید شد. منتقدان می‌گویند روسیه در تلاش است تا کنترل خود را بر فضای اینترنت کشور گسترش دهد.

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، با توسعه یک برنامه پیام‌رسان تحت حمایت دولت که با خدمات دولتی ادغام شده، موافقت کرده است، زیرا مسکو به دنبال ایجاد حاکمیت دیجیتال و ترویج خدمات داخلی و کاهش وابستگی به پلتفرم‌های خارجی است.

طبق گزارش خبرگزاری اینترفکس، سازمان تنظیم مقررات ارتباطات (روسکومنادزور) اعلام کرد به منظور مقابله با مجرمان، اقداماتی برای محدود کردن نسبی تماس‌ها در این پیام‌رسان‌های خارجی در حال انجام است. هیچ محدودیت دیگری بر عملکرد آنها اعمال نشده است. وزارت توسعه دیجیتال روسیه هم اعلام کرد: دسترسی به تماس‌ها در پیام‌رسان‌های خارجی پس از شروع رعایت قوانین روسیه توسط آنها، دوباره برقرار خواهد شد.

رویترز گزارش داد تماس‌های صوتی در تلگرام از ۱۱ اوت (۲۰ مرداد) دشوار شده و تماس‌های واتس‌اپ غیرممکن شده است.

وزارت توسعه دیجیتال روسیه اعلام کرد تلگرام و واتس‌اپ درخواست‌های مکرر برای اتخاذ تدابیری برای جلوگیری از استفاده از پلتفرم‌هایشان برای فعالیت‌هایی مانند کلاهبرداری و تروریسم را نادیده گرفته‌اند.

آنتون گورلکین، معاون رئیس کمیته فناوری اطلاعات مجلس سفلی پارلمان، اظهار کرد که این پلتفرم‌ها باید در روسیه نهادهای قانونی خود را باز کنند و به عنوان بخشی از رعایت قوانین روسیه برای لغو اقدامات مسدودسازی، با روسکومنادزور و نیروی انتظامی همکاری کنند.

شرکت متا در سال ۲۰۲۲، توسط مسکو به عنوان یک سازمان افراطی برچسب‌گذاری شد، اما واتس‌اپ که به طور گسترده در روسیه استفاده می‌شود، اجازه ماندن یافت. این پیام‌رسان به دلیل عدم حذف اطلاعات ممنوعه توسط روسیه، مجازات‌هایی دریافت کرده است.

گورلکین ماه گذشته گفت که واتس‌اپ باید برای خروج از بازار روسیه آماده شود. یکی دیگر از قانونگذاران روسیه، حضور واتس‌اپ در این کشور را نقض امنیت ملی توصیف کرد.

بر اساس گزارش روزنامه گاردین، منتقدان نگرانی خود را در مورد اینکه برنامه پیام‌رسان جدید تحت حمایت دولت روسیه ممکن است فعالیت‌های کاربران خود را ردیابی کند، ابراز کرده‌اند و گفته‌اند که روسیه می‌تواند سرعت واتس‌اپ را کاهش دهد تا کاربران را به سمت پلتفرم جدید سوق دهد.

تنش واتس اپ با دولت روسیه بالا گرفت

پس از آنکه روسیه محدودسازی بخشی از تماس‌های انجام‌شده از طریق واتس‌اپ را آغاز کرد، واتس‌اپ در بیانیه‌ای اعلام کرد که در برابر تلاش دولت‌ها برای نقض حق ارتباطات امن مقاومت می‌کند!

به گزارش سیتنا، در این بیانیه که پنج‌شنبه ۲۳ مرداد منتشر شد، آمده است: «واتس‌اپ یک پیام‌رسان خصوصی با رمزگذاری سراسری است که در برابر تلاش دولت‌ها برای نقض حق ارتباطات امن مقاومت می‌کند و به همین دلیل، هدف تلاش‌های روسیه به منظور مسدودسازی آن برای بیش از ۱۰۰ میلیون کاربر در این کشور قرار گرفته است.»

واتس‌اپ که متعلق به شرکت متا است، افزود: «در جهت فراهم‌سازی امکان دسترسی عموم مردم، از جمله کاربران در روسیه به ارتباطات رمزگذاری‌شده سراسری، همچنان هر آن‌چه در توان داریم، به کار خواهیم گرفت.»

بر اساس گزارش‌ها، روسیه محدودسازی بخشی از تماس‌های انجام‌شده از طریق تلگرام و واتس‌اپ را آغاز کرده است. مسکو این پلتفرم‌های خارجی را به عدم همکاری با نهادهای مجری قانون در پرونده‌های مرتبط با «کلاهبرداری و تروریسم» متهم می‌کند.

پیش‌تر خبرگزاری اینترفاکس به نقل از روسکومنادزور، سازمان ناظر بر ارتباطات روسیه، گزارش داد: «برای مقابله با مجرمان ... اقدام‌هایی برای محدود کردن بخشی از تماس‌ها در این پیام‌رسان‌های خارجی در حال انجام است.»

این سازمان افزود: «هیچ محدودیت دیگری» بر عملکرد این پیام‌رسان‎‌ها اعمال نشده است.

وزارت توسعه دیجیتال روسیه هم وعده داد در صورتی که این پلتفرم‌ها «اجرای قوانین روسیه را آغاز کنند»، دسترسی به قابلیت تماس آن‌ها مجددا برقرار خواهد شد.



www.youtube.com/watch?v=_sFHqMS5dkg

با استفاده از لینک زیر می توانید ویدیوی مزبور را دانلود کرده و به اشتراک بگذارید. برای دانلود این ویدیو از سایت ایران پرس نیوز خارج میشوید.
DOWNLOAD

English Summary

Russia has imposed restrictions on WhatsApp and Telegram, accusing them of failing to share information with law enforcement regarding fraud and terrorism cases. Tensions have escalated since the Ukraine war began in February 2022, with critics claiming Russia aims to tighten its control over the internet. President Vladimir Putin has approved a state-backed messaging app to promote domestic services and reduce reliance on foreign platforms. As of August 11, voice calls on Telegram have become difficult, and WhatsApp calls are impossible. WhatsApp has stated it will resist government attempts to undermine secure communication rights.


Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
  به اشتراک بگذارید:









تبلیغات







به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.



بازگشت به برگ نخست