شنبه، 29 دی ماه 1403 = 18-01 2025

ترامپ رهبر کره شمالی را به کاخ سفید دعوت خواهد کرد؟؛ دور زدن وزارت خارجه

جان بولتون، مشاور سابق امنیت ملی دولت ترامپ، احتمال داد در دوره دوم ریاست جمهوری او بار دیگر دیداری بین او و رهبر کره شمالی کم جونگ اون شکل بگیرد.

بولتون در مورد امکان دیدار بین کیم جونگ‌اون و ترامپ گفت: «تنوع سرفصل‌های خبری در دوره ترامپ ادامه خواهد یافت و او کیم جونگ‌اون، رئیس کره شمالی را به کاخ سفید دعوت خواهد کرد یا خودش به پیونگ‌یانگ سفر خواهد کرد. من معتقدم که در دوره دوم ریاست‌جمهوری ترامپ، احتمال وقوع یکی از این دو رویداد یا هر دو، بسیار بالا است.

وی افزود: اینکه آیا به یک توافق هسته‌ای خواهند رسید یا نه، مسئله دیگری است. ترامپ در دوره اول ریاست‌جمهوری خود با پیشنهادات کیم جونگ‌اون موافقت نکرد؛ و به نظر من، این به نفع ایالات متحده و متحدانش، ژاپن و کره جنوبی بود. مشخص نیست که آیا در دوره دوم می‌توان به توافقی دست یافت یا خیر.»

نگرانی از تلاش برای دور زدن دستگاه دیپلماسی

یک رسانه آمریکایی با اشاره به تقابل رئیس‌جمهوری منتخب این کشور با دستگاه دیپلماسی در دور اول ریاست جمهوری، انتصاب فرستادگان ویژه را تلاش ترامپ برای دور زدن وزارت امور خارجه در دور دوم زمامداری ارزیابی‌کرد.

تارنمای خبری آمریکایی «ان‌بی‌سی‌نیوز» در گزارشی از انتصاب نمایندگان ویژه توسط «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری منتخب آمریکا انتقاد کرد و از آن تحت عنوان «آشفتگی دیپلماتیک» یاد کرد.

این رسانه انگلیسی زبان افزود: ترامپ با انتصاب افراد وفادار به عنوان فرستادگان ویژه، ساختاری موازی با ساختار دیپلماتیک رسمی آمریکا ایجاد کرده که منتقدان معتقدند می‌تواند باعث سردرگمی و کاهش کارایی وزارت امور خارجه در مدیریت روابط خارجی ایالات متحده شود.

ان‌بی‌سی‌نیوز، انتصاب افراد معتمد به جای افراد حرفه ای را ناشی از بدبینی ترامپ به نهادهای سنتی آمریکا ارزیابی کرد و نوشت: ترامپ در اولین دوره ریاست جمهوری خود با وزارت امور خارجه وارد تقابل شد و این بار، او ممکن است به روش هایی، دنبال دور زدن دستگاه دیپلماسی باشد.

این رسانه آمریکایی، وجود همزمان فرستادگان ویژه ترامپ در کنار سفیران و مقامات رسمی وزارت امور خارجه را عامل سردرگمی دولت های خارجی برای تشخیص سیاست های واشنگتن دانست.

ان‌بی‌سی‌نیوز افزود: وجود این لایه‌های متعدد در رهبری دیپلماسی آمریکا می‌تواند اثربخشی وزارت امور خارجه را تضعیف و پیام‌های متناقضی را به جهان مخابره کند.

این رسانه خبری با اشاره به انتصاب حداقل ۱۰ فرستاده ویژه توسط ترامپ، به نقل از یک مقام کمیته روابط خارجی سنای آمریکا نوشت: در صورتی که این نمایندگان ویژه، اختیارات قانونی زیادی داشته باشند باید انتصابشان در سنا بررسی شود.

ترامپ در دور اول ریاست جمهوری خود نیز فراتر از سلسله مراتب قانونی در ایالات متحده، شخصا روابط دیپلماتیک با دیگر کشورها را از طریق گفت‌وگوی مستقیم با رهبران و مقامات ارشد این کشورها پیگیری می کرد.

گفت‌وگوی مستقیم ترامپ با مقامات کره شمالی که به شکست انجامید یکی از نمونه های بارز اقدامات ساختارشکنانه ترامپ در حوزه دیپلماتیک است.


Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
  به اشتراک بگذارید:







تبلیغات







به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.



بازگشت به برگ نخست