روزنامه داخلی فرهیختگان در مطلبی تحت عنوان «گاهی حرف نزدن را هم تمرین کنید» نوشت: چهارشنبه هفته گذشته سخنگوی سپاه پاسداران در نشست خبری خود اشارهای به عملیات «طوفان الاقصی» داشت و آن را «یکی از انتقامهای محور مقاومت برای شهادت شهید سلیمانی» خواند.
او ناخواسته هزینه سنگینی را به جمهوری اسلامی و محور مقاومت تحمیل و جنبش حماس را ناچار کرد تا بلافاصله در بیانیهای «اعتبار» اظهارات رمضان شریف را زیر سوال ببرد و تاکید کند که انگیزه و دلیل طوفان الاقصی «در درجه اول خطرهایی است که مسجد الاقصی را تهدید میکند.»
تکذیبیه حماس باعث شد به سیاق سابق، کمی بعد تلاش کند آن اظهارنظر را اصلاح کند، اما بهنظر میرسد آنچه سپاهنیوز به نقل از رمضان شریف درباره «تفاوت علت و انگیزه» عملیات طوفان الاقصی روی خروجی خود قرار داد هم نتوانست آن اشتباه را جبران کند؛ چراکه کمی بعد محمد الحورانی، عضو شورای انقلابی جنبش فتح وابسته به سازمان آزادیبخش فلسطین در گفتگو با العربیه، حملات تندی به جمهوری اسلامی و حماس کرد و ایران را متهم به استفاده از «خون فلسطینیها بهعنوان کارتی برای نمایش نفوذ منطقهای خود» کرد و از حماس خواست «از ائتلافهای منطقهای که رویکردشان سوءاستفاده از وضعیت فلسطین است خارج شوند.»
او مدعی شد: «بخشی از جوانان عرب فریب شعارهای ایران را خوردهاند.»
جدا از مصاحبههای پرتعداد مخالفان حماس و جمهوری اسلامی، اظهارنظر سخنگوی سپاه در شبکههای اجتماعی نیز طوفانی از انتقادها به ایران و بهویژه حماس را بهراه انداخت.
چهار روز پیش از سخنگوی سپاه، محمدرضا نقدی، معاون هماهنگکننده سپاه نیز به «آمریکا» برای جنگ غزه هشدار داد و گفت که با تداوم جنایتها آمریکا و متحدانش باید منتظر تولد قدرتهای جدید مقاومت و «بسته شدن بقیه آبراهها و راهها» روی خودشان باشند.
انگیزه یکمقام رسمی نظامی جمهوری اسلامی از تهدید آمریکا و متحدانش به بستن سایر آبراههای بینالمللی، با چه هدفی صورت گرفته است؟ شاید معاون هماهنگکننده سپاه این اظهارنظر را یک خطونشان برای غرب بداند، اما حاصل آن در حداقلیترین حالت تحمیل فشار بیسابقه علیه یمن و الزام سایر کشورها به همراهی با آمریکا در ائتلاف دریایی علیه یمن است.
تداوم این خطاهای کلامی از سوی فرماندهان عالیرتبه نظامی، یک خلأ بزرگ را نشان میدهد که اگر برای آن تدبیری اندیشیده نشود، بحرانها دامنگیر کشور خواهد شد.