خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

شنبه، 15 شهریور ماه 1404 = 06-09 2025

شکست تلاش‌های خامنه‌ای؛ هیچ نشانه‌ای از توقف "مکانیسم ماشه" نیست

در حالی که فقط یک هفته از آغاز مهلت ۳۰‌روزه برای فعال‌سازی مکانیسم ماشه و بازگشت تحریم‌های بین‌المللی علیه رژیم خامنه‌ای می‌گذرد، خبرگزاری فرانسه به‌نقل از یک مقام ارشد اتحادیه اروپا از دیدار عراقچی با رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا، در دوحه خبر داد. این دیدار، که پس از آغاز روند مکانیسم ماشه صورت گرفته، نشان از تلاش‌های ناامیدانه رژیم تهران برای یافتن راهی به‌منظور جلوگیری از اجرای این سازوکار دارد.

بنابراین گزارش، این دیدار با هدف بررسی تلاش‌ها برای یافتن راه‌حل مذاکره‌شده در مورد برنامه هسته‌ ای رژیم ایران انجام شده است. این تلاش‌ها در حالی صورت می‌گیرد که به‌گفته خبرنگار وال استریت ژورنال در اروپا، با گذشت یک هفته از مهلت ۳۰روزه برای اجرای مکانیسم ماشه، تا اکنون هیچ نشانه‌ای از تغییر مسیر برای جلوگیری از بازگشت تحریم‌های سازمان‌ملل در اواخر سپتامبر مشاهده نشده است.

این تحولات نشان‌دهنده شکست سیاست «مقاومت فعال» رژیم ایران در برابر فشارهای بین‌المللی است. دیدار اضطراری عراقچی با مقام اروپایی، تلاشی مذبوحانه برای خروج از بن‌بستی است که خامنه‌ای خود را در آن گرفتار کرده است. با این حال، گزارشها تأکید دارند که جامعه بین‌المللی عزمی جدی برای اجرای کامل مکانیسم ماشه دارد و به نظر می‌رسد زمان برای جلوگیری از بازگشت تحریم‌های فلج‌کننده رو به اتمام است و شواهد حاکی از آن است که این تلاش‌ها تاکنون بی‌نتیجه مانده‌اند.

خبرنگار وال استریت ژورنال تأکید می‌کند که جامعه بین‌المللی عزمی جدی برای اجرای کامل مکانیسم ماشه و اعمال فشار حداکثری بر رژیم ایران دارد.

این تحولات نشان‌دهنده شکست استراتژیک سیاست‌های خارجی خامنه‌ای و انزوای فزاینده آن در صحنه جهانی است. هر چند مقامات حکومتی تلاش می‌کنند با برگزاری دیدارهای دیپلماتیک، اوضاع را کنترل‌شده نشان دهند، اما گزارشهای معتبر رسانه‌های بین‌المللی حقیقت را آشکار می‌سازند: مکانیسم ماشه در حال حرکت است و عواقب آن برای خامنه‌ای اجتناب‌ناپذیر به نظر می‌رسد.

ملاهای ایران به ورطه سقوط خیره شده‌اند

در ماه آوریل، علی مطهری، نایب‌رئیس سابق مجلس خامنه‌ای در مصاحبه‌ای که باعث جنجال در ایران شده است، گفت که از ابتدای برنامه هسته‌ای، رژیم مذهبی برای تولید سلاحهای اتمی تلاش کرده است. او گفت: در ابتدا، وقتی برنامه هسته‌ای را آغاز کردیم، هدف ما توسعه بمب و بهبود قدرت بازدارندگی خود بود.

مطهری سپس بخش‌هایی از سوره انفال (۶۰) قرآن را نقل کرد: و هر آنچه در توان دارید از نیرو و اسب‌های جنگی برای مقابله با آنها آماده کنید تا به وسیله آن دشمن خدا و دشمن خود را بترسانید. با این حال، ما نتوانستیم آن را مخفی نگهداریم و گزارشهای محرمانه فاش شد.

این اعتراف افشاگرانه، مُهر نهایی را بر تلاش‌های ملاها برای تجدید جاه‌طلبی های هسته‌ای خود پس از بمباران سایت‌های آنها در طول جنگ ۱۲روزه با اسراییل و آمریکا در ماه ژوئن زد.

English Summary

A week into the 30-day deadline for activating the "snapback" mechanism to reinstate international sanctions against Iran, a senior EU official reported a meeting between Iran's Deputy Foreign Minister, Abbas Araghchi, and the EU's foreign policy chief in Doha. This meeting reflects Tehran's desperate attempts to prevent the implementation of the mechanism. Despite these efforts, there are no signs of a shift to avoid the return of UN sanctions by late September. The situation indicates a failure of Iran's "active resistance" policy and highlights its increasing global isolation. Reports suggest that the international community is determined to enforce the snapback mechanism, with consequences for Iran appearing inevitable.


Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
  به اشتراک بگذارید:









تبلیغات







به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.



بازگشت به برگ نخست