کمیته پیگیری وضعیت بازداشتشدگان در گزارشی از بازداشت دستکم ۶۰۰ زن در سالروز کشته شدن مهسا خبر داد. بر این مبنا، هماکنون ۱۳۰ نفر از این زنان بازداشتشده، در بند قرنطینه زندان زنان قرچک هستند و پروندهشان به دادسرا ارسال شده است.
همچنین مأموران امنیتی به نزدیکان افرادی که در روز۳۰ شهریور ۱۴۰۱ کشته شدند از جمله عرفان رضایی، غزاله چلابی، حنانه کیا، جواد حیدری و... گفتهاند حق برگزاری هیچ مراسمی برای سالگرد او را ندارند. فرزانه برزهکار، مادر عرفان نیز از روز ۱۲ شهریور ۱۴۰۲ بازداشت شده و در زندان است.
همزمان با اولین سالگرد شهادت غزاله چلابی، دختر جوان ۳۳ساله اهل آمل، مأموران در تماسی تلفنی با فاطمه مجتبایی، مادر او، وی را تهدید کردهاند در صورت حضور بر مزار دخترش و برگزاری مراسم سالگرد در عصر پنجشنبه، این مادر دادخواه را نیز مانند مادر عرفان رضایی بازداشت خواهند کرد!
بانوی مهندس معترض به حجاب اجباری بازداشت شد
زینب کاظمی که پارسال در جلسه مجمع مهندسان تهران در اقدامی اعتراضآمیز حجاب اجباری خود را برداشت و حدود دو هفته پیش گفت بهدلیل این حرکت به مجازات «شلاق» محکوم شده است، بازداشت شد.
وبسایت حقوق بشری «هرانا» به نقل از یک منبع نزدیک به خانواده خانم کاظمی اعلام کرد که او روز ۲۷ شهریور توسط نیروهای امنیتی دستگیر شده است.
زینب کاظمی روز ۲۸ بهمن پارسال در جلسه مجمع سازمان نظام مهندسی استان تهران در اعتراض به فضای امنیتی حاکم بر انتخابات این مجمع روسری خود را به نشانه اعتراض پرتاب کرد.
انتشار ویدئوی اعتراض او موجی از واکنشها را برانگیخت و یک رسانه نزدیک به سپاه پاسداران روز ۲۹ بهمن از تشکیل پرونده قضایی علیه خانم کاظمی خبر داد.
او ۱۶ شهریور امسال با انتشار ویدئویی از صدور حکم تعلیقی «۷۴ ضربه شلاق» علیه خود از سوی دستگاه قضایی جمهوری اسلامی خبر داد و گفت که این حکم به اتهام «جریحهدار کردن عفت عمومی» صادر شده و در صورت «ارتکاب جرم» تا مدت پنج سال، این حکم به اجرا گذاشته خواهد شد.