اعلام خبر مرگ الیزابت دوم، ملکه بریتانیا در سن ۹۶ سالگی با واکنشهای متعدد داخلی و بینالمللی روبرو شد. پرچمهای کاخ باکینگهام به حالت نیمهبرافراشته در آمدهاند.
به گزارش یورونیوز، او پس از حدود ۷۰ سال سلطنت در کاخ بالمورال اسکاتلند چشم از دنیا فرو بست تا فرزند ارشدش، شاهزاده چارلز به مقام سلطنت برسد. شاه بریتانیا که از این پس «چارلز سوم» نامیده خواهد شد، مرگ مادرش را لحظهای مملو از غم و اندوه توصیف کرد.
جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا اعلام کرد که پرچمهای ایالات متحده در سراسر کشور به احترام ملکه بریتانیا به حالت نیمه افراشته درخواهد آمد. بانوی اول ایالات متحده نیز با خانواده سلطنتی ابراز همدردی کرده. آقای بایدن تصریح کرده که میراثی که ملکه از خود بجای گذاشته «در برگ برگ تاریخ بریتانیا و دنیا جاودانه خواهد ماند.»
دونالد ترامپ، رئيس جمهوری پیشین آمريكا هم در پیام تسلیت خود از ملکه الیزابت بعنوان فردی یاد کرد که هرگز در زندگی خود مرتكب اشتباه نشد.
اولاف شولتز، صدراعظم آلمان گفت که دلش برای ملکه بهویژه طنز فوقالعاده او تنگ خواهد شد. وی اضافه کرد که عزادار ملکه الیزابت دوم هستند. وی گفت که او یک الگو و الهام بخش برای میلیونها نفر از جمله در آلمان بود.
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه مرگ الیزابت دوم را «ضایعهای جبرانناپذیر» توصیف کرد و به بریتانیاییها تسلیت گفت.
پوتین در پیامی به چارلز سوم، پادشاه بریتانیا گفت که ملکه حقیقتا از عشق و احترام در بین مردم برخوردار بود و در صحنه جهانی دارای اقتدار بود.
وی خطاب به چارلز افزود: «برای شما در برابر این ضایعه سخت و جبران ناپذیر، شجاعت و پایداری آرزومندم.»
وی از چارلز خواست تا تسلیت او را به اعضای خانواده سلطنتی و کل مردم بریتانیا منتقل کند.
ای کاش عکسهای ملکه الیزابت را در سفر خود به ایران هم میگذاشتید البته زمانیکه ایران هنوز به این بربریت دچار نشده بود و اینگونه سقوط اخلاقی و اقتصادی و هرج و مرج بر آن حاکم نبود وو هر امام جمعه مفتخوری حاکم بخشی از کشور نبود نابود باد نادانی
انصافا ملکه انگلیس برای انگلیس و مردم انگلیس آنچه که می توانست انجام داد، گاه با عدالت و گاه بیعدالت، اما همه برای انگلیس بود که او قسم یاد کرده بود از آن دفاع کند * حتا مرگ ملکه انگلیس سیاسی بود * بالمورال جایی که ملکه را بردند که در آنجا فوت کند، در واقع بخشی از اسکاتلند بشمار می آید اما چون در سالهای اخیر اسکاتلندیها صحبت از استقلال از انگلیس میزدند، گر چه می دانستند حال ملکه برای مسافرت خوب نیست او را مخصوصا بردند در آنجا فوت کند تا برخی مانند فرماندار انگلیس در استرالیا بتوانند بگویند ملکه در بلمورال انگلیس فوت کرد *هدف یک پیام سیاسی به جهان و به اسکاتلندیها بود که به خوبی انجام شد * حالا موفق بشود یا نه بحث دیگری است * اما پیام سیاسی انگلیس حتا در زمان مرگ ملکه کاملا روشن بود * و آن اینکه اسکاتلند متعلق به انگلیس است *