شورای انجمنهای حقوقی و وکلای اروپا، چهار وکیل ایرانی را که سابقه حبس سیاسی دارند، بعنوان برندگان جایزه حقوق بشری این نهاد معرفی کرد. نسرین ستوده، عبدالفتاح سلطانی، محمد نجفی و امیرسالار داودی، چهار وکیل برگزیده این نهاد حقوق بشری اروپایی هستند.
به گزارش رادیو فرانسه، شورای انجمنهای حقوقی و وکلای اروپا، که در سال ۱۹۶۰ پایهگذاری شد، یک نهاد غیرانتفاعی است که از أصول بنیادین قضایی در چارچوب دموکراسی و حقوق بشر حمایت میکند.
شورای انجمنهای حقوقی و وکلای اروپا، در بیانیهای که روز پنجشنبه ۲۸ نوامبر منتشر کرد، اعلام کرد: جایزه حقوق بشری سال ۲۰۱۹ این شورای غیردولتی اروپایی به چهار وکیل ایرانی که سابقه حبس سیاسی دارند، اعطا میشود. سه تن از این وکلای ایرانی، نسرین ستوده، محمد نجفی و امیرسالار داوودی، همزمان با اعطا این جایزه در زندان به سر میبرند.
نسرین ستوده، یکی از برندگان جایزه شورای انجمنهای حقوقی و وکلای اروپا، در آخرین کیفرخواست صادر شده از سوی قوه قضائیه ایران، برای اتهامات متعدد، در مجموع به ۳۸ سال حبس و ۱۴۸ ضربه شلاق محکوم شده است.
عبدالفتاح سلطانی، که در اسفند ۱۳۹۰ به ۱۰ سال حبس و ۲۰ سال محرومیت از وکالت محکوم شده بود، پس از گذراندن ۷ سال زندان، روز ۳۰ آبان ۱۳۹۷ به طور مشروط آزاد شد.
نسرین ستوده و عبدالفتاح سلطانی از اعضا کانون مدافعان حقوق بشر در ایران هستند.
محمد نجفی، که در پی اطلاعرسانی درباره وحید حیدری، یکی از جانباختگان اعتراضات دی ماه ۹۶ در بازداشتگاهی در اراک، دستگیر شد، در چندین پرونده برای اتهامات متعدد، به ده سال، سه سال و یک سال حبس محکوم شده است.
امیرسالار داوودی، که در مجموع برای اتهامات متعدد به ۳۰ سال حبس محکوم شده است، از روز ۲۹ آبان ۹۷ در بازداشت به سر میبرد.
ایستاده می میرم، اما زانو نمی زنم
ایستاده می میرم اما زانو نمی زنم؛ نامه امیرسالار داودی از زندان اوین
خبرگزاری هرانا – امیرسالار داودی، وکیل دادگستری که توسط دادگاه انقلاب تهران به ۳۰ سال حبس (۱۵ سال قابل اجرا) محکوم شده است، طی انتشار نامه ای سرگشاده خطاب به مردم ایران، ضمن انتقاد به حکم ناعادلانه خود می نویسد: “نمی دانم آنچه را که بر زبان و قلمم جاری و ساری ساخته ام و در نهایت گفته ها و نوشته هایم حبسی گران اندازه ۱۵ بهار را نصیبم کردند، بر مدار حق بوده اند یا که نه؟! چه، اینکه آیندگان و پیشتر شما ملت در این ارتباط قضاوت خواهید کرد و بی گمان من در برابر قضاوت شما و البته قضاوت آیندگان تسلیم و تابع خواهم بود” و در ادامه در این راستا می گوید: “در هر حال، چنانچه بهای این نیت و قصد حقطلبانه، زندان و مصائب ناشی از آن است، فاش گویم و از گفته خود دلشادم که چنین حبسی و مصائبی را با افتخار می پذیرم و در این راه ایستاده می میرم اما زانو نمی زنم”.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از سازمان حقوق بشر ایران، روز چهارشنبه ۲۹ آبانماه ۹۸، امیرسالار داودی با انتشار نامه ای از زندان اوین خطاب به مردم ایران ضمن اشاره به محکومیت خود به ۱۵ سال حبس به دلیل نبود آزادی بیان و اندیشه، ابراز اطمینان کرد روزی می رسد که شاهد چنین بی عدالتی هایی در کشور نباشیم و آزادی اندیشه و بیان برقرار خواهد شد.
در قسمتی از این نامه می خوانیم: “آری من به سرزمینم و ملتم عشق می ورزم و در همه حال سعی کردم تا به اندازه بضاعت خرد و ناچیزم، صدای رسا و بیلکنت ملتم باشم و حال چه مقدار توانستهام حق مطلب را ادا کنم، خدا میداند و بس… در هر حال، چنانچه بهای این نیت و قصد حقطلبانه، زندان و مصائب ناشی از آن است، فاش گویم و از گفته خود دلشادم که چنین حبسی و مصائبی را با افتخار میپذیرم و در این راه ایستاده میمیرم اما زانو نمیزنم. اطمینان دارم و یقین بدانید که روزی از راه خواهد رسید و بعد از آن کسی به دلیل گفتهها و نوشتههایش و به طور کلی به واسطه عقاید و باورهایش ناگزیر و ناگریز از تحمل دوری عزیزانش نخواهد بود”.
لازم به یادآوری است که در خردادماه سال جاری فیلیپ لوتر، مدیر تحقیقات خاورمیانه و شمال آفریقا در عفو بین الملل در واکنش به صدور حکم ۳۰ سال زندان و ۱۱۱ ضربه شلاق آقای داودی، وکیل دادگستری با “حیرت انگیز و بی رحمانه” خواندن این حکم سنگین، گفته بود که “راهاندازی یک کانال تلگرامی برای افشای نقض حقوق بشر جرم نیست. مقامات ایرانی باید بلافاصله و بدون قید و شرط او را آزاد کنند.” وی تاکید کرد “امیرسالار داوودی آشکارا به خاطر دفاع از حقوق بشر مورد مجازات قرار گرفته است”.
متن کامل این نامه در ادامه میآید:
“به نام خدا
مردم شریف و نجیب ایران
با شما در حالی سخن میگویم که سالی است در زندان اوین محبوس هستم و علی الظاهر مطابق حکم قطعی دادگاه انقلاب اسلامی میبایست چهارده سال علاوه بر این یک سالی که سپری گردید، تحمل حبس کنم. من هر آینه خود را فرزند شما ملت و البته که فرزند ایران بانو می دانم و انشاءالله که حقیقتا چنین باد…
نمیدانم آنچه را که بر زبان و قلمم جاری و ساری ساختهام و در نهایت گفتهها و نوشتههایم حبسی گران اندازه ۱۵ بهار را نصیبم کردند، بر مدار حق بودهاند یا که نه؟! چه، اینکه آیندگان و پیشتر شما ملت در این ارتباط قضاوت خواهید کرد و بیگمان من در برابر قضاوت شما و البته قضاوت آیندگان تسلیم و تابع خواهم بود. لیکن از یک مهم و واقع، اطمینان کامل دارم و آن قدر متیقن نیست جز اینکه در همه آنچه پیشتر گفته و نوشتهام، سعی و تلاشم هماره نبوده است جز پیشه کردن صداقت و رعایت قبطه و سلم و صلاح ملتم و کشورم.
و هر چند که باز نمیدانم در این جد و جهد از برای صادق بودن و در مسیر سلم و صلاح ملت و میهن گام زدن تا چه اندازه توفیق یافتهام و مع الوصف تا آنجا که میان من و معبودم و وجدانم معهود بوده و هست، لختی و ذرهای از مجاهدت و ممارستم در مسیر صدق و سلم و صلاح، کمفروشی نکرده و نخواهم کرد. از این رو در پیشگاه باری تعالی و در محکمه وجدانم و خاصه در محضر شما ملت اصیل و کهن، خود را رو سپید میدانم.
آری من به سرزمینم و ملتم عشق می ورزم و در همه حال سعی کردم تا به اندازه بضاعت خرد و ناچیزم، صدای رسا و بیلکنت ملتم باشم وحال چه مقدار توانستهام حق مطلب را ادا کنم، خدا میداند و بس…
در هر حال، چنانچه بهای این نیت و قصد حقطلبانه، زندان و مصائب ناشی از آن است، فاش گویم و از گفته خود دلشادم که چنین حبسی و مصائبی را با افتخار میپذیرم و در این راه ایستاده میمیرم اما زانو نمیزنم.
اطمینان دارم و یقین بدانید که روزی از راه خواهد رسید و بعد از آن کسی به دلیل گفتهها و نوشتههایش و به طور کلی به واسطه عقاید و باورهایش ناگزیر و ناگریز از تحمل دوری عزیزانش نخواهد بود.
زندان و به تبع آن دور ماندن از خانواده و عزیزان، نامبارک و نامطلوب و حتی جانکاه است و اما چنانچه به خاطر شما مردم و حقوق مسلمتان باشد، زندان که سهل است و در واقع صبر و تحمل بر همه سختی های عالم امکان، چونان شهد شیرین و گوارا میگردد.
امیرسالار داودی، فرزند کوچکتان، منتدارتان است و از اینکه به بهانهای هر چند خرد و ناچیز به شما ملت سرافراز منتسب گردد، بارها و بارها به خود میبالد و مینازد.
خدای ایران، حافظ جان و پناه ایران و ایرانی؛ و امیرسالار و امیر سالارها فدای بی چون و چرای ملت.
امیرسالار داودی/ ندامتگاه اوین، اندرزگاه ۷ سالن ۵/ ۲۹ آبان ماه”.
در ارتباط با نویسنده این نامه گفتنی است، امیرسالار داودی که از تاریخ ۲۹ آبانماه ۹۷، در بازداشت و در زندان اوین به سر می برد در تاریخ ۱۱ خردادماه بر اساس حکمی که توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران علیه وی صادر شد به ۳۰ سال حبس تعزیری و ۱۱۱ ضربه شلاق محکوم شد که از این میزان، مجازات اشد یعنی ۱۵ سال حبس قابل اجرا خواهد بود. روز سهشنبه ۸ مردادماه ۱۳۹۸، مصطفی ترک همدانی، وکیل مدافع امیرسالار داودی طی یادداشتی در صفحه کاربری خود در توییتر از قطعی شدن حکم اولیه موکلش خبر داد.
در تاریخ ۲۷ فروردین ۱۳۹۸، وحید مشگانی فراهانی وکیل مدافع امیر سالار داودی، در ارتباط با اتهامات نسبت داده شده به وی گفت: حدود ۸ تا ۹ اتهام به ایشان نسبت داده شده است. از جمله تشکیل گروه برای براندازی نظام، همکاری با دول متخاصم، تبلیغ علیه نظام، نشر اکاذیب، توهین به مقامات و رهبری و چند اتهام دیگر که دو پرونده به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی ارجاع شده است.
ببینید چه جانورانی بر جان و مال مردم این کشور حاکم شدند :حجت الاسلام آقای علی رازینی، رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح
رازینی در این مصاحبه ضمن کوشش در پوشاندن جنایات رژیم چون بیسواد است گاف های میدهد که ماهیت پلید و خونریز این رژیم را در اعدام ارتشیان و مجاهدین لو میدهد
ایسنا: روایت-های-رازینی-از-خلخالی-و-اعدام-منافقین
چون میگفتند صدام بی محابا با متخلفین برخورد میکند یعنی اگر کسی عقب نشینی یا کوتاهی کند، صدام با او برخورد و اعدامش میکند؛ اما در ایران با رحمت و رأفت برخورد میکنند و لذا نیروهای مسلح حساب نمیبرند چون با دادگاههای زمان جنگ بود، تشریفات نداشت در همان شهرهایی که دستگیر شدند محاکمه شدند
بیشرفا از کنار زحمات اینان شما سیر وکلفت شدید لعنت بر خمینی جنایت کار آخوند معلون ل-و-ا مفتخور بلاخره روزی زیر پایمان خواهد افتاد هر چه بگندد نمکش میزنند وای به روزی که بفتادزیر دست ما
در نظام حکومتی ولایت فقیه واسلام ناب محمدی از نوع شیعی آن دزدان وغارتگران ومتجاوزان واختلاسگران وبی ناموسهای حکومتی در زیر چتر ولایت فقیه آزادند تا هر گند کاری وکثافت کاری را انجام بدهند وازنعمت حمایت ولی فقیه قاتل برخوردار باشند اما در چنین فضای خفقان اور وپلیدی امیرسالار داودی ها وعبدالفتاح سلطانی ها ونسرین ستوده ها ونوری زاد ها و نرگس محمدی ها وآتنا دائمی ها و بجرم فریاد حق طلبی و بازتاب دادن صدای ضجه مردم محروم با حکم بیدادگاههای عصر حجری خامنه ای باید برای حق طلبی هزینه ای را بپردازند که در هیچ کجای دنیا ودر هیچ جای تاریخ معاصر نمونه ای ندارد