رئیس جمهوری آمریکا در صفحه توئیتر خود اعلام کرد که در واکنش به اظهارات نخست وزیر کانادا ، امضا و حمایتش از بیانیه نشست سران «جی هفت» را پس گرفته است.
پرزیدنت ترانپ گفته که بیانیه پایانی نشست گروه 7 را تایید نمیکند و آماده اعمال تعرفههای بیشتر بر واردات خودورها از کشورهای عضو این گروه است.
به گزارش ایرنا در حالی که هنوز ساعاتی از نشست خبری «جاستین ترودو» نخستوزیر کانادا درباره امضا شدن بیانیه پایانی نشست گروه 7 از سوی تمام اعضا نگذشته، اما رئیسجمهور آمریکا این مسئله را تکذیب کرد.
«رئیسجمهور آمریکا در توئیتر خود اظهارات ترودو را اشتباه خوانده و خود او را فردی «ضعیف و غیرقابل اعتماد» در مذاکرات نشست گروه 7 در کانادا توصیف کرد.
ترامپ با اشاره به اینکه کانادا تعرفههای گزافی را بر کمپانیها، کشاورزان و کارگران آمریکایی اعمال کرده، گفت که به نمایندگان آمریکا در گروه 7 دستور داده تا بیانیه پایانی نشست را تایید نکنند.
رئیس جمهوری آمریکا ادامه داد: نخست وزیر کانادا در دیدارها، بسیار آرام و مطیع بود که تا آنجا را ترک کردم، به کنفرانس خبری برود و بگوید که «تعرفههای آمریکا توهینآمیز است» و او «زیر بار نخواهد رفت». بسیار ضعیف و فریبکارانه. تعرفههای ما نتیجه تعرفههای 270 درصدی او بر محصولات غذايی است.
رئیس جمهوری آمریکا همچنین در اشارهای تلویحی به شرکتهای آلمانی، نوشت که دولتش اعمال تعرفه روی آن دسته از خودروسازهایی را بررسی میکند که «بازار آمریکا را اشباع کردهاند».
وی همچنین مجددا تهدید کرد که در حال بررسی اعمال تعرفههای بیشتر روی واردات خودرو از کشورهای عضو گروه 7 هستند.
نخستوزیر کانادا به عنوان میزبان و رئیس نشبت گروه 7، بامداد یکشنبه در نشست خبری گفته بود علیرغم تنشهای تجاری اروپا با آمریکا، تمام کشورهای عضو، بیانیه و تفاهمنامه پایانی نشست شنبه را امضا کردند.
ترودو همچنین تاکید کرد: «آمریکاییها و کاناداییها شانه به شانه هم ایستاده بودند. اگر ترامپ به اعمال تعرفههای غیرعادلانه ادامه دهد، کانادا نیز اقدامات تلافیجویانه را بدون هیچ تعللی انجام میدهد».
سران هفت کشوری صنعتی دنیا همچنین در بیانیه پایانی بر ضرورت «تجارت آزاد، عادلانه و پایاپای» و اهمیت مبارزه با سیاست «حمایتگرایی» تاکید کردند.
گروه 7 ضمن حفظ تحریمها علیه روسیه به دلیل نقض حقوق بشر از مسکو خواست تا به نقض دموکراسی پایان دهد.
پرسش اینجاست که آیا سران عضو ۶ کشور، حامیان اصلی رژیم نکبتزده جمهوری اسلامی بدون تقدیر و تشکر از سرکوب و کشتار وحشیانه مردم بیدفاع و مظلوم ایران توسط نوکران خود، این آخوندهای بی سروپای تروریست حاکم بر آنها به این قطع نامه کذایی پایان دادنده اند؟
اروپا و کانادا به دنبال این بودند که برای یک سری از شرکتهای خود مثل شرکتهای نفت معافیت از تحریمهای آمریکا بگیرند تا رژیم اخوندی را بتوانند سر پا نگاه دارند؛ تیرشان به سنگ خورد! آن دورانی که همه چیز را در پشت درهای بسته انجام میدادند گذشت و پایان رژیم اخوندی دست نشانده را شاهد هستیم؛ اگر ما هم یک رهبر قوی و دلسوز در ایران مثل پرزیدنت ترامپ داشتیم مردم ما در گورها نمیخابیدند
دورد بر آمریکا درود بر پرزیدنت ترامپ فینگیلی جمهوری جینگیلی اسلامی درد بگیری کوفت بگیری خامنه ای
من واقعا نمیدانم که کنفرانس کشورهای صنعتی دنیا و مسائل و مشکلات اقتصاد ی آنها و نظرا تشان چه ربطی به مردم ایران و رژیم ملاها داره ایرانیها حقیقتا چقدر پرت و عقب مانده در نظرات سیاسی هستند