در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی ترکیه که قرار است روز ۲۴ ژوئن برگزار شود، میتینگ انتخاباتی رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه، روز یکشنبه بیستم ماه مه، در شهر سارایوو، پایتخت بوسنی و هرزگوین، برگزار شد. از مدتی پیش، این پرسش مطرح شده که چرا با وجود اجتناب کشورهای عضو اتحادیه اروپا، به ویژه آلمان از برگزاری میتینگ هواداران اردوغان پیش از برگزاری رفراندوم آوریل ۲۰۱۷ ترکیه، سارایوو حاضر شد که پذیرای رئیس جمهوری ترکیه باشد.
به گزارش رادیو فرانسه، در ماه آوریل گذشته، مقامات هلندی و اتریشی اعلام کردند که نسبت به برگزاری همایشهای انتخاباتی ترکیه نظر مثبتی ندارند. اما در سارایوو، برگزاری چنین همایشی منع نشد. گفته میشود که باقر عزت بیگویچ، رئیس جمهوری مسلمان بوسنی با رجب طیب اردوغان روابط نزدیکی دارد و در سال ۲۰۱۶ او به عروسی دختر رئیس جمهوری ترکیه دعوت شد.
همچنین حزب او که اکنون قدرت را در بوسنی در دست دارد، "حزب عمل دموکراتیک"، با حزب عدالت و توسعه به رهبری رجب طیب اردوغان در ترکیه روابط نزدیکی دارد.
به نوشته رسانههای بوسنیایی، به زودی شعبهای از حزب عدالت و توسعه در بوسنی دایر خواهد شد.
رئیس جمهوری بوسنی به تازگی گفته که دلیل ناخوشایند بودن اردوغان نزد کشورهای غربی این است که "او یک مقام قدرتمند مسلمان است که ما از مدتها پیش نداشتیم."
همچنین چندی پیش، در حالی که قرار بود شهرداری سارایوو عنوان شهروند افتخاری خود را به "اورهان پاموک" نویسنده ترک منتقد دولت ترکیه اعطا کند، پایتخت بوسنی زیر فشار دولت ترکیه، دعوت خود از پاموک را که برنده نوبل ادبیات است، پس گرفت.
با این حال هستند بوسنیاییهایی که با گرم شدن روابط بوسنی و ترکیه مخالفند.
برخیها در بوسنی معتقدند که اردوغان با نزدیکی به بوسنی تلاش دارد تسلط امپراطوری سابق عثمانی بر این منطقه را که به مدت چهار قرن تا سال ۱۸۷۸ ادامه داشت، احیا کند.
به عقیده منتقدان ترکیه در بوسنی، اردوغان دوست دارد در مقام "سلطان"، دولت بوسنی را تحت نفوذ خود درآورد.
ترکیه پس از جنگ بالکان در دهه نود قرن بیستم، سعی کرد دیپلماسی فعالی در قبال بوسنی در پیش گیرد.
نیمی از جمعیت سه و نیم میلیون نفری بوسنی مسلمان هستند و این ترکیب، موجب گرایش این کشور به ترکیه شده است.
شما ظاهر ماجرا رو میبینید اردوغان مورد حمایت سازمان اطلاعات المانه تمام تسلیحات نظامی مورد نیازش یا از المان میگیره یا زیر نظر شرکتهای المان در ترکیه تولید میشند برخلاف اون چیزی که فکر میکنید در المان دموکراسی ۱۰۰ درصد کنترل میشه و تمام روزنامه ها تو دست اطلاعات المان هستند در دوره جنگ سرد المان غربی خط مقدم مبارزه با شوروی بود به خاطر همین بعد امریکا قویترین و مستقل ترین اطلاعات رو داره دو با زیکن ترک تیم ملی المان که یکیشون ازیل بود به دیدار اردوغان رفتن حمایت این دو میتونه به راحتی رای شهروندان ترک المان رو بریزه به صندوق اردوغان جالبه بعد انتقاد چند نماینده مجلس نزدیک به اتحادیه اروپا حتی این دو بازکن توبیخ هم نشدن بهتون قول میدن تو جام جهانی فیکس هم هستند