آدرس پست الکترونيک [email protected]









یکشنبه، 7 آبان ماه 1391 برابر با 2012 Sunday 28 October

ولایتی: مذاکره بنده با آمریکایی‌ها دروغ است

یخشی از مصاحبه ولاینی با سایت مشرق:

پیش بینی شما از فضای پس از انتخابات آمریکا چیست؟

به نظر می رسد که تا کنون، آرای اوباما جلوتر از رقیب انتخاباتی اش است چرا که رقیب او در مناظره ها و مصاحبه ها رفتارهای ناشیانه ای داشته و این نشان می دهد که از حداقل ظرفیت لازم برای رقابت با اوباما برخوردار نیست. آمارها هم حاکی از این است که اگر وضع به همین شکل ادامه یابد احتمال پیروزی اوباما بیشتر از رقیبش خواهد بود مگر اینکه حادثه مهمی در حوزه سیاسی و تبلیغاتی به ضرر اوباما پدید آید.

* آیا می توان گفت که اگر هر یک از این دو گفتمانی که در آمریکا مطرح است روی کار بیاید در سیاست خارجی ما نتیجه ای متفاوت حاصل خواهد شد یا خیر؟

آمریکا، آمریکاست و ما در طی 34 سالی که از انقلاب می گذرد انواع رؤسای جمهور آمریکا چه دموکرات و چه جمهوری خواه را آزموده ایم. ما احتیاجی به محبت آنها نداریم و اگر امروز ایران جلوی آمریکا ایستاده به خاطر اقتدار جمهوری اسلامی است و همین اقتدار آنها را مجبور به عقب نشینی کرده است. منطق ما در برابر آمریکا روشن است، آنها می گویند ما کار هسته ای نکنیم اما این حق ایران است و ما به هیچ وجه زیر بار نمی رویم چرا که اگر به فرض هم ما به طور موقت از حق خود صرف نظر کنیم آنها بهانه دیگری را مطرح می کنند.

* آیا موضوع تعلیق یا عقب نشینی ممکن است پذیرفته شود؟

این، ذهنیت ما نیست چرا که در یک دوره، ایران داوطلبانه و بنا به پیشنهاد غرب، غنی سازی را متوقف کرد اما آنها به هیچ یک از وعده های خود عمل نکردند و روز به روز جلوتر آمدند، به همین جهت و با همین اتمام حجت، غنی سازی باز گشت. تجربه تلخی بود اما یک خاصیت بزرگ داشت و آن این بود که برای چندمین بار به خودمان ثابت شد که اگر عقب نشینی کنیم آنها دست از ادعاهای خود برنمی دارند، ضمن اینکه همه آنهایی که در داخل کشور با حسن نیت خواستار تسامح طرف ایرانی بودند فهمیدند که برخورد آمریکا با ما تغییری نکرد.

* برخی پیشنهاد سازش در مذاکرات و نرمش در برابر سیاست های آمریکا را مطرح می کنند. آیا می توان با این سیاست از این پیچ تاریخی که مقام معظم رهبری از آن یاد کردند عبور کرد؟

آنهایی که این پیشنهاد را می دهند راه حلی را ارائه نکرده اند. سؤال من اینجاست که جمهوری اسلامی تا کجا و تا کی باید با ملایمت برخورد کند؟ چه تضمینی وجود دارد که اگر به عنوان مثال، ایران به بخشی از خواسته های غرب پاسخ مثبت دهد آنها به به ادعاها و قول های خود وفادار بمانند؟ آیا آنها این اقدام را تفسیر به ضعف و ترس جمهوری اسلامی نمی کنند؟

* با این اوصاف، سرنوشت مذاکرات هیئت مذاکره کننده هسته ای کشورمان با گروه 1+5 به کجا می انجامد؟

سرنوشت مذاکرات، به رفتار و راه و روش طرف مقابل بستگی دارد. ما در مذاکرات تجربه زیادی داریم، ما در مذاکره برابر صدام ایستادیم و اعلام کردیم که حتی یک وجب از مرز خود عقب نشینی نمی کنیم، ضمن اینکه نیمی از اروندرود هم برای ماست. در واقع، آنها می خواستند تمام اروندرود را بگیرند و موضوع اختلاف هم همین بود اما ما بر خواسته خود پای فشردیم و در نهایت، روزی صدام با ارسال آخرین نامه، همه چیز را پذیرفت.

* با توجه به سخنان رهبر انقلاب مبنی بر اینکه برخی از کشتی نظام پیاده شده اند، نظر شما درباره حضور اصلاح طلبان در انتخابات ریاست جمهوری چیست؟

کسی که می خواهد در مجلس و یا جایگاهی مهم تر همچون ریاست جمهوری قرار گیرد باید به اسلام، نظام جمهوری اسلامی و قانون اساسی اعتقاد داشته باشد و مهم تر از همه به اصل ولایت فقیه معتقد باشد، چرا که ولایت فقیه، ستون فقرات نظام است و نمی شود کسی برای ریاست جمهوری اعلام آمادگی کند که ولایت فقیه را قبول نداشته باشد. بنابراین هرکسی تا زمانی که رو در روی نظام قرار نگرفته و مبانی و اصول حکومت جمهوری اسلامی را قبول کرده از هر جناح و گروهی که هست می تواند در انتخابات شرکت کند.

صحت و سقم خبر مذاکره مستقیم با آمریکا

* آیا جمهوری اسلامی ایران، تصمیمی بر مذاکره مستقیم با آمریکا دارد؟

تا آنجا که من از تصمیمات نظام اطلاع دارم چنین چیزی صحت ندارد.

* در برخی خبرهای منتشرشده از سوی رسانه های غربی ادعا شده است که شما مذاکرات مستقیمی با طرف آمریکایی داشته اید..

از پایه و اساس دروغ است.



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید:






© copyright 2004 - 2024 IranPressNews.com All Rights Reserved