بازدیدکنندگان ارجمند بدلیل تغییرات فنی ایران‌پرس‌نیوز موقتا بروزرسانی نمی‌شود
















آدرس پست الکترونيک [email protected]









شنبه، 29 بهمن ماه 1390 برابر با 2012 Saturday 18 February

۱۵ميليون نفر توانايی انصراف از دريافت يارانه را دارند

روزنامه خراسان: وزير امور اقتصادي و دارايي در تحليلي به ارزيابي هدفمندي يارانه ها پرداخته و با اعلام رشد اقتصادي 6.1 درصدي بدون احتساب نفت و 5.8درصدي با نفت در سال ۱۳۸۹ به روايت بانک مرکزي و رقم 7.3 و 6.5درصدي از نظر مرکز آمار و همچنين تاکيد بر اين که با وجود قابليت انصراف ۱۵ميليون نفر از دريافت يارانه نقدي، دولت تصميمي براي حذف افراد ندارد، به منتقدان برخي محورهاي هدفمندي يارانه ها پاسخ داد.

اثر مستقيم 15.2ميليارد دلاري صرفه جويي پس از هدفمندي يارانه ها
به گزارش مهر و ايسنا در بخشي از تحليل و ارزيابي اجراي هدفمندي يارانه ها وزير اقتصاد بيان کرده است که اثر مستقيم صرفه جويي براي ۱۱ماه ابتداي اجراي قانون بيش از 15.2 ميليارد دلار برآورد شده است، شکي نيست که اين سياست شدت مصرف انرژي درکشور را کاهش و بهره وري را افزايش داده است عدد 15.2 ميليارد دلار تنها اثر مستقيم اين سياست است که برتر از درآمد - هزينه يا بودجه عمومي تاثير گذاشته است.

کاهش قاچاق
شمس الدين حسيني، وزير اقتصاد در بخش ديگري از دستاوردهاي اجراي هدفمندي يارانه ها به ميزان کاهش شکاف قيمت کالا در داخل و خارج کشور و کاهش قاچاق کالا اشاره کرده است، به طور مثال قيمت گندم (و به تبع آن آرد) با قيمت کشورهاي هم جوار تقريبا يکسان شد، در نتيجه قاچاق آرد صفر شده است.

حسيني تصريح کرده است هدفمندي يارانه ها همراه صرفه جويي در مصرف سبب شده است که در برخي استان هاي مرزي، مصرف آرد نزديک به ۶۰درصد کاهش يابد و قاچاق بنزين نيز تقريبا به صفر برسد ولي متاسفانه قاچاق نفت گاز ادامه دارد، چون فاصله قيمت در داخل و کشورهاي همسايه زياد است و اين امر يکي از دغدغه هاي تداوم اجراي گام هاي بعدي است.

بهبود توزيع درآمد
وزير اقتصاد در ادامه تشريح دستاوردهاي اجراي هدفمندي يارانه ها به بررسي توزيع درآمدها پرداخته و توضيح داده است که بررسي تغييرات درآمد- هزينه خانوارها در ۱۰دهک نشان مي دهد که در گام اول هدفمندکردن يارانه ها، رفاه ۸ دهک اول بهبود و ضريب جيني در مناطق شهري و در مناطق روستايي کاهش يافته است و اين امر حاصل بهبود سهم ۴۰درصد پايين و ۴۰درصد مياني درآمدي جامعه در مقايسه با سهم ۲۰درصد بالاي درآمدي جامعه است.

محاسبه رشد اقتصادي 6.1درصدي و 7.3درصدي بدون نفت توسط بانک مرکزي و مرکز آمار در سال ۸۹
وزير اقتصاد در ادامه تشريح کرده است که رشد اقتصادي بدون احتساب نفت در سال ۸۹ توسط بانک مرکزي و مرکز آمار به ترتيب 6.1 و 7.3درصد محاسبه شده و رشد اقتصادي با نفت به ترتيب 5.8و 6.5درصد توسط بانک مرکزي و مرکز آمار به دست آمده است.

امکان انصراف ۱۵ميليون نفر از دريافت يارانه نقدي
شمس الدين حسيني در بخش ديگري از ارزيابي خود درباره هدفمندي يارانه ها به بحث چالش برانگيز حذف افراد مرفه از دريافت يارانه نقدي پرداخته و گفته است هرچند حداقل ۱۵ميليون نفر مي توانند از دريافت يارانه نقدي انصراف دهند اما دولت تصميمي براي حذف افراد ندارد چرا که اين امر با روح قانون در تضاد است.

جدول منابع و مصارف اجراي قانون هدفمندي يارانه ها
وزير اقتصاد در بخش ديگري به پاسخ گويي به محورهاي مهم موردنظر منتقدان پرداخته است و در مورد انتقاد استفاده از منابع غيرمجاز براي تامين يارانه به تشريح جدول درآمد و هزينه هدفمندي يارانه ها پرداخته است.

پاسخ به انتقاد حمايت نکردن از توليد
وزير اقتصاد در بخش ديگري از پاسخ به انتقادها در مورد اين انتقاد که بخشي از قانون (حمايت از توليد) اجرا نمي شود توضيح داده است که چنان چه مجموع شرايط از جمله محدوديت منابع و مصارف را در نظر بگيريم، بسيار دشوار به نظر مي رسد که هم بتوان به توليد قيمت هاي ترجيحي داد و هم اين که بخشي از منابع دريافتي از مردم (چون درنهايت توليدکننده حداقل بخشي عمده فشار هزينه را به مصرف کننده منتقل مي کند) را دوباره به صورت نقدي به توليدکننده برگرداند، لذا همان گونه که هدفمندتر کردن حمايت از مردم متضمن مشروط کردن آن به مولفه هايي مانند حمايت مبتني بر توانايي مالي و لو از طريق خود انصرافي است، حمايت از توليد نيز بايد مشروط به برنامه هاي بهينه سازي و بهبود بهره وري باشد، لذا دولت در تامين مالي اصلاح ساختار و فناوري و همين طور تسهيل مالياتي استهلاک خطوط توليدي ناکارآمد، آمادگي دارد.

البته لازم است که مجلس نيز در تصويب قانون بودجه از اين نگاه حمايت کند، طبعا انعطاف منصفانه قيمتي که در آن اثر کاهنده افزايش بهره وري بر کاهش هزينه منظور و درج شده باشد هم پذيرفتني است.

جدول منابع- مصارف (نقدي) هدفمندسازي يارانه ها در فاصله 1389.9.28 (شروع طرح) تا 1390.11.18
شرح منابع هدفمندسازي يارانه ها(ميليارد ريال) شرح مصارف هدفمندسازي يارانه ها (ميليارد ريال)

افزايش قيمت ها ۲۹۴۵۴۵ پرداخت به سازمان هدفمندسازي يارانه ها ۴۵۵۴۵۰

تخصيص يارانه هاي نقدي ۱۰۴۵۰۰

تنخواه گردان ۹۰۰۰۰ تسويه تنخواه گردان ۲۷۰۰۰

جمع منابع ۴۸۹۰۴۵ جمع مصارف ۴۸۲۴۵۰




Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español

به اشتراک بگذارید:






© copyright 2004 - 2024 IranPressNews.com All Rights Reserved