خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

شنبه، 6 اردیبهشت ماه 1404 = 26-04 2025

لیستی از بیست مقام ارشد رژیم ایران که باید از کانادا اخراج شوند

مقامات اداره مهاجرت کانادا اعلام کردند که تاکنون ۲۰ نفر را که گفته می‌شود از مقام‌های ارشد رژیم ایران هستند، در خاک کانادا شناسایی کرده‌اند. به گزارش گلوبال نیوز، نحوه مواجهه با رژیم ایران یکی از موضوعاتی است که احزاب کانادا در آستانه برگزاری انتخابات درباره آن موضع‌گیری کرده‌اند.

بنابراین گزارش، آخرین موردی که به عنوان مقام ارشد رژیم ایران در کانادا شناسایی شده، قرار است در ماه ژوئن در برابر هیات رسیدگی به امور مهاجرت و پناهندگی کانادا حاضر شود. مقامات آژانس خدمات مرزی کانادا (CBSA) او را متهم کرده‌اند که در گذشته به عنوان مقام ارشد حکومتی در تهران فعالیت می‌کرده است.

به گزارش این رسانه کانادایی، نام این فرد که در نزدیکی ونکوور زندگی می‌کند درابتدا منتشر شد، اما چون جلسات رسیدگی به پرونده او به صورت غیرعلنی برگزار می‌شوند، از انتشار نام او بعدا جلوگیری بعمل آمد. برخی رسانه‌ها در ایران او را مقام سابق وزارت نفت معرفی کرده‌اند.

دولت کانادا از سال ۲۰۲۲ کارزاری را برای برخورد با مقامات ارشد رژیم ایران آغاز کرده است تا بتواند آن‌ها را از کشور اخراج کند. این فرد آخرین کسی است که طی این کارزار شناسایی شده است.

علی احساسی، وزیر ایرانی‌تبار تحول دولت، خدمات عمومی و تدارکات کانادا که سال‌ها رئیس کمیته روابط خارجی و توسعه بین‌الملل پارلمان این کشور بود، در گفتگو با یورونیوز گفت: «بنابر این قوانین کانادا کسانی که از سال ۲۰۰۳ تاکنون به عنوان مقام جمهوری اسلامی فعالیت کردند، به خاک کانادا ممنوع‌الورود هستند.»

به گزارش گلوبال نیوز، افراد شناسایی شده از سوی مراجع مهاجرتی به هیات پناهندگی معرفی شده‌اند و این هیات قرار است طی جلساتی اخراج آن‌ها از خاک کشور را بررسی کند. با این حال، بنابر این گزارش روند بررسی این پرونده‌ها عموما به صورت محرمانه انجام شده و به کندی پیش می‌رود.

بنابر این گزارش، تاکنون تنها یک مورد از این پرونده‌ها به اخراج منجر شده و برخی دیگر نیز داوطلبانه خاک کانادا را ترک کرده‌اند.

کاوه شهروز، وکیل مقیم تورنتو و فعال حقوق بشر گفت: «اینکه افرادی وابسته به سطوح بالای رژیم ایران در خیابان‌های ما آزادانه قدم می‌زنند، قطعا تهدیدی برای این کشور محسوب می‌شود. این موضوع همچنین برای جامعه ایرانیان مهاجر خطرناک است. بسیاری از مهاجران برای یافتن امنیت از ایران فرار کرده‌اند. دیدن چهره‌های وابسته به همان رژیمی که از آن گریخته‌اند، احساس ترس و تهدید را در آن‌ها تقویت می‌کند.»

به گزارش گلوبال نیوز، عوامل جمهوری اسلامی در داخل کانادا در زمینه پولشویی و دور زدن تحریم‌ها فعال بوده‌اند و در جریان تحقیقات مربوط به دخالت‌های خارجی نیز مشخص شده که رژیم ایران تلاش کرده است صدای مخالفان را در میان جامعه ایرانی کانادا خاموش کند.

در گزارش سالانه سازمان اطلاعات و امنیت کانادا که سال گذشته منتشر شد، آمده است: «جمهوری اسلامی و سازمان‌های اطلاعاتی آن علاقمند به نفوذ و جمع‌آوری مخفیانه اطلاعات جوامع ایرانی از جمله مخالفان رژیم، فعالان سیاسی، فعالان حقوق زنان، حقوق بشر و اقلیت‌های قومی و افراد تحت تعقیب حکومت هستند. رژیم ایران [برای عملی کردن اقداماتش] از ماموران، نیروهای نیابتی و افراد همسویی که ممکن است خواسته و یا ناخواسته شریک جرم شوند، استفاده می‌کند و در بسیاری موارد هدفش خاموش کردن صدای منتقدان است.»



English Summary

Canadian immigration officials have identified 20 individuals believed to be senior officials of the Iranian regime residing in Canada. As reported by Global News, the treatment of the Iranian regime is a key issue for Canadian parties ahead of elections. The latest identified individual is set to appear before Canada's Immigration and Refugee Board in June, accused of past government roles in Tehran. Since 2022, Canada has been working to expel such officials, but the process is slow and often confidential. Concerns have been raised about the presence of these individuals posing threats to the Iranian immigrant community.


Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
  به اشتراک بگذارید:









تبلیغات







به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.



بازگشت به برگ نخست