خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

دوشنبه، 18 اسفند ماه 1404 = 09-03 2026

ترامپ از انتخاب رهبر جدید رژیم ملاها راضی نیست؛ هشدار شدید‌الحن عربستان

شبکه تلویزیونی فاکس نیوز در یکی از برنامه‌هایش از قول رئیس‌جمهور آمریکا گفته که او از انتصاب مجتبی خامنه‌ای به عنوان رهبر جدید رژیم ایران راضی نیست.

برایان کیلمید، مجری این شبکه، گفته است که پس از اعلام خبر انتصاب رهبر جدید جمهوری اسلامی، با ترامپ صحبت کرده و رئیس‌جمهور آمریکا به او گفته است: «من راضی نیستم.»

ترامپ پیش تر از پاسخ دادن به سئوالی در مورد معرفی مجتبی خامنه‌ای، به عنوان رهبر جدید خودداری کرد و گفت: «خواهیم دید چه اتفاقی می‌افتد.»

مجلس خبرگان رهبری در ایران با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که مجتبی خامنه‌ای را با "اکثریت قاطع" به عنوان سومین رهبر جمهوری اسلامی برگزیده است. در این بیانیه از مجتبی خامنه‌ای با عنوان "‌‌‌آیت‌الله" نام برده شده است.

این در حالیست که رئیس جمهور آمریکا مخالفت خود را با انتخاب مجتبی خامنه‌ای آشکارا بیان کرده بود و گفته بود: «پسر خامنه‌ای برای من غیرقابل قبول است».

ترامپ همچنین ساعاتی پس از انتخاب مجتبی خامنه‌ای به عنوان رهبر جدید جمهوری اسلامی، به "تایمز اسرائیل" گفت پایان این جنگ یک "تصمیم مشترک" با بنیامین نتانیاهو خواهد بود. در همین حال عربستان به رژیم ایران درباره ادامه حملات هشدار داد.

به گزارش دویچه وله، رئیس‌جمهور آمریکا در گفت‌وگویی تلفنی با نشریه "تایمز اسرائیل" در مورد پایان جنگ با رژیم ایران گفت که در این رابطه به طور مشترک با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل تصمیم‌گیری خواهد کرد.

ترامپ در عین حال تأکید کرد که اگر چه نظرات اسرائیل در این رابطه مد نظر قرار گرفته خواهد شد، اما تصمیم نهایی را خود او "در زمان مناسب" خواهد گرفت.

رئیس‌جمهور آمریکا در این گفت‌وگو ضمن اشاره به همکاری با نتانیاهو علیه جمهوری اسلامی گفت که بدون او و نخست‌وزیر اسرائیل، حکومت ایران اسرائیل را نابود می‌کرد. او گفت: «رژیم ایران قصد داشت اسرائیل و مناطق اطراف آن را نابود کند. ما با کمک و همکاری یکدیگر حکومتی را نابود کردیم که می‌خواست اسرائیل را از بین ببرد.»

ترامپ در پاسخ به این پرسش که آیا اسرائیل در صورت توقف حمله‌های آمریکا به جنگ با رژیم ایران همچنان ادامه خواهد داد، به طور مستقیم اظهار نظر نکرد و تنها گفت: «گمان نمی‌کنم چنین چیزی لازم باشد.»

هشدار شدید‌الحن عربستان سعودی به تهران در مورد ادامه حملات

ریاض صبح دوشنبه ۹ مارس (۱۸ اسفند) با انتشار بیانیه‌ای شدیدالحن هشدارهای خود به تهران را تشدید کرده و خطاب به جمهوری اسلامی تصریح کرد، اگر این کشور به حملات خود علیه کشورهای عربی ادامه دهد، "بزرگ‌ترین بازنده" خواهد بود.

بیانیه وزارت خارجه عربستان سعودی پس از حمله تازه پهپادی از سمت ایران به میدان نفتی "الشیبه" منتشر شد. ریاض اظهارات مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران را در مورد اینکه تهران حملات خود به کشورهای عربی حوزه خلیج فارس را متوقف کرده، تکذیب کرده است.

وزارت خارجه عربستان در بیانیه خود تصریح کرد: «پادشاهی عربستان تأکید می‌کند که طرف ایرانی این گفته را در عمل اجرا نکرده است؛ نه در جریان سخنرانی رئیس‌جمهور ایران و نه پس از آن.»

این وزارتخانه ادعای جمهوری اسلامی در مورد استفاده جنگنده‌ها و هواپیماهای سوخت‌رسان از خاک عربستان برای عملیات نظامی را مردود دانست و تصریح کرد که این هواپیماها تنها برای گشت‌زنی هوایی و حفاظت از حریم هوایی عربستان و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس در برابر موشک‌ها و پهپادهای ایران به کار گرفته شده‌اند.

ریاض حملات رژیم ایران به اهداف غیرنظامی از جمله فرودگاه‌ها و تأسیسات نفتی را "نشان‌دهنده عزم [تهران] به تهدید امنیت و ثبات" و نیز نقض آشکار منشورهای بین‌المللی و قوانین بین‌المللی خوانده است.

در بیانیه وزارت خارجه عربستان تأکید شده این حملات به معنای "تشدید بیشتر تنش‌ها" است و این امر "پیامدهای جدی برای مناسبات کنونی و آتی" با تهران خواهد داشت.

سام | March 8, 2026 06:05 AM

چند جوان ایرانی را دستگیر کرده و نام سرباز امریکایی بر آنان گذاشته اند وقتی که آنها را با لباس و اسلحه و تجهیزات امریکایی و در واقع لهجه امریکایی توانتستند به دنیا ثابت کنند میشه باز هم فکر کرد در موردش من میگویم که خبر جعلی است


گزارش یا اعتراض به این نظر
Movil | March 8, 2026 06:33 AM

اخیراً بحث درباره نقش تاریخی اقوام ایرانی، به‌ویژه کُردها، دوباره بالا گرفته است اما باید به این نکته کلیدی توجه داشت که نمی‌توان هویت کُردهای معاصر را دقیقاً با پیشینه باستانی آن‌ها یکی دانست؛ چرا که قرن‌ها تحول نژادی، فکری و به‌ویژه تغییرات بنیادین در باورهای مذهبی و ایدئولوژی‌های سیاسی، سیمای اجتماعی این بخش از جامعه را دگرگون کرده است از این منظر، ورود جریان‌های کُردی با رویکردهای مذهبی یا سیاسی خاص به معادلات قدرت، نیازمند بازخوانی واقع‌بینانه است؛ چرا که تقابل این دیدگاه‌های نوین با فضای سیاسی کنونی می‌تواند تبعات پیچیده و پیش‌بینی‌ناپذیری به‌دنبال داشته باشد



گزارش یا اعتراض به این نظر
Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
  به اشتراک بگذارید:









تبلیغات







به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.



بازگشت به برگ نخست