خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

یکشنبه، 5 بهمن ماه 1404 = 25-01 2026

یورش وحشیانه نیروهای جنایتکار حکومتی به کادر درمان و امدادگران داوطلب

گزارش‌های رسیده از ایران حاکی از موج جدیدی از سرکوب و بازداشت خشونت‌آمیز افرادی است که به مجروحان اعتراضات اخیر امدادرسانی کرده‌اند. نیروهای امنیتی با یورش به منازل و کلینیک‌ها، پزشکان و شهروندان داوطلب را با خشونت بازداشت و اموال آن‌ها را تخریب می‌کنند.

در جریان اعتراضات سراسری اخیر در ایران، گزارش‌های متعددی از برخورد امنیتی با کادر درمان و پزشکانی که به وظایف انسانی خود در قبال مجروحان عمل کرده‌اند، به‌دست سازمان حقوق بشر ایران رسیده است. نهادهای امنیتی با هدف ایجاد رعب و وحشت و جلوگیری از درمان آسیب‌دیدگان، اقدام به بازداشت پزشکان و یورش به پناهگاه‌های موقت درمانی کرده‌اند.

یک منبع مطلع درخصوص سرکوب کادر درمان به سازمان حقوق بشر ایران گفت: «دکتر آمنه سلیمانی پزشک و مدیریت کلینیک پوست‌ و مو در اردبیل بود و طی روزهای گذشته به‌دلیل پذیرش و درمان مجروحانی که درجریان اعتراضات اردبیل دچار آسیب شده بودند، به‌دست نیروهای امنیتی بازداشت شده‌ است.»

طبق اطلاعاتی که به دست آمده است، وضعیت شهر اردبیل طی روزهای ۱۸ و ۱۹ دی‌ماه، بسیار بحرانی گزارش شده و تخمین زده می‌شود که در جریان سرکوب اعتراضات دست‌کم ۵۰ نفر در این شهر کشته شده باشند.

بازداشت دکتر سلیمانی در راستای فشار بر جامعه پزشکی برای عدم مداخله در درمان معترضان ارزیابی می‌شود.

یک منبع دیگر در این خصوص به سازمان حقوق بشر ایران گفت: «دست‌کم چهار پزشک به‌دلیل کمک به مجروحان اعتراضات بازداشت شده‌اند و از سرنوشت ایشان اطلاعی در دست نیست. همچنین یک امدادگر داوطلب به‌نام خسرو مینایی، حدوداً ۴۵ ساله که منزل شخصی خود را به پناهگاهی برای آسیب‌دیدگان تبدیل کرده بود، ۲۴ دی‌ماه با یورش به منزلش بازداشت شده است. آقای مینایی بیش از ۲۰ زخمی را در خانه خود پناه داده و آن‌ها را مداوا کرده بود. حتی دو تن از زخمی‌ها به‌دلیل شدت جراحات در منزل او فوت شدند.»

این منبع در ادامه گفت: «او را با وحشیانه‌ترین شکل ممکن همراه با ضرب‌وشتم شدید بردند. مأموران تمام شیشه‌های خانه را شکستند، کلیه وسایل منزل را تخریب کردند و حتی ماشین او را که یک پژو پارس بود، به‌طور کامل ویران کردند.»

Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
  به اشتراک بگذارید:









تبلیغات







به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.



بازگشت به برگ نخست