رئیسجمهور آمریکا امروز (چهارشنبه) در نشست شورای همکاری خلیج فارس گفت: میخواهم با رژیم ایران توافق کنم. میخواهم اگر امکانش باشد، کاری انجام بدهم اما برای این کار، (رژیم ایران) باید حمایت از تروریسم و جنگهای نیابتی خونبار را متوقف کند و مهمتر از همه، برای همیشه و بهصورت راستیآزماییشده، تلاش برای دستیابی به سلاح هستهای را متوقف کند. آنها نمیتوانند سلاح هستهای داشته باشند. فکر نمیکنم کسی در این جمع نیز بگوید که میتوانند داشته باشند.
ترامپ در ادامه سخنان خود دولت بایدن را متهم کرد که با بیکفایتی (سیاست مماشات با رژیم ایران) موجب ایجاد سردرگمی در منطقه شده بود. او با انتقاد از دولت پیشین آمریکا گفت: دولت بایدن اساسا با بیکفایتی، با قدرت دادن به رژیم ایران و نیروهای نیابتی آن و سرازیر کردن میلیاردها دلار برای آنها ویرانی و آشفتگی بهبار آورد. واقعا احمقانه بود و آن را باورم نمیشد.
ترامپ گفت: آن روزها به سر رسیدهاند و افراد حاضر در این جمع واقفند که من به چه چیزی وفادارم؛ هیچ گاه تزلزلی در آن ایجاد نشده است. ما در کنار دوستان و متحدانمان میمانیم و با خصومتی مقابله خواهیم کرد که همه ما را تهدید میکند.
سفر ترامپ به خاورمیانه و نقشه پنهان علیه رژیم ایران
یک منبع حکومتی در ایران امروز در گزارشی با تیتر بالا نوشت: ونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در سفر خاورمیانه ای خود به سر می برد. او اکنون در عربستان است و قرار است پس از این کشور، به قطر و امارات هم سفر کند. سفر ترامپ به خاورمیانه، توجهات بینالمللی گسترده ای را به خود جلب کرده است. اینکه رئیس جمهور آمریکا همچون دوره نخست حضورش در قدرت، به خاورمیانه و به طور خاص عربستان به عنوان نخستین مقصد سفر رسمی خارجیاش رفته، حاکی از اهمیت راهبردی است که وی برای خاورمیانه قائل است.
با این حال، یکی از نکات قابل تامل در بحبوحه سفر ترامپ به منطقه، طرح ضمنی است که او برای ایران تدارک دیده است. در این چهارچوب، شاهد بوده ایم که ترامپ تا به اینجای کار در قالب سفر به عربستان، موضعیگیریهای مختلف و عجیبی را در مورد موفقیتهای ادعایی اقتصادی خود و سعودی ها ایراد کرده است. به عنوان مثال، وی با تمجید از جنس حکمرانی محمد بن سلمان در عربستان، او را فردی دانسته که توانسته بیابان بی آب و علف را آباد کند اما مدعی شده که نظام سیاسی ایران، سرزمینی آباد را به بیابان تبدیل کرده است.
در عین حال، وی از لغو تحریم های سوریه در جریان سفر به منطقه خبر داده و حتی با ابومحمد الجولانی رئیس دولت موقت سوریه دیدار کرده است. در این چهارچوب، گویی ترامپ و متحدان عربش در منطقه سعی دارند با همکاری یکدیگر فضایی را ایجاد کنند که در قالب آن جنس تعاملات آنها با یکدیگر توسعه محور و حامل رشد و رفاه اقتصادی به نظر برسد و در عوض، ایران به عنوان بازیگری منزوی که از رشد و توسعه دور است، به افکار عمومی منطقه و جهان معرفی شود. به بیان ساده تر، ترامپ سعی دارد بسترهای مساعدی را برای پیشبرد دستورکارهای مطلوبش به ضرر جمهوری اسلامی فراهم سازد.
During a Gulf Cooperation Council meeting, U.S. President Trump expressed a desire to negotiate with Iran, contingent on the regime halting its support for terrorism and ceasing nuclear weapons development. He criticized the Biden administration for its perceived incompetence and for empowering Iran, leading to regional chaos. Trump's Middle East visit, starting in Saudi Arabia, highlights his strategic focus on the region. He aims to portray Iran as isolated and economically stagnant while promoting collaboration among Arab allies for growth and prosperity, setting the stage for his agenda against the Iranian regime.
دیدار ترامپ با ابومحمد الجولانی و اعلام پایان تحریمهای سوریه میخی بر تابوت حاکمیت خامنه ای بر سوریه بود و همه امیدها برای پس گرفتن پولهایی که در این سالها به بشار اسد پرداخت شده بود از بین رفت
سخنان ترامپ در عربستان سعودی نشان داد که نکات مثبتی که پیشتر در مورد مذاکرات هسته ایی با خامنه ای زده بود هیچکدام واقعیت ندارد و پافشاری خامنه ای بر حق غنی سازی اورانیوم باعث دل زدگی ترامپ از خامنه ای شده که چنین سخنانی را به زبان آورد
شگفتی ماجرا در این است که اگر ترامپ از خرابکاریهایی که خامنه ای برای مردم ایران و منطقه اجرا کرده آگاه است پس چرا او هنوز بر روی قرارداد با خامنه ای پافشاری میکند؟
بدون شک قرارداد خامنه ای با آمریکا هم خامنه ای را از دست مردم رنج دیده و مال باخته ایران رها نخواهد کرد و تنها این کار از محبوبیت آمریکا در ایران میکاهد