خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

یکشنبه، 21 اردیبهشت ماه 1404 = 11-05 2025

تشخیص زودهنگام آلزایم؛ کشف علائم پنهان این بیماری در جوانی

یک مطالعه جدید می‌گوید عوامل خطر زوال عقل می‌تواند از اوایل دهه ۲۰ و ۳۰ زندگی فرد شروع به بروز کند. محققان گزارش دادند که بزرگسالان جوان‌تری که در معرض خطر ابتلاء به زوال عقل هستند، در آزمایش‌های حافظه و تفکر بین سنین ۲۴ تا ۴۴ سال عملکرد بدتری داشتند.

محققان می‌گویند این یافته‌ها زمینه را برای تشخیص زودهنگام بیماری آلزایمر و زوال عقل فراهم می‌کند.به گفته محققان، این اولین مطالعه‌ای است که به بررسی عوامل خطر زوال عقل و بیماری آلزایمر در گروه بزرگی از بزرگسالان جوان سالم می‌پردازد.

الیسون آیلو»، استاد اپیدمیولوژی در مرکز پیری دانشگاه کلمبیا، در یک بیانیه خبری گفت: «پیش از این، تحقیقات در مورد عوامل خطر بیماری آلزایمر بر افراد ۵۰ سال به بالا متمرکز بوده است.»

آیلو گفت: «این نتایج جدید نشان می‌دهد که عوامل خطر شناخته شده و نشانگرهای زیستی خون برای زوال عقل، حتی قبل از میانسالی، بر عملکرد شناختی تأثیر می‌گذارند.»نتایج نشان می‌دهد که این عوامل خطر شامل سطح تحصیلات، جنسیت، فشار خون، کلسترول، ورزش و شاخص توده بدنی، هستند. همه این موارد با استفاده از نمره عوامل خطر قلبی عروقی، پیری و بروز زوال عقل (CAIDE) اندازه‌گیری می‌شوند.

محققان همچنین دریافتند که برخی از عوامل خطر آلزایمر در افراد ۴۰ ساله یا کمتر وجود دارند و با عملکرد مغز مرتبط هستند. این عوامل شامل سطوح پروتئین‌هایی مانند آمیلوئید بتا و تائو است که پلاک‌ها و گره‌هایی را در مغز افراد مبتلا به آلزایمر تشکیل می‌دهند، و در کنار آنها، نشانگرهای زیستی سلامت قلب و ایمنی هم وجود دارد.

آیلو گفت: «علاوه بر این، ما دریافتیم که برخی از عوامل خطر آلزایمر- مانند سلامت قلب و عروق، ATN (آمیلوئید، تائو، تخریب عصبی) و نشانگرهای زیستی ایمنی- در افراد چهل ساله و حتی زودتر وجود دارند و با شناخت مرتبط هستند.»برای این مطالعه، محققان داده‌های دو موج از یک مطالعه طولانی‌مدت را که سلامت نوجوانان را تا بزرگسالی پیگیری می‌کرد، تجزیه و تحلیل کردند. این مطالعه در سال‌های ۱۹۹۴-۱۹۹۵ آغاز شد و محققان دوباره شرکت‌کنندگان را در سنین ۲۴ تا ۳۴ سالگی و مجدداً در سنین ۳۴ تا ۴۴ سالگی بررسی کردند.

در اوایل دهه ۲۰ و ۳۰ زندگی، شرکت‌کنندگان آزمون‌های عملکرد مغز مربوط به حافظه و تفکر خود را تکمیل کردند. نمرات این آزمون‌ها با نمره CAIDE شرکت‌کنندگان در نزدیکی میانسالی مقایسه شد.

نتایج نشان داد که هرچه فرد در CAIDE نمره بالاتری کسب کند، در آزمون‌های مهارت‌های فکری در سنین ۳۴ تا ۴۴ سال عملکرد بدتری خواهد داشت.

آیلو توضیح داد: «بررسی رابطه بین نمره CAIDE و عملکرد شناختی در دوران جوانی و اوایل میانسالی نشان داد که ارتباط معناداری با عوامل خطر قلبی عروقی می‌تواند قبل از ۵۰ سالگی مشاهده شود.»

محققان همچنین آزمایش خون شرکت‌کنندگان در مطالعه را بررسی کردند و دریافتند که نمره ترکیبی آمیلوئید/تائو به نام ATN با عملکرد مغز افراد قبل از میانسالی مرتبط است.

آیلو گفت: «یافته‌های کلی ما نشان می‌دهد که نشانگرهای زیستی مبتنی بر خون مرتبط با بیماری آلزایمر، دهه‌ها قبل از بروز علائم بالینی و اختلالات، با تفاوت در عملکرد شناختی مرتبط هستند و این امر اهمیت استراتژی‌های پیشگیری زودهنگام را در طول زندگی برجسته می‌کند.»وی افزود: «شناسایی مسیرهای اولیه ابتلاء به بیماری آلزایمر و اختلال شناختی قبل از سنین بالاتر برای کاهش سرعت افزایش مورد انتظار بیماری آلزایمر در دهه‌های آینده بسیار مهم است.»

English Summary

A new study reveals that dementia risk factors can emerge as early as one's 20s and 30s. Researchers found that younger adults aged 24 to 44 at risk for dementia performed worse in memory and thinking tests. This study is the first to examine dementia and Alzheimer's risk factors in a large group of healthy young adults. Key factors include education level, gender, blood pressure, cholesterol, exercise, and body mass index. The findings highlight the importance of early detection and prevention strategies for Alzheimer's, suggesting that biological markers related to the disease can affect cognitive function decades before clinical symptoms appear.


Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
  به اشتراک بگذارید:









تبلیغات







به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.



بازگشت به برگ نخست