حشمت الله فلاحت پیشه، رئیس سابق کمیسیون امنیت و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفته: در طول ۴ سال دولت بایدن، مناسبات اقتصادی ایران نسبتا خوب بود و خیلی از تنگناهایی که در قبل و امروز دولت ترامپ است، وجود نداشت.
وی گفت: الآن با آمدن سیاست فشار حداکثری ترامپ، اگر جمهوری اسلامی پیوستن به کنوانسیون مبارزه با پولشويی را هم تصویب کند، مسیر سخت تر از گذشته است. بسیاری از فرصت ها از دست رفته است. اگر ایران در گذشته وارد لیست سیاه این کنوانسیون نشده بود؛ امکان اینکه به یک کانون تحریمی علیه ایران تبدیل شود، وجود نداشت. ولی الآن ایران در لیست سیاه است و بانک های خارجی نیز نمی توانند با ما کار کنند. حتی اگر ایران این کنوانسیون را تصویب کند، به دلیل اینکه آمریکای دوران ترامپ به دنبال انزوای کامل ایران است و چین هم بر سر ایران معامله خواهد کرد، آغازگر یک مسیر پرسنگلاخ است.
این مقام سابق حکومتی گفت: بنابراین فرصت از دست رفته است. متاسفانه ما را به تصمیم گیری در قعر جهنم عادت داده اند و تا وقتی در قعر جهنم قرار نگیریم، تصمیم نمی گیریم. این مورد را در زمان جنگ دیده ایم، در زمان برجام و موارد مختلف هم دیده ایم...
ورشکستگی حاکمیت پس از ۴۶سال انقلاب ویرانگر
البته آنچه را که آقای فلاحت پیشه فراموش کرده بگوید این است که اکنون شرایط جمهوری اسلامی با گذشته تفاوت های بسیار دارد. اگر بر دومینوی شکست های منطقه ای، بحران مذاکره کردن یا نکردن با ترامپ را نیز بیفزاییم، مزید بر علت میشود. خامنهای و همریشان او میدانند اگر تن به مذاکره با ترامپ بدهند، باید با زانوان خونین به سوی تسلیم بخزند و این فرقی با اقتادن به قعر جهنم ندارد. و این در حالیست که رژیم خامنه ای امروز در محاصره جامعه لبریز از خشم و عصیان و در محاصره انواع مخاصمات درونی و بیرونی است.
در چهلو ششمین سالگرد انقلاب ویرانگر خمینی با قاطعیت میتوان گفت که دوران این نظام به سر آمده است. وضعیت جمهوری اسلامی بحرانیتر از آن است که در ظاهر به چشم میآید. سرکوب شدید داخلی که با اعدامهای گسترده، بازداشتهای بیرویه و کنترل شدید بر آزادیهای مدنی همراه است، نتوانسته ثبات حکومت را تضمین کند، بلکه خشم عمومی را افزایش داده است.