یکشنبه، 30 دی ماه 1403 = 19-01 2025

مشاوران ترامپ: تغییر رژیم لزوما به معنای حمله نظامی نیست/اختیارات گسترده‌

آکسیوس گزارش داد دولت ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا خواهان تغییر نیکولاس مادورو، رئیس ونزوئلا است، اما به گفته برخی مشاورانش، این به معنای اقدام نظامی در این کشور نیست.

علاقه ترامپ به تغییر رژیم در ونزوئلا در شرایطی افزایش یافته است که جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا قصد داشت تصمیم خود برای حذف کوبا از فهرست کشورهای حامی تروریسم را به کنگره ارسال کند.

اظهار نظر مقامات در واشنگتن در باره ونزوئلا در حالی است که نیکلاس مادورو اخیرا برای بار سوم به عنوان رئیس جمهور ونزوئلا سوگند یاد کرد. و این در حالیست که آمریکا می گوید او با تقلب و دستکاری در انتخابات پیروز شده است. واشنگتن از به رسمیت شناختن نتایج انتخابات ۲۰۲۴ ونزوئلا خودداری کرده و آن را تقلبی و غیردموکراتیک خوانده است.

دونالد ترامپ، رئیس جمهور وقت آمریکا در سال ۲۰۱۹، تلاش برای برکناری مادورو را رهبری کرد و از «خوان گوایدو»، سیاستمدار مخالف، که خود را رئیس جمهور موقت ونزوئلا معرفی کرده بود، حمایت کرد. ایالات متحده سیاست خود را در زمان ریاست‌جمهوری جو بایدن تغییر نداد و همچنان مدعی بود که مادورو غیرقانونی است و تحریم‌ها را علیه کاراکاس حفظ کرد.

ترامپ اختیارات گسترده‌ای به دست می‌آورد

در یک تحلیل محرمانه که خبرگزاری رویترز به آن دسترسی داشته و برای دولت آلمان تهیه شده، آمده است که برنامه‌ ترامپ "تمرکز حداکثری قدرت در دست رئیس‌ جمهوری به بهای تضعیف کنگره" را دنبال می‌کند.

در این سند آمده است که ترامپ یک "دستور کار برای برهم‌زدن حداکثری" را دنبال می‌کند. اصول دموکراتیک و نظام تقسیم قدرت در آمریکا (Checks and Balances) به‌طور گسترده‌ای تضعیف خواهند شد. قوه قانون‌گذاری و مجریه از استقلال خود محروم شده و مورد سوءاستفاده سیاسی قرار خواهند گرفت.

این تحلیل می‌افزاید که شرکت‌های بزرگ فناوری (بیگ‌تک) نیز قدرت مشترک در حکومت به دست خواهند آورد. پیش از این نیز ترامپ و مشاور او، ایلان ماسک، مالک میلیاردر پلتفرم شبکه اجتماعی "اکس"، علیه منتقدان و شرکت‌های رسانه‌ای نامطلوب اقدام کرده‌اند.

در این سند آمده است که پیگیری پرونده‌های کیفری به ابزاری برای سیاست تبدیل خواهد شد. کنترل بر وزارت دادگستری و اف‌بی‌آی برای اجرای اهداف ترامپ، از جمله اخراج‌های دسته‌جمعی، اقدامات تلافی‌جویانه و تضمین مصونیت قانونی او، نقش محوری دارد.

در کشمکش با ایالت‌هایی که در آمریکا به‌طور سنتی از اختیارات گسترده برخوردار هستند، ترامپ از طریق قوانین اضطراری ابزارهای فراوانی در اختیار خواهد داشت. حتی استفاده از ارتش در داخل کشور برای انجام وظایف پلیسی ممکن است عملی شود.

به گزارش دویچه وله، وزارت امور خارجه آلمان در پاسخ به یک پرسش درباره این سند، در بیانیه‌ای اعلام کرد که اصولاً درباره اسناد داخلی، تحلیل‌ها یا گزارش‌های سفارتخانه اظهار نظر نمی‌کند. در این بیانیه آمده است که آمریکا یکی از مهم‌ترین متحدان آلمان است و مردم آمریکا در یک انتخابات دموکراتیک ترامپ را برگزیده‌اند.

این بیانیه می‌افزاید: البته ما با دولت جدید آمریکا نیز در جهت منافع آلمان و اروپا همکاری نزدیک خواهیم داشت. همچنین آمده است: به‌عنوان دولت فدرال، ما در آمریکا شبکه‌ای گسترده از روابط را در سطح جامعه، ایالت‌ها و کنگره آمریکا بدون توجه به خطوط حزبی حفظ می‌کنیم.

دولت آلمان تحت رهبری اولاف شولتس از زمان انتخاب ترامپ تاکنون از انتقادات مستقیم و علنی در مورد سیاست‌های رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحده اجتناب کرده است.

ترامپ جمهوری‌خواه، فردا دوشنبه ۲۰ ژانویه ۲۰۲۵ (اول بهمن ۱۴۰۳) ریاست‌ جمهوری را در پی مراسم تحلیف از جو بایدن دموکرات به عنوان قدرتمندترین سیاستمدار جهان تحویل می‌گیرد

Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
  به اشتراک بگذارید:







تبلیغات







به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.



بازگشت به برگ نخست