چهارشنبه، 19 دی ماه 1403 = 08-01 2025

مالکان غول‌های فناوری آمریکا هرچه بیشتر با تیم ترامپ همسو می‌شوند

مالکان و مدیران شرکت‌های عظیم فناوری هر چه بیشتر در حال همسو شدن با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا هستند که ۱۲ روز دیگر سوگند خواهند خورد.

آخرین کسی که به صف پیروان ترامپ و مشاور او ایلان ماسک (مالک ایکس و ثروتمندترین مرد جهان) پیوست، مارک زاکربرگ است که دیروز گفت راستی‌آزمایی‌های متا، شرکت مادر اینستاگرام، فیسبوک و واتس اپ که به شرکت های مستقل برونسپاری می شد را کنار می‌گذارد چون جانبدارانه است.

او به پیروزی آترامپ در انتخابات مستقیما اشاره کرد و اینکه اکنون زمان آزادی بیان است و باید این راستی‌آزمایی‌ها را کاربران خود، به شیوه‌ای مشابه شبکه اجتماعی ایکس، انجام دهند.

مارک زاکربرگ راستی‌آزمایی به این سبک را درست پس از پیروزی غیرمنتظره ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ راه انداخت اما این بار پس از پیروزی مجدد او، آن را جمع کرد.

مدیرعامل شرکت متا گفت که این کار سانسور را به‌شدت کاهش و محتوای سیاسی را بیشتر توصیه خواهد کرد.

وی همچنین وعده داد که پس از بازگشت ترامپ به کاخ‌سفید آزادی بیان اولویت خواهد یافت و در پلتفرم‌های شرکت متا نیز همچون شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) «بخش راستی‌آزمایی با اظهارنظرهای کاربران جایگزین می‌شود».

مدیرعامل متا گفت: کاربران این امکان را خواهند داشت که با کامنت‌های خود نسبت به آن واکنش نشان دهند. این روشی مشابه پلتفرم اکس است که توسط ایلان ماسک، یکی از مشاوران ترامپ مدیریت می‌شود.

لازم به یادآوری است که از زمان خریداری ایکس توسط ایلان ماسک بخش راستی‌آزمایی این شبکه اجتماعی حذف شده و کنترل صحت مضامین عملاً به اظهارنظر و توصیه‌های سایر کاربران سپرده شده است.

زاکربرگ افزود: «بخش راستی‌آزمایی از نظر سیاسی بسیار جانب‌دارانه عمل کرده و به جای ایجاد اعتماد بیشتر، به اعتماد کاربران لطمه زده».

وی همچنین خاطرنشان کرد که بخش نظارت بر محتوا در شرکت متا از ایالت کالیفرنیا به تگزاس منتقل خواهد شد که «در مورد نظارت بر محتوا حساسیت و دخالت کم‌تری وجود دارد».

مارک زاکربرگ گفت: «متا محدودیت‌های فعلی برای اظهارنظر در مورد موضوعاتی نظیر مهاجرت و جنسیت را حذف خواهد کرد چون با دیدگاه‌های متعارف و رایج ناهمخوان است و در زمینه مقابله با حکومت‌هایی که شرکت‌های آمریکایی را تحت فشار قرار می‌دهند و سانسور بیشتری اعمال می‌کنند با دولت دونالد ترامپ همکاری خواهد کرد».

مارک زاکربرگ اتحادیه اروپا را مورد انتقاد قرار داد و گفت این اتحادیه «قوانین بیشتری برای نهادینه کردن سانسور و ممانعت از نوآوری تصویب کرده است».

وی اضافه کرد: «در کشورهای آمریکای لاتین نیز دادگاه‌های پنهانی وجود دارد که می‌توانند دستور حذف محتوا در شبکه‌های اجتماعی را صادر کنند».

زاکر‌برگ با اشاره به مبارزات انتخاباتی نوامبر گذشته در آمریکا آن را شاهد دیگری از «گرایش فرهنگی عمومی به سمت اولویت دادن به آزادی بیان» دانست.

ادامه راستی‌آزمایی در اتحادیه اروپا

متا تغییرات یاد شده را به طور موقت تنها برای بازار ایالات متحده اعمال خواهد کرد. در اتحادیه اروپا این برنامه همچنان باقی خواهد ماند. با تصویب قانون خدمات دیجیتال در اتحادیه اروپا، مقررات سخت‌گیرانه‌تری اعمال خواهد شد.

هرچند که در این قانون اشاره‌ای به راستی‌آزمایی اطلاعات نشده است، اما این قانون بزرگترین پلتفرم‌های آنلاین را ملزم به مقابله با نفرت‌پراکنی، اشاعه خشونت و سایر موارد محتوای غیرقانونی در اینترنت می‌کند. در صورت نقض این قانون، جریمه‌هایی تا ۶ درصد از درآمد سالانه جهانی این شرکت‌ها در انتظار متخلفان خواهد بود.

رد ادعای زاکربرگ

اتحادیه اروپا روز چهارشنبه ادعای مارک زاکربرگ، مدیرعامل متا، مبنی بر اینکه این اتحادیه با قوانین فناوری خود "سانسور" را اعمال می‌کند، نادرست دانست.

سخنگوی ارشد کمیسیون اروپا به خبرنگاران در بروکسل گفت: «ما به طور کامل هرگونه ادعای سانسور از سوی خود را رد می‌کنیم.»

این واکنشی به سخنان زاکربرگ است که گفته قوانین اتحادیه اروپا "برای نهادینه کردن سانسور و ممانعت از نوآوری است".

وزیر زیرساخت‌های دیجیتال آلمان نیز نسبت به تصمیم شرکت متا مبنی بر حذف بخش راستی‌آزمایی در تمامی پلتفرم‌های خود، از جمله فیسبوک و اینستاگرام در آمریکا، ابراز نگرانی کرد.

این مقام آلمانی در واکنش به تصمیم مدیرعامل متا گفت که این موضوع را بسیار جدی می‌گیرد و افزود: « اگر متوجه شویم شرکت‌هایی مانند متا به خواست ما برای اطلاعات مطمئن و بررسی‌شده پاسخ نمی‌دهند، در هر زمانی توانایی عمل قاطعانه و تنظیم مقررات را داریم.»


Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
  به اشتراک بگذارید:







تبلیغات







به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.



بازگشت به برگ نخست