به گزارش روزنامه شرق، براساس آمار منتشر شده در "ورلدومترز" جمعیت ایران از ۹۱ میلیون نفر گذشته است. این سایت جمعیت کشورهای جهان را بر اساس آمار ارائه شده، بهطور مستقیم بهروز میکند و از منابع مرجع به شمار میرود. به عبارتی براساس آخرین دادههای سازمان ملل جمعیت ایران تا روز دوشنبه ۲۸ مرداد سال جاری ۹۱ میلیون و ۶۸۱ هزار و ۳۱۵ نفر بوده است.
به گفته کارشناسان، ادامه این روند در شرایط تورم، گرانی مسکن، کمبود نگرانکننده منابع آبی، قطعی برق، نبود امکانات آموزشی و درمانی، نگران کننده است.
همچنین آمار دقیقی از مهاجران، از جمله افغانها که بزرگترین گروه مهاجر را در ایران تشکیل میدهند، وجود ندارد. در گزارشها جمعیت افغانها در ایران بین هشت تا ۱۰ میلیون نفر و در برخی آمار حتی تا ۱۵ میلیون برآورد شده است.
مرکز آمار ایران دو سال پیش تخمین زده بود که ایران در سال ۱۴۱۵ به جمعیت ۹۱ میلیون نفر میرسد، اما این کشور ۱۲ سال زودتر به این جمعیت رسیده است. بخشی از رشد سریع جمعیت میتواند نتیجه سیاست فشار برای فرزندآوری، ممنوعیت وسایل جلوگیری از بارداری و قوانین به شدت سختگیرانه علیه سقط جنین باشد.
علیرغم همه سختگیریهایی که حتی از سالها پیش شروع شده، نرخ رشد جمعیت ایران از ۱/۱۲ درصد در سال ۹۷ به ۰/۷۷ در سال ۱۴۰۰ رسید و پیشبینی میشود این نرخ در سال ۱۴۱۵ به ۰/۳۶ درصد برسد که "کمترین میزان رشد در ۴۴ سال گذشته خواهد بود". گزارش شرق میگوید علیرغم این همه "به نظر میرسد در روندی عجیب"، ناگهان جمعیت ایران افزایش یافته است.
افزایش بیسابقه جمعیت مهاجر
روزنامه شرق به این تحلیل رسیده است که "تعداد مهاجرانی که به ایران آمدهاند، میتواند دلیل افزایش جمعیت خارج از پیشبینی باشد." بنا برگزارش این روزنامه با مهاجرت شهروندان عراق و افغانستان به ایران، جمعیت این کشور به سرعت در حال افزایش است.
همچنین پیشبینی شده است که تا پایان سال ۲۰۶۱ میلادی جمعیت ایران به بیش از ۱۰۵ میلیون نفر برسد. نکته مهم این که افزایش جمعیت در کشوری رخ میدهد که مردم آن در تمامی زمینهها، یعنی بهداشت، مسکن، تغذیه و انرژی دچار کمبودند.
بنا بر پژوهشها نزدیک به یکسوم خانوارهای ایرانی زیر خط فقر قرار دارند. اگرچه این آمار متعلق به زمانی است که جمعیت هنوز ۸۰ میلیون تخمین زده میشد.
شاخص فقر در مناطق محروم مانند سیستان و بلوچستان ۵۱ درصد است. فقیرترین استانها پس از سیستان و بلوچستان، چهارمحال بختیاری، خراسان شمالی، آذربایجان غربی و هرمزگان هستند.
در حالیکه مردم با فقر فزاینده و تورم افسارگسیخته مواجهاند، احتمال داده میشود بهای نان و بنزین نیز افزایش یابد تا جبران کسری بودجه دولت را بگیرد.
چرا وبه چه دلیل مهاجران افغانی وعراقی وچندی دیگرهزاران مهاجرازغزه ولبنان به انها هم اضافه خواهد شد با دانستن اینکه شرایط زندگی وکار درامارات وقطروعربستان وبحرین بی نهایت ازایران بهتراست به این کشورهای ثروتمند روان نمیشوند وحتی پاکستان هم درصدد اخراج مهاجران افغانی برامده است ساکن شدن مهاجران افغان با جمعیتی بیش از10میلیون نفردرایران موردی شوخی برداری نیست که درحقیقت جمعیت کشوری را دردرون کشورایران تشکیل میدهند اکثریت مهاجران هزاران نفری جوانان چندی پیش به دعوت غیرعلنی حکومت ضحاک وارد ایران شدند وتمامی شهرهارادراحاطه شان قرارداده اند ومورد اعتراض ایرانی ها واقع شده اند برای حکومت ضحاک حکم سپاه پاسداران وبسیج ومزدورانش درسایه راتشکلیل میدهند البته به افغان های زحمت کش که سال های سال درایران زندگی کرده ومی کنند محترمند وتوهین نمی کنم