خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

شنبه، 25 اسفند ماه 1403 = 15-03 2025

بالاتر از خطر! چرا چین ناگهان نگران بمب سازی خامنه‌ای شد؟

به نظر می‌رسد وضعیت جاری پرونده هسته‌ای رژیم ایران پکن را نیز نگران کرده است.

به گزاش فارن‌پالسی، اگر چه در تهران فعلا مذاکره با دولت ترامپ منتفی تلقی می‌شود، با این حال، تهران پیشنهاد شرکت در یک نشست سه‌جانبه با روسیه و چین را پذیرفت. این نشست روز جمعه در پکن برای بررسی این موضوع برگزار شد.

چین در حالی در این تلاش دیپلماتیک مشارکت دارد که اوضاع حساس و بحرانی شده است. در ماه فوریه، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گزارش داد که رژیم ایران بیش از ۲۷۰ کیلوگرم اورانیوم را تا سطح ۶۰ درصد غنی‌سازی کرده است.

کارشناسان هشدار می‌دهند که تهران می‌تواند ظرف چند هفته به سطح ۹۰ درصد غنی‌سازی، یعنی سطح مورد نیاز برای سلاح هسته‌ای، برسد.

این پیشرفت، همراه با تحولات اخیر در منطقه، موجب شده که گزارش‌هایی از سوی نهادهای اطلاعاتی آمریکا منتشر شود مبنی بر اینکه اسرائیل احتمالاً در سال آینده حملات گسترده‌ای را علیه رژیم ایران برنامه‌ریزی می‌کند. تقریباً قطعی است که اسرائیل به دنبال حمایت واشنگتن خواهد بود و شاید حتی از آمریکا درخواست حمایت نظامی کند.

ترامپ در مصاحبه‌ای که یکشنبه با ماریا بارتیرومو، مجری فاکس نیوز، داشت، گفت: «من برای ایرانی‌ها نامه‌ای نوشته‌ام که امیدوارم مذاکره کنید، چون اگر مجبور شویم از گزینه نظامی استفاده کنیم، اتفاقی وحشتناک خواهد افتاد.»

این وضعیت پکن را نیز نگران کرده است. تونگ ژائو، پژوهشگر ارشد برنامه سیاست هسته‌ای در بنیاد کارنگی برای صلح بین‌المللی، گفت: «چین احساس می‌کند که بحران هسته‌ای ایران به یک نقطه حساس نزدیک شده است.»

چین دلایل متعددی برای ورود به این عرصه دارد. پس از میانجی‌گری در برقراری روابط میان عربستان سعودی و ایران در سال ۲۰۲۳، پکن به دنبال فرصت‌های بیشتری برای تقویت تصویر خود به عنوان یک قدرت مسئول در سطح جهانی است.

یون سون، مدیر برنامه چین در اندیشکده استیمسون، گفت: «پکن نمی‌خواهد به حاشیه رانده شود، همان‌طور که در موضوع اوکراین کنار گذاشته شد. بنابراین، به نظر می‌رسد تلاش زیادی برای بازپس‌گیری نقش خود در امور بین‌المللی انجام داده است.»

از نظر اقتصادی، ایران برای چین اهمیت ویژه‌ای دارد. حدود ۱۵ درصد از واردات نفت چین از ایران تأمین می‌شود، علیرغم تحریم‌های غرب علیه تهران.

تونگ ژائو، کارشناس سیاست هسته‌ای در بنیاد کارنگی، گفت: «احتمال درگیری نظامی بر سر بحران هسته‌ای ایران، می‌تواند منطقه را به آشوب بکشاند و ثبات ژئواکونومیک و ژئوپلیتیک چین را به خطر بیندازد.»

با وجود روابط نزدیک با تهران، چین از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای حمایت نمی‌کند. ژائو توضیح داد: «چین نمی‌خواهد شاهد ظهور یک قدرت هسته‌ای دیگر باشد، زیرا این موضوع می‌تواند سایر کشورها را به سمت دنبال کردن برنامه‌های هسته‌ای مستقل سوق دهد. به‌ویژه اینکه چین خود را به‌عنوان رهبر آینده در نظم جهانی می‌بیند.»

بهرام | March 15, 2025 04:20 PM

یکم اینکه یون سون درست نمیگوید و چین در درگیری بین روسیه و اوکراین حرفی برای گفتن نداشت چون هنوز روسیه خودش را برادر بزرگتر میداند و اجازه نمیدهد کسی برایش گفتگو کند و دوم اینکه این کار سودی هم برای چین نداشت

رفتار سیاسی چین در جهان بیشتر وابسته به صادراتش به اروپا و آمریکا است و از دست دادن این دو شریک اقتصادی برایش درست همان گرسنگی و کاهش درآمدهای مردمش خواهد بود و دخالت روسیه و چین در برنامه هسته ایی خامنه ای هم تنها برای امتیازگیری از آمریکاست

پس از اشتباه بزرگ جیمی کارتر و کنفرانس گوادلوپ و سرنگونی عمدی شاه و از دست دادن ایران به عنوان یک متحد، چینی ها و روسها از ایران به عنوان یک گاو شیرده استفاده میکنند که زمان پایان شیردهی میشود آن را سربرید و از گوشتش استفاده کرد

گفتار و رفتار چین یکی نیست و در گفتار یک کشور شرقی است ولی در رفتار یک کشور غربی چون تا امروز که چنین بوده


گزارش یا اعتراض به این نظر
Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
  به اشتراک بگذارید:









تبلیغات







به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.



بازگشت به برگ نخست