یک مقام آلمانی گفته: دولت برلین برای پیروزی احتمالی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در پنجم نوامبر سال جاری آماده میشود.
هماهنگکننده روابط فراآتلانتیک دولت آلمان گفت: هر اتفاقی در انتخابات ماه نوامبر آمریکا بیفتد، ما باید برای این واقعیت آماده باشیم که آلمان و اتحادیه اروپا در برابر این چالش قرار میگیرند که باید مسئولیت بیشتری برای خود بپذیرند.
به گزارش دویچه وله، بنا به ارزیابی میشائیل لینک، در حالی که بایدن دموکرات "آلمان و به ویژه اتحادیه اروپا را به عنوان یک نهاد و شریک بسیار جدی میداند"، ترامپ جمهوریخواه "به طور قابل توجهی ارزش کمتری برای همپیمانان و متحدان خود قائل است".
وی گفت که در زمینه آمادهسازی برای مواجه شدن با سناریوی احتمالی ترامپ ۲ شبکهسازی شده است.
این سیاستمدار حزب لیبرال در این رابطه گفت: اقتصاد آلمان در عرصههایی که در آمریکا سرمایهگذاریهای کلانی انجام داده است، نقش بسیار مهمی ایفا میکند. جمهوریخواهان آمریکا به هیچ وجه مایل نیستند که روابط ایالات متحده و اتحادیه اروپا وارد یک مناقشه تجاری شود.
با «چهارگانه مرگبار» پکن، مسکو، پیونگیانگ و تهران روبهروییم
سیاستمداری که از سوی کییر استارمر، نخستوزیر جدید بریتانیا، مسوولیت رهبری طرح بررسی دفاع استراتژیک دولت این کشور را به منظور مقابله با تهدیدهای بینالمللی بر عهده گرفته، گفت کشورش با یک ائتلاف «چهارگانه مرگبار» روبهروست که اضلاعش بهطور فزاینده با یکدیگر همکاری میکنند.
جرج رابرتسون این ائتلاف را محصول همراهی چهار حکومت ایران، چین، روسیه و کره شمالی معرفی کرد و گفت بریتانیا باید خود را برای رویارویی با این «چهارگانه مرگبار» آماده کند زیرا آنان با هم علیه غرب عمل میکنند.
رابرتسون از سال ۱۹۹۹ تا سال ۲۰۰۴ دبیرکل ناتو و از سال ۱۹۹۷ تا سال ۱۹۹۹ در زمان نخستوزیری تونی بلر، وزیر دفاع بریتانیا بود.
استارمر، نخستوزیر بریتانیا، از طرح بررسی دفاع استراتژیک این کشور در تقابل با چالشهای بینالمللی موسوم به بررسی «ریشهای-شاخهای» رونمایی و رابرتسون را به مقام راهبری این طرح منصوب کرد.
رابرتسون در یک نشست خبری با حضور جان هیلی، وزیر دفاع جدید بریتانیا، گفت که این کشور در صورت لزوم باید برای مقابله با هر چهار کشور مورد اشاره آماده باشد.
روزنامه گاردین نوشت که این امر منعکسکننده نگرانیهای غرب درباره همکاری فزاینده تسلیحاتی و اطلاعات نظامی میان این چهار کشور است.
به گزارش ایران اینترنشال، بر اساس گزارش این روزنامه، اشاره رابرتسون به این چهار کشور در حالی است که اکنون تصور میشود با فروکش کردن «تروریسم اسلامگرا»، این چهار کشور تهدید اصلی برای امنیت بریتانیا هستند.
آنچه مسلم است روی کار آمدن ترامپ در ایالات متحده میتواند سرانجام بدی را برای اوکراین رقم بزند و همه میدانیم که ترامپ از پیش اعلام کرده که حتی یک دلار هم به اوکراین در جنگ با روسیه کمک نخواهد کرد و اوکراین را به حال خود رها خواهد کرد و از طرفی اروپایی ها خواهان کمک به اوکراین هستند و این دوگانگی میتواند به رویارویی ترامپ با اروپایی ها دامن بزند و روابط دوطرف آب را در حالی که با آمدن بایدن ترمیم شده بود دوباره برهم بزند پس با آمدن ترامپ اوضاع کمی برای پوتین آسانتر شده و برای اروپایی ها بسیار سختتر خواهد شد که باید به تنهایی خرج جنگ اوکراین را تامین کنند و همین مسئله میتواند پایانی باشد برای ابرقدرتی آمریکا در جهان و جایگزینی اروپا با آمریکا هم از نظر نظامی و اقتصادی و هم از نظر علمی و فناوری