خبرگزاری تسنیم در گزارشی قیمت کفن در بهشت زهرای تهران را «شوکه کننده» عنوان کرد و نوشت: «مبلغ کفن را که از متصدی غرفه فروش بهشت زهرا پرسیدم؛ پاسخ، شوکهکننده بود، دو میلیون و ۴۰۰ هزار تومان. فروشنده به نوشتهای روی دیوار هم اشاره میکند که روی آن نوشته شده بود: لطفاً هزینههای بالای ۵۰۰ هزار تومان را کارت به کارت کنید.»
تسنیم یادآوری کرد پرداخت مبالغ بالای ۵۰۰ هزار تومان بهجای پرداخت از طریق دستگاههای کارتخوان باید با نرمافزارهای موبایلی به حساب فردی به نام آرش خال واریز شود....مدیرعامل پیشین سازمان بهشت زهرا، سعید خال بود.
همزمان گزارشهای رسیده به ایراناینترنشنال حاکی از بههمریختگی و بینظمی شدید در انجام امور اداری تدفین و ایجاد زحمت مضاعف برای خانواده متوفیان است.
گزارشها بر این موضوع تاکید دارند که متولیان انجام امور اداری و تشریفاتی در بهشت زهرای تهران، از خانوادههای متوفیان میخواهند بخشهایی از هزینهها را به شکل نقدی پرداخت کنند.
اواخر اردیبهشت امسال شورای شهر تهران در مصوبهای رقم ۱۵ میلیون تومان را برای رزرو قبر در بهشت زهرای تهران بهعنوان بزرگترین آرامستان ایران اعلام کرد.
این تعرفه در سال ۱۴۰۲ حدود سه میلیون و ۹۰۰ هزار تومان بود که در سال جاری با افزایشی حدود چهار برابری مواجه شد.
با وجود این تعرفهها، روز ششم خرداد روزنامه هممیهن در گزارشی به بررسی صفر تا صد هزینههای مرگ در تهران پرداخت و نوشت قیمت قبر در قطعههای جدید بهشت زهرا، از ۱۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان متغیر است.
یک کارگر شاغل در این آرامستان درباره تفاوت قیمت قبرهای «وسط قطعه با جلوتر از آن» به هممیهن گفت: «قبری که لب خیابان است ۴۵ میلیون تومان است. اگر وسط قطعه باشد ۱۲-۱۳ [میلیون] تومان؛ چون اگر کسی بخواهد به متوفی سر بزند، رفتوآمد [به قبر لب خیابان] برایش نزدیکتر میشود.»
به گفته این فرد، قیمت خرید قبر در قطعههای قدیمیتر نیز بسته به قطعه مورد نظر، دستکم ۲۵ تا ۵۰ میلیون تومان هزینه دارد و ممکن است به ۲۰۰ میلیون تومان هم برسد: «چون قطعه خلوتتر است، هزینه بیشتری هم دارد.»
این روزنامه به نقل از کارگران آرامستان یادآور شد کمترین هزینهها برای انجام امور تشریفاتی و اداری دفن فردی در بهشت زهرا، جدای از هزینه رزرو قبر، ۲۰ میلیون تومان است.
هزینه انتقال پیکرها از نقاط مختلف پایتخت به این آرامستان بین حدود ۸۰۰ هزار تا یک میلیون و ۸۳۷ هزار و ۵۰۰ تومان در نظر گرفته شده است.
هزینه انتقال از سطح شهر تهران به پزشکی قانونی، یک میلیون و ۳۰ هزار تومان است.
این خدمات اگر به وسیله آمبولانسهای خصوصی انجام شود، هزینههایش دو تا چهار برابر میشود.
شورای شهر تهران هزینه آمادهسازی یک واحد قبر یکطبقه برای سال جاری را حدود ۹۳۰ هزار تومان در نظر گرفته است.
دیوارچینی، خاکریزی روی لحد و حمل خاک اضافه قبور نیز یک میلیون و ۸۴ هزار تومان هزینه دارد.
هممیهن تاکید کرد اگر ارقام مورد نظر شهرداری در لایحه جدید تصویب شود، در مجموع هزینه خدمات غسل، کفن، دفن، نصب سنگ مزار و مراسم خدمات تدفین در قطعات روزدفن، به حدود پنج میلیون و ۵۵۰ هزار تومان میرسد.
سایت اکو ایران، پیشتر در بررسی جزییات لایحه بهای خدمات بهشت زهرا در سال ۱۴۰۳، نوشت که شهرداری تهران در برخی خدمات، افزایش ۶۰ درصدی را نیز پیشنهاد داده است.
چرا ورود واکسن کرونا توسط جلاد اعظم خامنه ای ممنوع میشد که منجربه مرگ هزاران ایرانی اززن ومردوپیروجوان وحتی خردسالان شد بدلیل نفعی بود که حکومت ضحاک واقشارش راازمرگ ومیرها کرونا بهره مند میشدند اول انکه حکومت ضحاک تازی هابابت انحصاروراثت پس مرگ فردی درخانواده داروندارش رقم میکردند وکلان مالیات بران می بستند دوم اینکه هزینه کلان بیمارستان ها ومداوای بی ثمرکرونازده گان که دهامیلیونها تومان رامی بلعید وبعد هم ماجرای به خاکسپاری وقبر وکفن وروضه خوانی بودبه انهااضافه میشد برای مادرم به کرونا مبتلاشده وفوت کرده بودفقط هزینه بیمارستان ومراسم خاک سپاری بیش از350میلیون تومان بود فلسفه جلاداعظم این بود که حتی ازمرگ ومیرایرانی هاثروتی کلان بهم بزند وحیرت واروعجب حیرت واراینکه درفلسطسن وغزه خبری ازبهران ویروس کروناوفوتی های ویروس کرونانبود ونیست