پیشبینیها از بدتر شدن وضعیت اقتصاد ایران حکایت دارد
رد شدن از مرز ۷۰ هزار تومان در پی افزایش تنش در منطقه، برای دلار آسانتر از چیزی بود که فکرش را میکردیم، هرچند که این نرخ امروز به حدود ۶۵ هزار تومان رسیده است. با این وجود، دردهای اقتصادی تحمیل شده به دلیل کاهش ارزش پول ملی کشور، چیزی نیست که هیچ قشری در جامعه (غیر از افراد سودجو و منتفع از وضعیت نابهسامان) از آن سود ببرند.
به گزارش اقتصاد24، نهتنها اقلام وارداتی، بلکه تولیدات داخلی و کالاهای اساسی و نیازهای روزمره معیشتی مردم تحت تاثیر گرانی دلار قرار گرفته و بار تورم لحظه به لحظه سنگینتر میشود. نمود بیرونی و سادهترین این اتفاق، رسیدن دنا به مرز یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان در طول سه روز بود.
تجربه نشان داده در هیچ یک از بازارهای کالایی، جنسی که تحت تاثیر التهابات دلار گران میشود، با بهبود وضعیت دلار، به نرخ سابق خود باز نمیگردد. این مسئله باعث شده تا نگرانیهای جدی درباره ارزش دارایی افراد، تورم ماندگار و گرانیهای جدی در بازارهایی همچون خودرو شکل گیرد.
کامران ندری، کارشناس اقتصادی و استاد دانشگاه در واکنش به پیشبینی برخی از کارشناسان درباره وضعیت آتی نرخ ارز گفت: در شرایط فعلی، به سختی میتوان درباره چشمانداز آینده نرخ ارز صحبت کرد، چراکه تنشهای فعلی، مشخص نیست به کدام سمت و سو کشیده خواهد شد و همه چیز بستگی به پاسخ طرفین دارد. به دلیل وجود نااطمینانی از آینده، التهابات بازار ارز در ایران بیشتر شده و اغلب پیشبینیها، از بدتر شدن وضعیت اقتصاد ایران در آینده حکایت دارند.
فارغ از اهمیت وضعیت دلار در بسیاری از فضاهای اقتصادی، آنچه که ماندگار است، تنشهای روحی وارده به مردم و نااطمینانی از آینده است. تمامی کالاها، از سبزی خوردن روزانه مردم تا گوشی تلفن همراه وارداتی، طی دو هفته اخیر تحت تاثیر نرخ دلار، رشدی جدی و گاه چند برابری را تجربه کردند. در چنین شرایطی حتی اگر کاهش نرخ دلار و بازگشت به زیر ۶۰ هزار تومان هم پیشبینی شده و یا به وقوع بپیوندد، باز هم مسئله گرانی کالاهایی که دیگر ارزان نخواهند شد، هنوز پابرجاست.