مولوی عبدالحمید میگوید، بیش از یک سال است که مردم اعتراض دارند در حالی که یک قدم هم برای اجرای خواستههای آنها برداشته نشده است. او با اشاره به رد صلاحیت حسن روحانی پرسید، دنیا با این اقدامات درباره ما چه فکر میکند؟
مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان در خطبههای امروز با توجه به اعتراضات مردم کشور گفت، بیش از یک سال است که مردم حرف و مشکل دارند و هوشمندی آن است که صدای آنها شنیده شود و مقامات باید فریاد مردم را بشنوند. او تاکید کرد که ارزش حکومتداری بر این اساس استوار است که روی منافع مردم فکر کند.
امام جمعه اهل سنت زاهدان در ادامه سخنان خود تاکید کرد که برای اجرای خواستههای مردم هنوز هم قدمی برداشته نشده و برعکس در مقابل این خواستهها مقاومت شده است.
به گفته عبدالحمید، ایران متشکل از اقوام و ادیان است و رسیدگی به خواسته اقوام میتواند وحدت و امنیت ملی ایجاد کند.
عبدالحمید انتقادهای پیشین خود از حاکمیت جمهوری اسلامی را تکرار کرد و افزود، روش گذشته جواب نمیدهد. مردم باید افق روشنی برای زندگی آینده خود داشته باشند اما همه چیز به روال سابق است.
"اعدامها جامعه جهانی را تکان داده است"
مولوی عبدالحمید در ادامه صحبتهای خود به اعدامها هم اشاره کرد و گفت مسئله اعدامها را باید بازبینی کرد.
امام جمعه اهل سنت زاهدان با اشاره به اعدام محمد قبادلو، از بازداشتشدگان اعتراضات سراسری و فرهاد سلیمی، روحانی کرد اهل سنت و زندانی عقیدتی هم با انتشار پستی در صفحۀ اجتماعی اکس (توییتر سابق) از "اخذ اعتراف اجباری" و "اجرای بیرویه اعدام" در کشور انتقاد کرد و نسبت به تبعات تداوم این روند هشدار داد.
او گفت: «اجرای بیرویه احکام اعدام در کشور، مجامع بینالمللی را تکان داده و باعث افزایش نارضایتی مردم و گسترش فاصله آنها از حاکمیت شده است».
این روحانی برجسته سنی در ادامه سخنان خود در نماز جمعه خواستار تغییر قانون اساسی کشور شد. او خاطرنشان کرد که قانون اساسی در دوره نسل گذشته تصویب شده و نسل جدید و شرایط و تقاضاهای جدیدی پیش آمده اما قانون هیچ تغییری نکرده است.
عبدالحمید در ادامه صحبتهای خود ضمن اشاره به نظارت استصوابی شورای نگهبان گفت که در شرایط کنونی حتی "به همین قانون اساسی فعلی هم عمل نمیشود".
به گزارش دویچه وله، او با اشاره به رد صلاحیت حسن روحانی و همچنین برخی وزرای سابق گفت: «دنیا با این رد صلاحیتها درباره ما چه فکر می کند؟»
او در پایان سخنان خود تاکید کرد که کشور به یک جناح، مذهب و یا قوم نباید منحصر باشد و باید تنوع را دید تا وحدت ملی را بتوان مشاهده کرد.