حملات حوثیها؛ زمینه ساز ایجاد ائتلاف بین المللی علیه حکومت ایران؟
حوثیهای یمنی مورد حمایت رژیم ایران امروز اعلام کرد که با وجود تصمیم آمریکا برای تشکیل نیروی جدید حفاظت دریایی، حملات به کشتیها در دریای سرخ را متوقف نخواهند کرد.
روزنامه داخلی شرق در این باره نوشت: عواقب اقدامات حوثیها چه میتواند باشد؟ حمله حوثیها به کشتیها به افزایش حضور و نفوذ آمریکا می انجامد؟ اگر آمریکا در تلاش برای ایجاد یک نیروی ویژه دریایی (برای دریای سرخ) موفق شود، این کار ممکن است عواقبی برای منطقه داشته باشد و اهدافی فراتر از مقابله با حوثیها، ازجمله درباره ایران را دنبال کند. چنین نیروی ویژهای میتواند به افزایش همکاریهای امنیتی برخی کشورهای عربی با اسرائیل تحت نظر آمریکا کمک کند.
قبلا در نوامبر ۲۰۲۱ آمریکا، اسرائیل، امارات و بحرین یک رزمایش دریایی در دریای سرخ انجام داده بودند و همزمان یک نیروی ویژه دریایی با شرکت ۳۹ کشور برای مبارزه با تروریسم و دزدی دریایی در دریای سرخ ایجاد شد. بهعلاوه در خبرها آمده که آمریکا در تلاش برای شرکتدادن چین در این نیروی ویژه است.
به گزارش منابع آمریکايی، وزرای خارجه آمریکا و چین هفته گذشته درباره «تهدید حوثیها علیه مسیرهای دریایی» گفتوگوی تلفنی داشتهاند. چین یکی از کشورهایی است که به دلیل اقتصاد صادراتمحور خود اهمیت زیادی برای امنیت دریانوردی قائل است. همه اینها اکنون فرصت دیگری را برای تحرکات جدیدی از جانب آمریکا ایجاد کرده و میتواند به افزایش نفوذش در منطقه کمک کند.
درخواست آمریکا از شورای امنیت برای اقدامی فوری علیه حوثیها
لیندا توماس گرینفیلد، سفیر و نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل در نامهای خطاب به اعضای شورای امنیت خواست، در برابر حملات موشکی حوثیهای یمن که کشتیهای غیرنظامی در دریای سرخ و تنگه استراتژیک باب المندب را تهدید میکند، اقدامی فوری انجام دهد.
به گفته گرینفیلد، حملات حوثیها حقوق و آزادیهای کشتیرانی، امنیت بینالمللی دریایی و تجارت جهانی را تهدید میکند.
۱۵ عضو شورای امنیت روز دوشنبه ۲۷ آذر (۱۸ دسامبر) در مورد تهدیدهای ناشی از اقدامات حوثیها پشت درهای بسته گفتوگو و تبادل نظر کردند.
حوثیهای شیعه مورد حمایت رژیم ایران خود را بخشی از "محور مقاومت" علیه اسرائیل میدانند.
در روزهای اخیر شمار حملات به کشتیهای تجاری دریای سرخ از مناطق تحت کنترل حوثیهای یمن افزایش یافته است. آمریکا نیز برای مقابله با این حملات ائتلافی نظامی با حضور ۱۰ کشور تشکیل داده است.