آدرس پست الکترونيک [email protected]









سه شنبه، 20 دی ماه 1401 = 10-01 2023

دایناسور‌ها بشنوند: جهان امروز با سرعتی بالا در حال تغییر است

نیکلاس مادورو" رئیس جمهور ونزوئلا به تازگی در موضع گیری قابل تاملی، از تمایل خود و دولتش جهت عادی سازی روابط با آمریکا و اتحادیه اروپا خبر داده است. طرح این موضع گیری آن هم از سوی رئیس جمهور کشوری که در سال‌های اخیر متحمل سیل قابل توجهی از تحریم‌های دولت آمریکا و اتحادیه اروپا شده و حاضر نشده در برابر کارزار فشار حداکثری دولت ترامپ و تداوم آن در دولت بایدن سر خم کند، رویدادی قابل توجه است.

به گزارش فرارو، نیکلاس مادورو که بسیاری وی را میراث دارِ "هوگو چاوز"، رئیس جمهور سابق این کشور که به واسطه رویکرد‌ها و رویه‌های ضدامپریالیسیتی و به ویژه ضدآمریکایی اش شناخته می‌شود، می‌دانند، در سال‌های اخیر، به انحاء مختلف سعی داشته تا به هر نحو ممکن از دامنه فشار‌های جهان غرب علیه کشورش بکاهد و میدان مانور ونزوئلا را تا جای ممکن تقویت و اهرم‌های در دستِ آن را نیز افزایش دهد.

"مهدی مطهرنیا" استاد علم سیاست و تحلیلگر حوزه سیاست خارجی در پاسخ به این سوال که محرک‌ها و مسائل اصلی که دولت ونزوئلا و شخص نیکلاس مادورو رئیس جمهور این کشور را پس از سال‌ها مبارزه با امپریالیسم غرب و به ویژه آمریکا، به سمت ابراز تمایل جهت عادی سازی روابط با واشینگتن سوق داده اند، چیست؟ گفت: «جهان امروز، جهانِ دایناسور‌ها نیست. جهان امروز با سرعتی بالا در حال تجربه تغییرات گوناگون است. در این چهارچوب، اگر بخواهیم در گذشته و در شخصیت‌ها متوقف شویم، از روند تحولات و تغییرات جا می‌مانیم و به ناچار مجبور به پرداخت هزینه‌ها و خسارت‌های سنگین هستیم. ونزوئلا کشوری است که مجموعه‌ای از آدمیان در آن زیست می‌کنند که توقع دارند مناسب با همگرایی درونی و همچنین جایگاهشان در نظام بین الملل، پیشرفت کرده و به جلو حرکت کنند.»

این استاد علم سیاست افزود: «اگر قرار باشد این مهم از سوی دولت ونزوئلا نادیده گرفته شود، هیچ شکی نیست که نیکلاس مادورو رئیس جمهور ونزئلا و دولتش با چالش‌هایی جدی رو به رو خواهند شد. در این فضا، مادورو میراث‌دارِ هوگو چاوز که هیچ، اگر میراث‌دارِ خودِ کارل مارکس نیز باشد و خودِ او هم به عنوان یک از بزرگان اندیشه چپ گرای مارکسیستی، لنینیستی و تروتسکی مطرح باشد، به هر تقدیر باید در دنیای امروز، در مقام و جایگاه پاسخگویی به ویژه به مردم خود قرار گیرد.»

مطهرنیا گفت: «توجه داشته باشیم که امروزه اقتصاد ونزوئلا فروپاشیده است. جامعه این کشور اگر خود را بازیابی نکند و در مسیر صحیح حرکت در نظم بین المللی قرار نگیرد، ملت ونزوئلا در مقایسه با شرایط کنونی، هزینه‌های به مراتب بیشتری را نیز باید پرداخت کنند.

مطهرنیا خاطرنشان کرد: وضعیت مردم ونزوئلا محرک مادورو برای رفتن به سمت آمریكا است. در این راستا، شخص مادورو به صراحت در جریان مصاحبه‌ای بر این سیاست صحه گذاشته و تاکید کرده که کاراکاس در اتحاذ سیاست تنش زدایی و عادی سازی روابط با اروپا و آمریکا کاملا جدی است. توجه داشته باشیم که رویِ صحبت مادورو در رابطه با آمریکا، صرفا معطوف به دولت بایدن نیست بلکه وی دولت فدرال آمریکا را مورد اشاره قرار داده و خواستار توسعه روابط با تمامی دولت‌های این کشور، چه اکنون و چه در آینده است.

در عین حال ونزوئلایی‌ها مذاکرات مختلفی را با اتحادیه اروپا نیز در دست انجام دارند و سعی در رفع اختلافات با این اتحادیه و کشور‌های آن دارند. در این رابطه، این پرسش که چگونه مادورویِ میراث‌دار چاوز، تا این حد عملگرایی پیشه می‌کند که خواستار توسعه روابط با آمریکا و اروپا می‌شود؟، از اهمیت زیادی برخوردار می‌شود. باید گفت دنیای سیاست، دنیای بسیار بسیار، بی رحمی است. این دنیا، تعارفی ندارد و و در قالب آن باید توجه داشت که اکنون سیاستمدران نمی‌توانند نسبت به جوامعی که نماینده آن‌ها هستند، بی‌اعتنایی پیشه کنند.»




Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: