آدرس پست الکترونيک [email protected]









آدينه، 25 آذر ماه 1401 = 16-12 2022

ایران؛ دیپلمات حکومتی: آماده سازی افکار عمومی جهان برای..

یک دیپلمات سابق درباره تبعات حذف ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل، می‌گوید کشوری که منزوی می‌شود، خود به خود می‌توان برایش هر تصمیمی گرفت. مقابله با این تصمیمات هم بسیار سخت و پرهزینه است.

جاوید قربان اوغلی در گفت و گو با «انتخاب» درخصوص تبعات حذف ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل متحد در صحنه بین‌الملل، گفت: «تحولی که رخ داد و اقدامی که از طرف سازمان ملل متحد انجام شد، در واقع دومین اقدام در سازمان ملل بود که می‌تواند به وجه ایران در صحنه بین‌المللی بسیار آسیب بزند. اولین اقدام، محکومیت ایران در شورای حقوق بشر بود که منجر به تشکیل کمیته حقیقت‌یاب شد. این نشان دهنده این است که سازمان ملل و اعضای آن روی ایران متمرکز شده‌اند. دومین اقدام هم اخراج ایران از کمیسیون مقام زن سازمان بود.»

وی افزود: «به باور من هر دوی این اقدامات پیامد تحولات داخلی و واکنش دولت به اتفاقات اخیر است. بنابراین ما با یک پروسه‌ای مواجه هستیم که هر روز که می‌گذرد بر شدت فشار بین‌المللی به ایران شدیدتر می‌شود.»

این تحلیلگر سیاست خارجی درخصوص اعتبار سازمان ملل متحد، بیان کرد: «این سازمان و ارگان‌های وابسته به آن، فارغ از اینکه چه قدر کارکرد داشته یا نداشته باشند، از یک مشروعیت بین‌المللی برخوردار هستند که وقتی کشوری در یکی از ارگان‌های آن محکوم می‌شود، انعکاسی که در جهان پیدا می‌کند، بسیار اهمیت دارد که ابزارهای ما برای مقابله با تاثیرات آن بسیار اندک است و صدای ما نهایتا در کشور خودمان یا چند روزنامه عربی منعکس می‌شود. بر این اساس اگر ما را به دلیل مسئله نقض حقوق بشر یا نقض حقوق زنان محکوم می‌کنند، ابزارهای ما برای مقابله با آن محدود است.»

قربان اوغلی درباره اثرات محکومیت ایران توسط سازمان ملل متحد، گفت: «قطعا تاثیرات خود را قطعا می‌گذارد و خدشه سنگینی به اعتبار و وجاهت ایران نزد افکار عمومی وارد می‌کند. الان که با این وضع و با رای بسیار بالا اخراج می‌شویم، خود به خود تاثیرات سنگینی در افکار عمومی بر اعتبار ایران می‌گذارد که کاملا مشهود است. معمولا برای هر اقدامی علیه یک کشور، نیازمند یک اجماع بین‌المللی هستند. اجماع از آنجایی شروع می‌شود که یک کشور متهم به به نقض حقوق بشر و ... می‌شود. اینها خود به خود زمینه‌هایی را فراهم می‌کند که آن کشور در دنیا منزوی می‌شود.

این دیپلمات بازنشسته درمورد پیامدهای انزوای یک کشور در صحنه بین‌الملل مطرح کرد: «کشوری که منزوی می‌شود، خود به خود می‌توان برایش هر تصمیمی گرفت. مقابله با این تصمیمات هم بسیار سخت و پرهزینه است. تقریبا تمام کشورهایی که به نوعی در معرض تهاجم هم حتی قرار گرفتند، کارشان از اینجا شروع شد. عراق یک زمانی متهم شد که سلاح‌ها و وسیله‌های شیمایی و بمب هسته‌ای دارد که این مقدمه‌ای برای اقدامی که علیهش انجام دادند، شد. در مورد لیبی هم همین کار را انجام دادند. بنابراین، شروع این است که وجهه ایران در دنیا را کاملا تخریب و افکار عمومی نسبت به ایران بدبین کنند. به باور من این مقدماتی است برای انجام اقدامات بعدی علیه ایران که ممکن است تبعات سنگینی داشته باشد. به خصوص اینکه در حوزه‌های دیگر هم با دنیا وارد چالش شده‌ایم.»

این کارشناس مسائل بین‌الملل درباره دیگر چالش‌های ایران با کشورهای دنیا، گفت: «پرونده هسته‌ای عملا به بن‌بست خورده و تقریبا دارند همه گناه‌ها را به گردن ایران می‌اندازند و ما را مقصر بن‌بست می‌دانند. مسئله هسته‌ای یک مسئله بین المللی است که بسیار حساس و تاثیرگذار است. از آن طرف هم، تمام دنیا علیه روس‌ها موضع گیری کرده‌اند ولی ما متهم به همکاری با روس‌ها و دادن پهپادهایی به آن‌ها شده‌ایم که مراکز اجتماعات انسانی، مراکز صنعتی و مراکز درمانی اوکراین را دارد هدف قرار می‌گیرد. این را اوکراینی‌ها گفته‌اند و کشورهای دیگر هم تایید کرده‌اند.»

قربان اوغلی در پایان عنوان کرد: «با این تفاصیل ما عملا به طور ناخواسته در مقابل همه دنیا قرار گرفته‌ایم. اینکه چگونه با این اقدامات مقابله یا خلافش را ثابت کنیم، به باور من اولا غیر ممکن است و ثانیا اگر هم امکان‌پذیر باشد، معلوم نیست که به شرایط قبل از آن پدیده برسیم.»



ایران فردا December 16, 2022 07:27 PM

این داستان فرقه و آئین تبهکاری است که با به هدر دادن ثروت این ملتی که به خاک سیاه نشاندند این آئین انسان ستیز را صادر کند و آفریقا وآسیا و دیگر مستضعفین این کره خاکی به این تحفه الهی مزین کند
آنچه این انسان ها دیدند و شنیدند ٫ دزدی بود و کودک کشی دروغ و تجاوز در زندان های مملو از آزادی خواهان
این جنایتکاران انسان ها را ربودند شکنجه کردنند و کشتند و برای تحویل پیکر های کشته شده به دست این جنایتکاران شیعه از بازماندگان پول هم خواستند و اجازه سوگواری بر قبر این عزیزان را ندادنند
فرزندان و بستگان خود را با ثروت دزدیده شده به دیار « دشمنان » برای خوش گزرانی فرستادنند و لی در وطن مرگ بر د شمن سردادنند
آنچه را این جانیان در کف خیابان ها از کودک و زن و مرد بی سلاح نکشتنند به زندان‌ها روانه کردنند و این فرزندان رشید وطن را آنجا کشتند

گزارش یا اعتراض به این نظر


Mani December 17, 2022 11:13 AM

در زیر آن عمامه های زشت و متعفن مطلقا هیچ شعور و خرد انسانی وجود ندارد فقط در زیر آن شهوت، تجاوز به کودکان و زنان، جهل، نفرت و غارت، کشتار و ویرانی وجود دارد در زیر این عمامه های متعفن فقط و فقط اسلام واقعی تازیان وجود دارد

گزارش یا اعتراض به این نظر


Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: