جراید فرانسه شهامت زنان و جوانان ایران را علیه استبداد مذهبی ستودند
افکار عمومی فرانسه به ویژه جراید این کشور، نظیر غالب رسانههای جهانی، عمیقاً از خیزش زنان و جوانان ایران در دفاع از حقوق و آزادیهای اساسی متاثر شدهاند. روزنامۀ لیبراسیون در اقدامی بی سابقه صفحۀ اول شمارۀ امروز خود را با شعار محوری اعتراض های خیابانی در ایران، "زن، زندگی، آزادی" به زبان های فارسی و فرانسوی در کنار عکسی از زنان و جوانان معترض منتشر کرده است. (عکس زیر)
به گزارش رادیو فرانسه، لیبراسیون در سرمقالۀ خود ضمن ستودن شهامت زنان و جوانان معترض ایران در این روزها به تاثیر عمیق ترانۀ ایتالیایی، "بلا چاو"، به زبان فارسی بر افکار عمومی فرانسه و غرب اشاره کرده و افزوده است : همزمانی این ترانه و مقاومت زنان ایران با پیروزی راست افراطی در ایتالیا و مقاومت مردم اوکراین در برابر ارتش اشغالگر روسیه بسیار پرمعنا است.
لیبراسیون یادآوری کرده است که بدون پشتیبانی غرب اوکراینی ها قادر به مقاومت در مقابل روسیه نبودند، در حالی که دیگر مردمان از جمله سوریها، کردها و ایرانیها هرگز از چنین حمایتی بهره مند نبودند و زنان و جوانان ایران تنها با اتکاء به شهامت و ارادۀ خود علیه استبداد مذهبی در این کشور به پا خاسته اند.
لیبراسیون همچنین دو مصاحبۀ جداگانه با دو دختر جوان ایرانی در تهران و اصفهان منتشر کرده که در آنها هر یک از این دو جوان دلایل خود را برای شرکت در اعتراضهای جاری در ایران بیان داشته اند. آرزو، ساکن اصفهان و مهندس بیکار، به لیبراسیون گفته است : وضعیتی که رژیم اسلامی در ایران به وجود آورده بدتر از رژیم طالبان است.
او گفته است که زنان و جوانان ایران کار و آزادی و به ویژه آزادی بیان میخواهند. آنان هر گونه امید نسبت به آینده از دست دادهاند. دختر جوان اصفهانی به لیبراسیون گفته است که رژیم اسلامی پیوسته در جنگ علیه زنان است و تنفر آن از زنان روز به روز بیشتر می شود به طوری که ادامۀ این وضع دیگر نه امکانپذیر است نه قابل تحمل.
آرزو از رویدادها و اعتراضهای جاری در ایران به عنوان "انقلاب زنان" یاد کرده است. او افزوده است که در تمام اعتراضهای خیابانی زنان در صف اول هستند. او گفته است : زنان در آغاز و پس از مرگ مهسا امینی خواستار لغو حجاب اجباری و به رسمیت شناختن حقوق اساسی خود بودند، اما، اکنون به چیزی کمتر از سقوط کامل رژیم فاسد ملاها رضایت نمی دهند.
مریم، جوان بیست و پنج ساله تحصیلکرده مقیم تهران ولی بیکار به لیبراسیون گفته است که زنان در این کشور از کلیه حقوق خود محروم هستند و به صرف زن بودن نه دیده می شوند نه به حساب می آیند و بنابراین اعتراض به این نظام تبعیض و نابرابری و مطالبۀ حقوق اساسی کاملاً طبیعی و قانونی است. وی همچنین گفته است که جنبش اعتراضی جاری کاملاً با اعتراض های سال های گذشته در ایران تفاوت دارد.
فیگارو نیز همانند لیبراسیون صفحات مهمی را به اعتراض های جاری زنان و جوانان ایران علیه نظام اسلامی این کشور اختصاص داده است. فیگارو همانند لیبراسیون نوشته است که اعتراض عمومی علیه حجاب اجباری در ایران پس از مرگ مهسا امینی به سرعت به یک جنبش رادیکالِ رو به گسترش علیه رژیم مذهبی ایران تبدیل شد.
فیگارو با اشاره به اتحاد مردم ایران علیه رژیم اسلامی تصریح کرده است که شعار "نترسید، ما همه با هم هستیم" اکنون خطاب به رهبران جمهوری اسلامی به شعار "بترسید، ما همه با هم هستیم"، تبدیل شده است. فیگارو سپس افزوده است که پاسخ حکومت اسلامی به اعتراض های جاری تاکنون سرکوب و تلاش برای پنهان نگاه داشتن این سرکوب بوده است.
شجاعت شما در جهان الهامبخش است
اعتراضات سراسری در ایران با واکنشهای گسترده بینالمللی همراه شده است. علاوه بر سیاستمداران، عده زیادی از چهرههای سرشناس هنری، فرهنگی و ورزشی هم با مردم معترض در ایران ابراز همبستگی کردهاند.
لیندا توماس گرینفیلد نماینده دائم ایالات متحده آمریکا در سازمان ملل از شجاعت زنان ایرانی ستایش کرده و آن را الهام بخش مردم سراسر جهان خوانده است.
خانم توماس گرینفیلد در پستی در حساب توییتر خود نوشته است: «خطاب به زنانی که در ایران برای آزادی های اساسی به پا خاسته اند: ما با شما اعلام همبستگی می کنیم. شجاعت شما الهام بخش مردم در سراسر جهان است.»
جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم سرکوب اعتراضها در ایران را «بیتناسب، غیرقابل قبول و غیرقابل توجیه» توصیف کرده است.
اعتراضهای گسترده در ایران ادامه دارد و شمار کشتهشدگان رو به افزایش است. با وجود هشدارهای دولت و دستگاه قضایی، یکشنبه هم معترضان در شهرهای مختلف به خیابانها رفتند.
این بزرگترین اعتراضها در سه سال اخیر است و مثل بار قبل معترضان با پلیس ضدشورش، باتون و گاز اشکآور و شلیک گلولههای ساچمهای و جنگی مواجه شدهاند.
برخی ساحتمانهای دولتی و خودروهای پلیس هم به آتش کشیده شدهاند. در این اعتراضها زنان در اعتراض به حجاب اجباری، بارها حجاب از سر برگرفتهاند و در مواردی هم روسری و مقنعهها را سوزاندهاند.