آدرس پست الکترونيک [email protected]









سه شنبه، 17 خرداد ماه 1401 = 07-06 2022

بازار ارز تهران؛ پیش بینی قیمت دلار در روزهای آینده

در ادامه روند افزایش بهای ارزهای خارجی در ایران، قیمت دلار آمریکا روز سه‌شنبه، ۱۷ خردادماه، به صورت غیررسمی به ۳۲ هزار تومان رسید.

بررسی اوضاع خرید و فروش ارز در بازار ارز بیانگر افزایش تقاضا در این بازار است و مشاهدات حاکی از آن است که بیشتر این تقاضا‌ها در بازار غیررسمی ارز تامین می‌شود.در این بین، مشاهدات از صرافی‌ها نشان می‌دهد که تعداد کمی از خرید و فروش‌ها در صرافی‌های مجاز صورت می‌گیرد و صرافی‌ها به نسبت خلوت هستند. اما بازار غیررسمی با وجود نوسان افزایشی دلار شلوغ و پرتقاضاست.

از سوی دیگر، وضعیت قیمت‌ها در بازار ارز به خصوص برای دلار تقریبا نوسانات قابل توجهی در کاهش و افزایش نرخ این ارز را نشان نمی‌دهد و نرخ خرید و فروش دلار در صرافی‌ها از ۲۶ هزار تا ۲۶ هزار و ۵۰۰ هزار تومان در نوسان است. اما دلار در بازار غیررسمی ارز و نزد دلالان با فاصله ۵ هزار تومانی با صرافی‌ها در محدوده ۳۱ هزار تومان معامله می‌شود.در شرایطی که فعالان بازار ارز معتقدند که این بازار همچنان تحت تاثیر مذاکرات وین قرار دارد، سوال اصلی این است که قیمت دلار در کوتاه و بلندمدت به چه سمت و سویی می‌رود؟

دلیل اصلی گرانی دلار چیست؟
یک اقتصاددان گفت: قیمت دلار از ابتدا تا نیمه اردیبهشت ۱۴۰۱ روی خط ۲۸ هزار تومان قرار داشت؛ اما از نیمه اردیبهشت به بعد، رشد سریع خود را را آغاز و با گذشت یک هفته از مرز ۳۰ هزار تومان هم عبور کرد. حالا در نیمه خرداد، قیمت دلار خود را به مرز تاریخی ۳۲ هزار تومان بسیار نزدیک می‌بیند.عباس علوی راد در پاسخ به این سوال که التهابات اخیر قیمت دلار ناشی از چه عواملی است؟ گفت: به باور بنده مجموعه‌ای از متغیر‌های اقتصادی و عوامل غیر اقتصادی در التهابات اخیر قیمت دلار موثر بوده است.

انتظارات منفی کارگزاران اقتصادی پیرامون ذخایر ارزی
این اقتصاددان در تشریح دلایل این موضوع گفت: در میان متغیر‌های اقتصادی، توقف کاهش نرخ تورم ماهانه در اسفند ۱۴۰۰ و افزایش مستمر و قابل ملاحظه آن در دو ماه اول سال ۱۴۰۱ یعنی فروردین و اردیبهشت از یکسو و افزایش ۳.۷ درصدی نرخ تورم نقطه‌ای در اردیبهشت از سوی دیگر است. پیام صریح تحولات نرخ تورم در این دو ماه این بوده و هست که مهار و کاهش تورم حداقل تا انتهای سال ۱۴۰۱ بسیار دشوار و محتمل نمی‌باشد.علوی راد ادامه داد: متغیر دوم مربوط به فروش نفت ایران در چند ماه گذشته است. اخیراً اخبار ضد و نقیضی پیرامون کاهش فروش نفت ایران به کمتر از ۵۰۰ هزار بشکه در روز در فضای مجازی مطرح شده که باعث شکل گیری انتظارات منفی کارگزاران اقتصادی پیرامون ذخایر ارزی و تشدید کسری بودجه دولت در کشور شده است.

سمت و سوی قیمت دلار تا شهریور ماه
این اقتصاددان گفت:، اما در میان عوامل غیر اقتصادی موثر بر قیمت دلار، کندی مذاکرات وین و فرسایشی شدن گفتگو‌های ایران و طرف‌های غربی مهمترین عامل شکل گیری انتظارات از روند افزایش قیمت دلار در بازار آزاد بوده است.علوی راد در پاسخ به این پرسش که روند قیمت دلار در افق پیش رو چگونه خواهد بود؟ گفت: اگر متغیر‌های اقتصادی مورد اشاره و روند مذاکرات وین در وضعیت کنونی باقی بماند، ورود قیمت دلار به کانال ۳۵ هزار تومان تا حدود شهریور ماه محتمل است؛ اما اگر انتظارات تورمی بهبود و فروش نفت ایران مجدد در حد حداقل ۱.۵ میلیون بشکه در روز قرار گیرد، قیمت دلار حتی با ادامه وضعیت کنونی مذاکرات وین در اطراف ۳۰ هزار تومان باقی خواهد ماند.وی ادامه داد: با این همه هرگونه خروج از بن بست فعلی مذاکرات وین و سیگنال‌های به نتیجه رسیدن پیرامون توافق می‌تواند قیمت دلار را به زیر ۳۰ هزار تومان تغییر جهت دهد.

اقتصاد 24



بهرام June 8, 2022 01:39 AM

قیمت دلار در سال گذشته از مرز 32 هزار تومان عبور کرده بود که دوباره امروز این اتفاق افتاده ولی در همین مدت قیمت مسکن و اجناس مصرفی مردم بیشتر از 100 درصد و بسیاری از کالاها حتی تا 8 برابر افزایش داشته اند ولی نظام جمهوری اسلامی با کودتاهای مختلف هر بار با دستگیری معامله گران ارزهای خارجی و دخالت وزارت اطلاعات و سپاه پاسداران در بازار از افزایش قیمت دلار جلوگیری میکند در حالی که دیگر کالاها وقتی با افزایش قیمت مواجه میشوند برای نظام مشکلی نیست چون در واقع خودش پشت گرانی ها است
در مقایسه دلار با دیگر کالاها میتوان گفت که ارزش واقعی دلار در ایران تا 6 برابر قیمت امروزی آن است
نتیجه این سیاستها قیمت مسکن در ایران را در مقایسه با درآمد مردم گرانترین قیمت مسکن در جهان کرده است تا جایی که یک کارگر حتی با 800 سال کار و تلاش نمیتواند صاحب خانه شود

گزارش یا اعتراض به این نظر


Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: