آدرس پست الکترونيک [email protected]









چهارشنبه، 17 فروردین ماه 1401 = 06-04 2022

خطر جنگ اوکراین؛ بایدن سه گزینه بد پیش روی خود دارد

دبیر کل ائتلاف ناتو در اظهاراتی نسبت به عزم روسیه برای ادامه دادن به جنگ اوکراین و تشدید خطرات این جنگ هشدار داد.

به گزارش رویترز، ینس استولتنبرگ، دبیر کل ناتو گفت: این روند برای همه ما خطرناک است و ما شاهد ماهیت جنگ ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، عدم احترام او به حاکمیت قانون و قوانین بین المللی و همچنین عدم احترام او به حقوق بشر اساسی هستیم.

وی افزود که مسکو از حمله خود به اوکراین کنار نخواهد کشید اما در هفته‌های آینده تلاش خواهد کرد بر تصرف کامل منطقه دونباس تمرکز کند.

بایدن سه گزینه بد پیش روی خود دارد

وال استریت ژورنال در مطلبی نوشت: تنها شش هفته از جنگ «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه علیه اوکراین می‌گذرد، اما درگیری در حال حاضر به یک الگوی آشنا تبدیل شده است. هر دو طرف اغلب با تئوری پیروزی وارد جنگ می‌شوند و تنها زمانی که هر دو نظریه با شکست همراه می‌شوند شکل واقعی درگیری ظاهر می‌شود.

از آنجایی که دو طرف در جستجوی راهی برای پیروزی هستند دولت بایدن سه گزینه بد پیش روی خود دارد که از میان آن گزینه‌ها می‌تواند انتخاب کند.

اولین گزینه، کمک به پیروزی اوکراین از نظر احساسی جذاب‌ترین گزینه است و مطمئنا از نظر اخلاقی قابل توجیه‌ترین و از نظر سیاسی سودمند است، اما خطرات و هزینه‌های آن زیاد است. روسیه پیش از آزمودن هر تاکتیک هر چند وحشیانه و شاید هر آزمودن سلاحی هرچند کشنده، شکست را نمی‌پذیرد. برای وادار کردن روسیه به پذیرش شکست در اوکراین، دولت بایدن احتمالا باید به سوی در پیش گرفتن ذهنیت زمان جنگ تغییر جهت دهد شاید از جمله نوعی پرتگاه هسته‌ای که از زمان بحران موشکی کوبا در سال ۱۹۶۲ دیده نشده است. با توجه به اینکه چین و ایران هر دو متعهد به تضعیف قدرت آمریکا هستند با هر وسیله‌ای که در دسترس باشد؛ رویارویی با قدرت‌های تجدیدنظرطلب که روسیه در راس آنان قرار دارد، ممکن است سخت‌ترین چالشی باشد که دولت آمریکا از زمان اوج جنگ سرد به این سو با آن مواجه شده است.

دو گزینه دیگر نیز بد هستند. پیروزی روسیه ضربه بزرگی به اعتبار آمریکا و سلامت ناتو وارد می‌کند به ویژه اگر غرب به عنوان عامل وادار کردن اوکراین به تسلیم شدن در برابر خواسته‌های روسیه در نظر گرفته شود. تعلیق درگیری نیز خطرناک است، زیرا احتمالا روسیه در مقایسه با تهاجم سال ۲۰۱۴ به کریمه و دونباس قلمروی اوکراینی بیش‌تری را در اختیار دارد. به سختی می‌توان این را چیزی جز یک پیروزی جزئی برای روسیه قلمداد کرد و پوتین در آن صورت آزاد خواهد بود تا در زمانی که انتخاب می‌کند خصومت‌ها را از سر بگیرد.

شکست در جلوگیری از حمله پوتین به اوکراین بیش از صرفا یک شکست برای دولت بایدن است. دونالد ترامپ، باراک اوباما و جورج دابلیو بوش باید در این تقصیر سهیم قلمداد شوند. این شکست ممکن است حتی پرهزینه‌تر از شکست در جلوگیری از حملات ۱۱ سپتامبر باشد و جایگاه بایدن در تاریخ به توانایی او در مدیریت پیامد‌های این جنگ غیرقابل توصیف و غیرقابل پیش بینی بستگی دارد.



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: