آدرس پست الکترونيک [email protected]









سه شنبه، 17 اسفند ماه 1400 = 08-03 2022

برجام، پنجره فرصت در حال بسته‌ شدن است/نقشه روسیه

آمریکا در نشست شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره مذاکرات برجام گفته که "زمان کمی برای دیپلماسی باقی مانده است".

نمایندگان فرانسه، آلمان و بریتانیا نیز گفتند:«فرصت برای دستیابی به توافق رو به پایان است. ما از همه طرف‌های برجام می‌خواهیم تصمیمات ضروری برای دستیابی به توافق را اتخاذ کنند و از روسیه نیز می‌خواهیم که شروط دیگری به این توافق اضافه نکند.

این بیانیه واکنشی به موضع‌گیری اخیر دولت روسیه است که به اعتقاد کارشناسان با افزودن شروط جدیدی باعث تاخیر در روند گفت‌وگوها شده است.

فرانسه روز سه‌شنبه هشدار داد در شرایطی که مناسبات غرب و روسیه به‌دلیل حمله نظامی آن کشور به اوکراین به شدت بحرانی شده است تاخیر در مذاکرات احیای برجام ممکن است مانع دستیابی به یک توافق شود.

این در حالیست که رئیسی گفته: از هیچ یک از خطوط قرمز عقب‌نشینی نمی‌كنیم.

وی گفت: دولت مردمی مذاکرات هسته‌ای را کاملاً براساس اصول و چارچوب تعیین‌شده از سوی مقام معظم رهبری دنبال میکند و از هیچ یک از خطوط قرمز اعلام شده عقب‌نشینی نکرده و نخواهد کرد.

نقشه ای که روسیه برای برجام کشیده است

بهارنیوز نوشت: حشمت الله فلاحت پیشه، رئیس سابق کمیسیون امنیت و سیاست خارجی مجلس که ابتدای جنگ اوکراین هشدار داده بود ترکش‌های جنگ اوکراین بر پیکر برجام خواهد نشست و ایران تنها بازنده این جنگ خواهد بود، اکنون نیز هشدار می‌دهد که روس‌ها سعی می‌کنند برچام به شورای امنیت سازمان ملل ارجاع شود و ایران باید مانع این بازگشت خطرناک و صدور قطعنامه جدید شود تا روسیه دوباره بازیگر اصلی دیپلماسی جمهوری اسلامی نشود.

شرط جدید روس‌ها برای برجام را چگونه تحلیل می‌کنید؟

موضع اولیانوف (نماینده روسیه در وین) که لاوروف (وزیر خارجه روسیه) آن را فراگیرتر کرده است، سیاست روس‌ها است که نه تنها برجام که تمامی تحولات دنیا را به اوکراین گره بزند. در دنیای اکنون ۲ پرونده باز داریم. جنگ در اوکراین و دیپلماسی در برجام را داریم. تا زمان حمله به اوکراین روس‌ها در هر دو پرونده نقش متناقض را بازی کردند. در اوکراین سعی کردند چهره جنگی به خود نگیرند و در نهایت به جنگ رسیدند و در برجام، اما اولیانوف ماموریت داشت که خود را محور دیپلماسی و کانون میانجی‌گری نشان دهد، اما مشخص شد که هدف او به جای طرح مسائل قابل توافق، بیان مورادی چالش‌انگیز بوده تا اینکه توافق صورت نگیرد. روس‌ها، ایران و دیگر اعضای برجام را دور زدند و نمی‌گذاشتند که برجام قبل از جنگ اوکراین به نتیجه برسد.

فلاحت پیشه راهکار مناسب برای مقابله با این چالش را مذاکره مستقیم با آمریکا دانست و گفت: بهتر بود که برجام پیش از جنگ اوکراین نهایی می شد تا تحت تاثیر این جنگ قرار نمی‌گرفت.

واکنش وزیر خارجه آمریکا به تضمین‌ خواهی روسیه

به گزارش خبرگزاری رویترز، آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا که به استونی سفر کرده است، در اظهاراتی به موضوع احیای توافق هسته‌ای از طریق مذاکرات وین و موضع اخیر مطرح شده توسط روسیه مبنی بر تضمین‌خواهی کتبی از آمریکا در زمینه عدم تاثیر تحریم‌های مسکو بر روابط تجاری-اقتصادی‌ تحت برجام با ایران پرداخته و گفت: ما به کارمان ادامه می‌دهیم تا ببینیم آیا می‌توانیم به پایبندی دوجانبه با ایران در زمینه توافق[برجام] دست یابیم یا نه. روسیه هم به مشارکت در این تلاش‌ها ادامه می‌دهد و در اطمینان‌یابی از عدم دست‌یابی ایران به سلاح هسته‌ای منافع خود را دارد.

وی در مصاحبه با سی.بی.اس گفت: ما پیشرفت واقعی در بازگشت به‌اجرای مجدد برجام داشته‌ایم، اما چند موضوع بسیار چالش برانگیز باقی مانده است و تا زمانی که همه چیز انجام نشود، کاری انجام نشده است.

در همین حال بی بی سی گزارش داد: مذاکرات احیای توافق اتمی برجام بین ایران و قدرت های جهانی وارد مرحله تازه و پرابهامی شده است.

علی باقری کنی سرپرست گروه مذاکره کننده اتمی ایران برای مشورت با مقام های ارشد به تهران بازگشته و انریکه مورا نماینده عالی اتحادیه اروپا در این مذاکرات که نقش هماهنگ کننده میان قدرت های جهانی دارد گفته "دیگر مذاکرات نه در سطح کارشناسی و نه سطح جلسات رسمی" در کار نخواهد بود و مرحله بعدی مرحله تصمیم گیری نهایی است.

آقای مورا در توییتی نوشته است که "زمان آن فرا رسیده است که تصمیمات سیاسی به مذاکرات وین پایان دهند".

این در حالیست که علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت جمهوری اسلامی گفته "چشم‌انداز توافق در مذاکرات وین به دلیل تاخیر واشینگتن در اتخاذ تصمیم سیاسی همچنان مبهم است".

نورنیوز نزدیک به دببرخانه این شورا گفته است "درخواست روسیه نیز به موضوعی جدید تبدیل شده است. طی روزهای آینده مشخص می‌شود که آیا مذاکرات که به "موانع آمریکایی" برخورد کرده به مرحله "بررسی درخواست روسیه" خواهد رسید یا خیر؟"



آرش - صبحی March 8, 2022 05:02 PM

روسیه در دقیقه نود زهر خودرا باردیگر بر پیکر پوسیده حکومت ملایان تزریق کرد روسیه ای که بلحاظ تاریخی همواره مورد تردید ملت ایران بوده و هرگز روسیه پوتین را متمایز از روسیه تزاری واستالینیستی نمیداند متاسفانه سید علی خامنه ای بدلیل عشق ورزی وفرمانبری از اربابش ولادیمیر پوتین همه تخم مرغهای خود و رژیم منحوسش را در سید روسیه قرار داد و حالا باید منتظر خوردن یک پس گردنی مهم از سوی پوتین باشد انچه در این میان قربانی نفهمی های سید علی خامنه ای وغرب ستیزی وایران فروشی او و عمله های او میشود مناقع ملی میباشد که خمینی گفته بود ایران غنیمت اسلام است

گزارش یا اعتراض به این نظر


Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: