آدرس پست الکترونيک [email protected]









پنجشنبه، 13 آبان ماه 1400 = 04-11 2021

پرونده برجام به وضعیت امنیتی - نظامی تغییر شکل داده

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا ابراز امیدواری کرد که رژیم ایران با حسن‌نیت به مذاکرات بازگردد و آماده رایزنی باشد. ما کاملا واضح گفته‌ایم که مذاکرات اگر قرار است به نتیجه برسد، باید دقیقاً از جایی شروع شود که دور ششم مذاکرات وین متوقف شد.

این در حالیست که عبداللهیان وزیر خارجه رئیسی گفته: اگر بخواهیم روند منطقی مذاکره را ببینیم شاید یک راه ساده‌تر وجود دارد و آن اینکه توافق کنیم دقیقاً به همان نقطه‌ای که ترامپ از برجام خارج شد، برگردیم.

وی گفت: تصمیم ما این است به میز مذاکره برگردیم اما در حال بررسی این موارد هستیم که در میز مذاکره چگونه قرار است مذاکره کنیم و آیا می‌خواهیم به همان نقطه‌ای برگردیم که از آن خارج شدیم یا روش دیگری را اتخاذ کنیم.

در همین حال یک کارشناس مسائل بین‌الملل در تهران گفته: نتایج مذاکرات وین در پرده‌ای از ابهام قرار دارد چرا که با پارادوکس عدم قطعیت در ایران مواجه هستیم.

مهدی مطهرنیا گفت: اگر به مذاکره بازگردیم و در این مذاکره دستاوردی کمتر از گذشته داشته باشیم، این پرسش پیش می‌آید که چرا در دولت قبلی نگذاشتند این امتیازها به طرف مقابل داده شود؟ مسئله دوم این است که اگر بخواهیم از برجام خارج شویم، باید منتظر تبعات آن باشیم که این مولفه‌ها دقیقاً «پارادوکس عدم قطعیت» در لایه‌های ساختار یکدست در ایران را می‌تواند نشان دهد که حالا به نوعی آرام آرام در حال نمایان شدن است.

وی با اشاره به اخبار منتشر شده از سوی رسانه‌های اسرائیل مبنی بر شروع تمرین‌های آتی شبیه‌سازی حمله به تاسیسات اتمی در ایران در آستانه مذاکرات وین ، اظهار کرد: قبل از هر چیز باید دانست که مذاکرات وین در پرده‌ای از ابهام قرار دارد و آنچه در صحنه عمل دیده می‌شود، تردید ۱+۵ به رهبری آمریکا و جمهوری اسلامی به یکدیگر است. تهران خواستار گذار از برجام و انعقاد توافق جدید با پیش‌شرط‌های مختص به خود است و در همین راستا خواهان آن است که مذاکرات فرسایشی نباشد. همچنین به دنبال آن است تا با دست پُر وارد میدان شود که به نظرم به دلیل فشارها، در بافت موقعیتی لغزان قرار داریم. در این راستا داده‌ها نشان می‌دهد اتحادیه اروپا، چین و روسیه از برجام گذشته‌اند و منتظر آن هستند که ایران بر سر میز «برجام پلاس» بنشیند تا اگر این اتفاق نیفتاد «پلان بی» را ترسیم کنند.

این استاد دانشگاه گفت: توجه داشته باشید که اسرائیل محاسبه منطقه‌ای را با کمک برخی اعراب و غربی‌ها انجام داده و حالا هم در حال پیش رفتن در همین محور است. در این راستا موضع‌گیری‌های پکن و مسکو در مورد ایران و رویارویی با اروپا را هم باید مد نظر داشت و در نهایت به نظر می‌رسد حلقه‌های محاصره ایران در حال تنگ‌تر شدن است.

وی ادامه داد: به نظرم پرونده هسته‌ای ما از وضعیت امنیتی - سیاسی به وضعیت امنیتی - نظامی تغییر شکل داده است و همین مسئله زمینه‌ تحریم های بیشتر را فراهم کرده است.

این تحلیلگر مسائل بین الملل گفت: اگر فشارها افزایش پیدا کند، می‌تواند برای تهران مشکل‌آفرین باشد که در هر دو صورت (جنگ یا مذاکره) ما را به عقب پس می‌زند. توجه داشته باشید که اقتصاد کشور اوضاع و احوال خوبی ندارد و در صورت هرگونه مذاکره و عقب‌نشینی نمی‌توان آن را دیگر به گردن دولت روحانی یا افراد دیگر انداخت.

وی افزود: در وضعیت کنونی، معتقدم که ما با پارادوکس عدم قطعیت در ایران مواجه هستیم که این یکی از خروجی‌های یکدست شدن قدرت در جمهوری اسلامی است؛ اگر دولت کنونی از مواضع خود عقب‌نشینی کند نشان می‌دهد که دولت روحانی بهتر می‌توانست در این محور کار کند.

اینها همه در حالیست که محسن زنگنه، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس ولایت گفته: اصلا دولت پولش تمام شده پولی نیست که ما بگوییم...

حسین راغفر کارشناس اقتصادی هم در یک برنامه تلویزیونی گفته: این‌که دولت نیست که! ما دولت نداریم در کشور! .. یعنی اگر درب خیلی از این وزارتخانه‌ها امروز تعطیل بشه هیچ اتفاقی در معیشت مردم به‌وجود نمی‌آید...



اردلان November 4, 2021 01:40 PM

برجام3 نیز چون گذشته از سر گرفته خواهد شد!
دلیل اصلی توقف آن تنها وحشت قدرتهای جهانی از احتمال آغاز قیام مردم ایران در برابر رژیم تروریستی ملاهاست!
این مسخره بازیهای اخیر طرفین ماجرا تنها به هدف عوامفریبی پای ریزی شده و به یکی پس از دیگری به اجرا درآمده و همچنان ادامه نیز خواهد داشت!
اما بطور حتم در پایان وقتهای اضافه این بازی همگان شاهد یک آشتی کنانی خواهند بود که در تاریخ بی سابه خواهد شد!

گزارش یا اعتراض به این نظر


Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: