آدرس پست الکترونيک [email protected]









دوشنبه، 3 آبان ماه 1400 = 25-10 2021

هشدار سازمان ملل درباره بحران گرسنگی در افغانستان

در آستانه فصل زمستان، بحران گرسنگی می‌رود که افغانستان را با وضعیت مشابه یمن و سوریه رویارو کند. سازمان ملل می‌گوید هم‌اکنون نیمی از جمعیت کشور مواد غذایی کافی ندارند. طالبان برنامه گندم در ازای کار را اجرا می‌کند.

بر اساس ارزیابی دو نهاد سازمان ملل متحد، "سازمان جهانی غذا و کشاورزی (FAO)" و "برنامه جهانی تغذیه (WFP)"، که روز دوشنبه ۲۵ اکتبر (۳ آبان) انتشار یافت، بیش از نیمی از جمعیت افغانستان که حدود ۱۹ میلیون نفر را شامل می‌شود، به قدر کافی از مواد غذایی برخوردار نیست.

این دو نهاد تخمین می‌زنند که در ماه آینده نوامبر ۲۰۲۱ حدود ۲۳ میلیون زن و مرد و کودک در معرض "گرسنگی شدید" قرار خواهند گرفت.

در محافل بین‌المللی زمانی از "گرسنگی شدید" سخن می‌رود که به عنوان مثال، انسان‌ها با یک وعده غذا باید روز را سر کنند و یا از غذاهای ارزان‌قیمت تغذیه کنند که در کوتاه‌مدت سیرکننده است اما عاری از مواد غذایی است.

دلایل این بحران رو به گسترش گرسنگی در این کشور، از خشکسالی و کمبود کشت محصولات کشاورزی گرفته تا کمبود برف که به کم‌آبی منجر شده تا تداوم مناقشه‌های درونی و نابودی راه‌ها، پل‌ها و خانه و نیز آواره شدن و از خانه‌های خود راندن شدن حدود ۶۶۵هزار نفر در سطح کشور ذکر شده است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، دیوید بیسلی، مدیر اجرایی "برنامه جهانی تغذیه" سازمان ملل می‌گوید: «در زمستان پیش رو، در صورتی که نتوانیم کمک‌های نجات‌دهند جان انسان‌ها را تقویت کنیم، آنگاه میلیون‌ها افغان مجبور خواهند شد میان مهاجرت و گرسنگی یکی را انتخاب کنند.» او می‌افزاید، امکان تأمین غذایی ۲۲ میلیون انسان در زمستان آینده هنوز مشخص نیست.

کمبود مواد غذایی در افغانستان به وضعیت مشابه در یمن، سوریه و یا سودان جنوبی رسیده است.

بیسلی می‌گوید، افغانستان هم‌اکنون، اگر بدترین نباشد، اما یکی از فجایع بحران انسانی در جهان است، زیرا فرایند تأمین مواد غذایی عملا فروپاشیده است: «اگر امروز وارد عمل نشویم با یک فاجعه کامل رویارو خواهیم شد.»

بر اساس ارزیابی این دو نهاد سازمان ملل متحد، از هر دو شهروند افغان یک نفر دچار "بحران مواد غذایی" درجه ۳ و یا حتی "وضعیت اضطراری" درجه ۴ شده است.

"سازمان جهانی غذا و کشاورزی (FAO)" در رتبه‌بندی کمبود مواد غدایی ۵ درجه تعیین کرده است؛ و درجه ۵ ویژه گرسنگی مطلق است.

فلوریان لوکنر از "برنامه جهانی تغذیه سازمان ملل" در کابل به خبرگزاری پروتستان گفته است: «انسان‌های زیادی مجبور بوده‌اند زمین کشاورزی و دام خود را بگذارند و از خانه و کاشانه خود فرار کنند و یا رانده شوند.»

اما طبقه متوسط آموزش‌دیده افغانستان نیز از این بحران مواد غذایی بی‌نصیب نمانده است، زیرا ۷۰ درصد هزینه‌های عمومی دولت پیشین، مانند حقوق معلمان، کارمندان و پزشکان، از سوی نهادها دولت‌های بین‌المللی تأمین می‌شده است. با خروج نیروهای بین‌المللی از افغانستان و قدرت‌گیری طالبان در اواسط مه اوت، این کمک‌های بین‌المللی قطع شده‌اند.

لوکنر می‌افزاید، "هم‌اکنون انسان‌ها در حال فروش تمام دار و ندار خود در بازارها هستند"، از لباس عروسی گرفته تا وسايل آشپزخانه.

به گزارش دویچه وله، بنا به داده‌های سازمان ملل، حدود یک میلیون کودک هم‌اکنون چنان دچار سوءتغذیه هستند که خطر جانی آنها را تهدید می‌کند. از سوی دیگر، به زودی شاهد سرمای شدید و یخبندان در این کشور خواهیم بود.

فلوریان لوکنر، همکار "برنامه جهانی تغذیه" سازمان ملل متحد می‌گوید که او شاهد "استیصال شدید و رو به گسترش" مردم افغانستان است.




Seek October 25, 2021 09:24 PM

سازمان ملل باید توضیح بدهد که تا کی باید مالیات‌های سنگینی را که شهروندان کشورهای پیشرفته می‌پردازند به شکم مسلمین گرسنه جهان سوم بریزند این نکبت اسلامی که گریبانشان را گرفته خود بر سر خود آورده اند و یک حادثه طبیعی مانند طوفان و زلزله و غیره نیست

گزارش یا اعتراض به این نظر


Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: