آدرس پست الکترونيک [email protected]









یکشنبه، 31 مرداد ماه 1395 = 21-08 2016

قحطی روانشناس در ايران

براي هر 18 هزار و 500 نفر تنها يک روانشناس وجود دارد

نه در مدارس و نه در دانشگاه‌ها، مهارتهاي زندگي آموزش داده نمي‌شود

‌رئيس سازمان نظام روانشناسي کشور گفت: پرخاشگري، نابردباري و وجود 17ميليون پرونده قضايي در کشور نشان مي‌دهد که آموزش مهارت‌هاي زندگي در جامعه در وضعيت مناسبي قرار ندارد.

به گزارش ايرنا عباسعلي الله ياري روز گذشته در نشست خبري با خبرنگاران با تاکيد بر اينکه در کشورهاي توسعه يافته آموزش‌ها و مهارت‌هاي زندگي به شهروندان آموزش داده مي‌شود، گفت: اللهياري ادامه داد: در حال حاضر نه در مدارس، نه در دانشگاه و نه در هيچ جاي ديگري آموزش زندگي و مهارت‌هاي زندگي به افراد داده نمي‌شود. اين در حاليست که سازمان نظام روانشناسي در حال تلاش براي برگزاري کارگاه‌هاي آموزشي در کشور است.

وي تصريح کرد: براي مقابله با استرس، مهارت آموزي، کنترل خشم و‌... بايد به افراد آموزش دهيم. اين در حاليست که بايد از خود بپرسيم چند درصد از زنان کشور ما داراي مهارت‌هاي فرزند پروري هستند؟ با وجود آنکه در جامعه امروزي با تناقضات موجود دريافت اين آموزش‌ها بسيار ضروري بوده و تمامي‌مشکلات و آسيب‌هاي کشور ناشي از فقدان توجه به سلامت روان مردم است.

رئيس سازمان نظام روانشناسي در ادامه به اعضاي اين سازمان اشاره کرد و گفت: در حال حاضر تعداد اعضاي سازمان نظام روانشناسي به 18 هزار نفر رسيده و در اين ميان 3851 روانشناس نيز داراي مجوز و پروانه اشتغال هستند. اين در حاليست که نياز جامعه بسيار بيش از اين است به طوريکه در حال حاضر در مقابل هر 18 هزار و 500 خانوار يک روانشناس داريم در حالي که در کشورهاي توسعه يافته در مقابل هر 2500 خانوار يک روانشناس وجود دارد و به اين ترتيب نسبت به استانداردهاي جهاني بسيار عقب هستيم.

رئيس سازمان نظام روانشناسي و مشاوره کشور گفت: دربسياري از کشورها پس از تولد کودک، مشاور حقوقي و مشاور روانشناسي به وي اختصاص مي‌دهند که نشان دهنده اهميت روانشناس در کشورهاست.

الله ياري در ادامه با اشاره به اينکه ممکن بود در گذشته مادرها مي‌توانستند با نگاه سنتي فرزندانشان را تربيت کنند، گفت :ولي امروزه با تناقض‌هايي که وجود دارد نياز به آموزش‌هاي جديدي داريم.

الهياري گفت: همه افراد از هنگام تولد تا بزرگسالي هر روز با استرس و بحران‌هاي مختلفي مواجه هستند و بايد آموزش ببينند که چگونه در مقابله با استرس و بحرانها خود را مديريت کنند.

وي در ادامه گفت: اگر با وجود اين مشکلات زياد در جامعه جايگاه روانشناسي و مشاوره حفظ نشود افراد به سوي رمال‌ها وانرژي درماني‌هاي غير‌علمي ‌مي‌روند که اين امنيت ملي را زير سوال مي‌برد البته روانشناسان و مشاوران نيز مانند ديگر اصناف تخلفاتي انجام مي‌دهند که بايد رسيدگي و پيگيري شود. اللهياري در ادامه به مفهوم سلامت اشاره کرد و افزود: بايد بدانيم از 100 در صد مفهوم سلامت تنها 20 درصد آن مربوط به سلامت جسماني است و اين در حاليست که 80 درصد آن بر مفهوم سلامت روان ارتباط دارد.

وي در ادامه ضمن بيان آنکه متولي سلامت روان و روانشناسي در کشور، سازمان نظام روانشناسي است اظهار کرد: متاسفانه در کشور ما کمتر از سه درصد از بودجه سلامت براي سلامت روان هزينه مي‌شود، اين در حاليست که در کشورهاي توسعه يافته همچون فرانسه بيش‌از 70 درصد از بودجه سلامت به سلامت روان اختصاص مي‌يابد.رئيس سازمان نظام روانشناسي در ادامه تاکيد کرد: اگر قصد داريم در نظام سلامت تحول ايجاد کنيم بايد 80 درصد بودجه سلامت کشور را به سلامت روان و 20 درصد آن را به سلامت جسم اختصاص دهيم و در غير اينصورت در حق مردم جفا کرده و از سلامت روان آنها غافل شده‌ايم.

رئيس سازمان نظام روانشناسي در ادامه به انتخابات اخير اين سازمان اشاره کرد و گفت: در آن يک ماهي که دوستان مشغول تبليغ و حتي تخريب بنده بودند من به عنوان رئيس سازمان نظام روانشناسي مشغول گذاشتن صندوقي براي صيانت از افرادي بودم که به دنبال تخريب من بودند و به هيچ عنوان قصد شرکت در انتخابات را نيز نداشتم بلکه در تلاش بودم تا انتخاباتي سالم برگزار شده تا الگوي سازمان مهندسي و سازمان نظام پزشکي باشد اما در دو روز آخر به اصرار جامعه روانشناسي در چهارمين دوره انتخابات اين سازمان شرکت کردم.

اللهياري ادامه داد: باز هم بنده درگير صيانت و حفاظت از صندوق‌هاي انتخاباتي بودم که برخي از دوستان مدعي مي‌شدند که اللهياري در حال مهندسي انتخابات است. اين در حاليست که من در هفته انتخابات تنها مکالماتي را با همکاران استان‌ها داشته و آنان را به افزايش مشارکت در انتخابات ترغيب مي‌کردم.



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: