آدرس پست الکترونيک [email protected]









یکشنبه، 30 خرداد ماه 1395 = 19-06 2016

یک پنجم بنگاه‌های صنعتی تهران ورشکست شدند

جهان صنعت روزنامه حامی دولت از تشدید رکود اقتصادی گزارش داده است: رکود چنبره عجیبی بر صنایع ایران انداخته است. رکود و ورشکستگی دامنگیر بنگاه‌های اقتصادی کشور شده و هنوز کسی به فریاد تولید نرسیده است. تشدید فشار مالیاتی و بیمه‌ای دولت بر تولید نیز قوز بالا قوز شده تا صنایع نتوانند نفس بکشند.

به دلیل تعمیق رکود اعلام ورشکستگی بنگاه‌های تولیدی رو به افزایش است تا جایی که 20 درصد بنگاه‌های مستقر در تهران تعطیل شده‌اند!

معاون اسبق وزیر صنعت در این زمینه با بیان اینکه حل مشکل رکود و بیکاری باید در اولویت سیاست‌های دولت قرار گیرد، گفت: دولت روزمرگی می‌کند و اولویت‌بندی در مسایل اقتصادی ندارد. مسلما با آزمون و خطا و باندبازی نمی‌توان اقتصاد مقاومتی را پیش برد.

امیررضا واعظی‌آشتیانی، معاون اسبق وزیر صنعت و مدیرعامل اسبق سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران گفت: حضرت آقا در مورد مشکل رکود و بیکاری و تورم و به خصوص نسبت به جوانانی که بیکار هستند، ابراز ناراحتی و نگرانی کردند. ضمن اینکه نوسازی صنایع، کشاورزی، فرآوری مواد خام و استفاده از سپرده‌های مردم در امر تولید و شتاب حرکت به سمت اقتصاد مقاومتی چکیده‌ای از فرمایشات آقا در زمینه اقتصاد بود. اما واقعیت امر این است که دولت فقط بحث این را می‌کند که تورم را پایین آورده‌ایم و در این مورد اشاره به تورم نقطه به نقطه می‌کند، در صورتی که این بحث ریشه علمی ندارد و موضوعی غیرعلمی است که آقایان به آن اشاره می‌کنند.

آشتیانی تاکید کرد: مشکل امروز مملکت این است که رکود باعث شده تولید دچار چالش جدی شود و این در جامعه مشکلاتی را به‌وجود آورده است. به اعتراف خود مسوولان دولتی از جمله وزارت صنعت و معدن هشت هزار کارخانه فقط در شهرک‌های صنعتی تعطیل شده و این بیانگر واقعیت تلخ سیاستگذاری‌های غلط دولتی است که تیم اقتصادی‌اش به صورت آزمون و خطا سکان اداره کشور را در دست دارد. این در حالی است که آقای روحانی در انتخابات سال 92 یکی از حرف‌هایش این بود که برای اشتغال یک برنامه جدی خواهیم داشت. وی گفت چرخیدن سانتریفوژها خوب است، به شرطی که چرخ صنعت بچرخد اما حالا می‌بینیم هم سانتریفوژها از چرخیدن بازمانده‌اند و هم بخش اعظم چرخ تولید ایستاده است.

وی افزود: متاسفانه به سمت‌و‌سویی می‌رویم که واردات ریشه تولید را خشک می‌کند و وقتی تولید نداشته باشیم باید بیشتر به سمت واردات برویم.

مدیرعامل اسبق شهرک‌های صنعتی ایران گفت: آقای روحانی در بخشی دیگر از وعده‌هایش از پایین آوردن هزینه‌های دولت و جلوگیری از بزرگ شدن اقتصاد دولتی سخن گفت اما می‌بینیم دولت روز به روز هزینه‌هایش افزایش یافته است؛ بودجه جاری دولت از 90 هزار میلیارد تومان در سال 92 به 170 هزار میلیارد تومان در سال 94 رسیده است.

وی تاکید کرد: ایشان همچنین می‌گفتند که دولت‌های گذشته اشتغال را برای چینی‌ها فراهم کرده و خام‌فروشی را افزایش داده بودند، ما خام‌فروشی را کاهش و درآمد ملی را افزایش می‌دهیم. ولی می‌بینیم که نه‌تنها این اتفاق نیفتاده بلکه به قول آقای زنگنه صادرات نفت ایران به 5/3 میلیون بشکه از یک میلیون بشکه رسیده است، این کجا هماهنگی دارد با صحبت‌های آقای روحانی؟ بسیاری از کشورها از مشتقات نفتی که ما به صورت خام به آنها می‌فروشیم منتفع می‌شوند، آنها با نفت خامی که از ما می‌خرند و ارزش‌افزوده‌ای که با تبدیل آن به‌دست می‌آورند سود کلان می‌برند؛ ژاپن در هر یک تن نفت خامی که می‌خرد و تبدیل آن به فرآورده‌های نفتی، 14هزار دلار سود کسب می‌کند. در کل دولت نهم و دهم جمع واردات از چین 5058 میلیون دلار بود در حالی که در دولت یازدهم ظرف دو سال این عدد به 10174 میلیون دلار رسیده است...

همچنین رییس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی تهران معتقد است فشارهای بیمه و مالیاتی که بر تولیدکنندگان وارد می‌شود، برعکس سیاست‌های اعلام‌شده دولت است و هنوز ساختار مدیریت صنعتی ما وابسته به دولت و رانت است.

مهدی پورقاضی در پاسخ به اینکه ظاهرا طی چند ماه اخیر به دلیل تعمیق رکود اعلام ورشکستگی بنگاه‌های تولیدی رو به افزایش است، اظهار داشت: بیش از 20 درصد بنگاه‌های مستقر در استان تهران به ویژه در شهرک‌های صنعتی که ما در کمیسیون اتاق وضعیت آنها را بررسی می‌کنیم، تعطیل هستند و بیش از 50 درصد بنگاه‌ها با ظرفیت زیر 50 درصد کار می‌کنند.

وی تصریح کرد: با وجود آمارهایی که بعضی اوقات مسوولان اعلام می‌کنند، حال و روز صنعت خوب نیست و آنچه ما به صورت میدانی مشاهده می‌کنیم، این است که صنعت رشد منفی دارد.



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: