آدرس پست الکترونيک [email protected]









سه شنبه، 28 اردیبهشت ماه 1395 = 17-05 2016

جمهور اسلامی و داستان هر طلبه یک وب سایت

طلبه بدون وبلاگ و بدون سایت و طلبه ای که در فضای مجازی حضور فعال ندارد همانند کسی است که بدون بلندگو می‌خواهد برای جمع کثیری صحبت کند .

به گزارش خبرگزاری تسنیم متن یادداشت محمد اسماعیلی دهقی کارشناس مسائل سیاسی با عنوان "هر طلبه یک وب سایت" به شرح ذیل است:

تصور کنید یک مسابقه بزرگ و سرنوشت ساز ورزشی قرار است در شهری برگزار شود و همه شرکت کنندگان سعی می‌کنند با تمام ظرفیت طرف مقابل را مغلوب کنند و به همین منظور مدتها تمرین کرده و منتظر چنین روزی بودند .

روز مسابقه فرامیرسد و اتوبوس ورزشکاران را به محلی میبرد که قرار بود مسابقه در انجا برگزار شود ولی خبری از جمعیت و بقیه تیم های ورزشی نیست و همه جا خلوت است ناگهان خبر میرسد که محل مسابقه تغییر کرده است و همه تیم ها و تماشاگران به محل جدید رفته اند .

با این مثال ساده رمزگشایی و علت تاکید مقام معظم رهبری نسبت به اهمیت فضای مجازی روشن تر میشود . معظم له به خوبی دریافته اند که محل مسابقه عوض شده است و از اینرو اقدام به ایجاد شورای عالی فضای مجازی کردند و در مناسبت های گوناگون از جمله در احکامی که برای رئیس سابق و رئیس جدید سازمان صدا وسیما نیز این تاکید به چشم میخورد .

ایشان در در دیدار اخیرشان با جمعی از مدیران و مدرسان حوزه های علمیه نیز مجددا ضمن بیان این که «هدایت فکری و دینی»، «هدایت سیاسی و بصیرت‌افزایی» و «راهنمایی و حضور در عرصه‌ی خدمات اجتماعی» سه وظیفه‌ی عمده‌ی روحانیت محسوب میشود تأکید کردند فضای مجازی میدان واقعی جنگ است و روحانیون و طلاب باید مسلح و آماده، وارد عرصه‌ی مقابله با شبهات و تفکرات غلط و انحرافی شوند.

واقعیت امر این است که مسابقه تولید محتوا برای جذب بیشتر مخاطب خیلی وقت است که شروع شده و تولید کنندگان محتوا با شور و شوق فراوان و با تلاش زاید الوصف در تلاش هستند که مخاطب بیشتری را به جمع مخاطبان خود اضافه کنند .

با یک نگاه ویژه متوجه میشویم که هر مخاطب به نوعی یک مشتری جدید است که با جذب وی در واقع یک نفر به مشتریان اضافه میشود و یک مشتری جدید مساوی است با سود بیشتر به همین خاطر است که تولید کنندگان محتوا سعی میکنند به هر قیمتی شده یک نفر را به جمع مشتریان خود اضافه کنند .

در این بین تولید کنند گان محتوای معنوی نیز به نوعی نمایندگان خداوند متعال هستند برای جذب مشتریان به سوی درگاه عبودیت و بندگی البته اگر مقصود دیگری در بین نباشد .
نگاهی به سیره و سیاق امامان و رهبران دینی نیز نشان میدهد که همه تلاش ها بر این بوده است که یک نفر به تعداد مشتریان و دوستان خداوند متعال اضافه کنند .

یکی از روش های متداول و سنتی تا به امروز خطابه و منبر بود که هنوز هم ادامه دارد و امری شایسته وبایسته است ولی تکنولوژی های مربوط به رسانه از زمان اختراع اولین میکرفن و بلندگو تا به امروز پیشرفت های قابل توجهی داشته است و هر روز نیز برگ جدیدی از این پیشرفت ها به بازار رسانه عرضه میشود .

با یک استقراء ساده والبته منطقی به این نتیجه میرسیم همانگونه که بعد از اختراع بلندگو آقایان علما و منبری های محترم از این اختراع استقبال کردند و آن را به عنوان یک روش بهتر برای رساندن پیام وحی به مردم مورد توجه قرار دادند به همان دلیل نیز امروز باید از رسانه های جدید نیز استقبال کنند و حد اکثر استفاده را از این رسانه ها برای رساندن پیام های الهی به مردم به عمل آورند.

به همین دلیل است که عنوان "هر طلبه یک سایت " را به عنوان تیتر یادداشت انتخاب کردیم . به عبارت دیگر روحانی بدون وبلاگ و بدون سایت و روحانی که در فضای مجازی حضور فعال ندارد همانند روحانی است که بدون بلندگو بدون استفاده از سیستم صوتی میخواهد برای جمع کثیری صحبت کند .

پرواضح است که صدای این روحانی محترم به چند نفری میرسد که اطرافش نشسته اند و دیگران از فیض ارشادات ایشان محروم هستند .

ساده این که امروز که انواع محتوا های مخرب و ضد دین در فضای مجازی به اسانی و با سرعت در حال انتشار است این تکلیف بر دوش روحانیون معزز امری بدیهی است و لازم است هر روحانی روزانه وقت مشخصی از زندگی خود را برای حضور در این فضا اختصاص دهد و دین خود را به حوزه های علمیه و امام زمان خود ادا نماید .

شاید بتوان گفت امروزه یکی از وظایف اصلی مسئولین فرهنگی در همه نهاد ها و سازمان ها ارائه خدمات فنی و زیرساختی از قبیل هاست و دامین رایگان به همه طلاب حوزه های علمیه است تا بتوانند با کمترین هزینه در این فضا ورود موفق داشته باشند .

لازم است در پایان تشکر ویژه داشته باشیم از همه روحانیونی که از اغاز شکوفایی رسانه های نوین به این فضا وارد شدند و با تمام توان در این عرصه فعالیت کردند ولی چاره ای نداریم که گلایه کنیم از تعداد زیادی از این عزیزان که هنوز اهمیت این حوزه از فعالیت را به خوبی درک نکرده اند و همچنان نسبت به این عرصه بیگانه هاستند .

شایان ذکر است منظور از هر طلبه یک وبسایت حضور هوشمندانه و فعال روحانیون و طلاب در عرصه فضای مجازی است و همانطور که مستحضر هستید عینیت این فضا تنها وب سایت و پایگاه اینترنتی نیست بلکه همه وبلاگ ها ,شبکه های اجتماعی و نرم افزار های پیام رسان موبایلی نظیر وایبرو تلگرام و...نیز شامل فضای مجازی است و امیدواریم در اینده نزدیک بیش از گذشته شاهد حضور مقتدرانه و هوشمندانه مبلغین اسلامی در فضای مجازی باشیم .



Dariush May 17, 2016 01:33 PM

پدر جان هنوز هم سید علی‌ فکر می‌کند که کامپیوتر یک تلویزیون دستی‌ است از این آخوند مفلوک در مورد اینترنت سوال می‌کنید؟!

گزارش یا اعتراض به این نظر


حسین May 17, 2016 01:35 PM

بهتر است به هرطلبه یک بیل و کلنگ بد هند نه پول مفت ازجیب ملت بی پناه ایران

گزارش یا اعتراض به این نظر


Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: