فتنۀ ۸۸؛ محکی برای گزینش شورای نگهبان
در آستانۀ سالگرد وقایع روز نهم دی سال ۱۳۸۸ و با نزدیک شدن انتخابات مجلس خبرگان و مجلس شورا، بار دیگر حملات اصولگرایان علیه مسببان «فتنۀ ۸۸» شدت گرفته است. همزمان با برگزاری همایشی در تهران به اسم «واکاوی فتنۀ ۸۸»، سخنگوی شورای نگهبان تأکید کرد که «هرگونه اظهارنظر و عملی درباره فتنه، ملاک شورای نگهبان در بررسی صلاحیت نامزدها است.»
به گزارش رادیو فرانسه، نجاتالله ابراهیمیان، سخنگوی شورای نگهبان گفت: «رفتار و گفتار داوطلبان انتخابات مجلس و خبرگان رهبری که مصداق طرفداری از فتنه» باشد، در بررسی صلاحیت کاندیداها مدنظر قرار خواهد گرفت.
او توضیح داد که «رفتار و گفتار داوطلبان باید طوری باشد که مصداق مشارکت و همراهی با اقدامات خلاف قانون که در سال ۸۸ اتفاق افتاد، تلقی نشود».
به نوشتِ سایت تسنیم، سخنگوی شورای نگهبان تأکید کرد که «بهطور کلی کاندیداهای مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی باید مرزبندی روشن و مشخصی با فتنه سال ۸۸داشته باشند».
با نزدیک شدن انتخابات دو مجلس، بسیاری از شخصیتهای اصولگرا موضوع «فتنه» را بار دیگر مطرح کردهاند. به عنوان مثال، دو روحانی بلندپایه، محمد تقی مصباح یزدی و احمد علمالهدی در مورد نفوذ "جریان فتنه" به دو مجلس ابراز نگرانی کردهاند.
حمید رسایی نیز با کنایه به اکبرهاشمی رفسنجانی گفته است که باید «مراقب فتنۀ اکبر بود».
همچنین محمدحسین نجات، معاون فرهنگی سپاه پاسداران هشدار داد که «حامیان فتنهگران آمادۀ برپایی فتنِۀ دیگری هستند و به مجرد دیدن ضعفی از نظام دوباره فعال میشوند».
«واکاوی فتنه ۸۸»
روز یکشنبه ۶ دی/۲۷ دسامبر، در تهران، همایشی به اسم «واکاوی فتنه ۸۸» برگزار شد. در این نشست، محمدرضا نقدی، رئیس سازمان بسیج مستضعفین، در بارۀ رویدادهای بعد از انتخابات ریاست جمهوری شش سال پیش گفت: «منفعتطلبها و صاحبان ثروتهای انبوه که پایگاه مردمی ندارند و برای حفظ منافعشان نیازمند تکیه گاه خارجی بودند، هستۀ داخلی فتنه را هدایت کردند».
او افزود: «این افراد شامل کسانی بود که در زمان تصدی مسئولیت در نظام به جای خدمت به مردم به دنبال کسب ثروت و قدرت بودند و در این مدت تا توانستند شرکتهای جدید، حسابهای داخلی و خارجی ایجاد و ثروت های انبوه انباشتند».
این همایش به مناسبت نزدیک شدن روز نهم دی برگزار شد. به دنبال اعتراضات مردم به نحوۀ برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در سال ۱۳۸۸ و راهپیمایی جنبش سبز در روزهای تاسوعا و عاشورا (۵ و ۶ دی ۱۳۸۸)، حکومت جمهوری اسلامی نیز تظاهراتی را در واکنش به این اعتراضها برنامهریزی کرد که روز نهم دی همان سال برگزار شد.