آدرس پست الکترونيک [email protected]









آدينه، 9 مرداد ماه 1394 = 31-07 2015

افزايش آمار خروج نخبگان در رشته های رياضی و فنی

قائم مقام بنياد ملي نخبگان با بيان اين که آمارخروج نخبگان ازسال ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۴ در رشته هاي رياضي و فني ، افزايش داشته است،اعلام کرد:خروج نخبگان از سال ۸۶ تاکنون در برخي رشته ها افزايش و در برخي رشته ها نيز کاهش داشته است. به عنوان مثال در رشته هاي علوم انساني و تجربي خروج نخبگان از کشور خيلي کمتر است، اما در رشته هاي صنعتي، رياضي و فني آمار خروج نخبگان با افزايش مواجه بوده است.

دکتر سهراب پور در گفت وگو با خراسان افزود: به طور کلي در مورد رشته هاي تجربي نخبگان و دانشجويان عمدتا با توجه به اين که بايد طرح خود را بگذرانند، اجازه خروج از کشور را ندارند اما در رشته هاي فني و مهندسي ورياضي افراد به قصد ادامه تحصيل از کشور خارج مي شوند و اتفاقا با توجه به موقعيت علمي شان به راحتي هم پذيرش مي شوند ضمن آن که درباره برخي رشته ها مانند برق و کامپيوتر نيز از آن جا که اين علوم جزو علوم روز دنيا محسوب مي شود، بيشتر شاهد خروج تحصيلکرده ها هستيم.البته اين موضوع تنها شامل نخبگان نمي شود و بيشتر افرادي که نخبه نيستند نيز از کشور خارج مي شوند. وي خاطرنشان کرد: البته اطلاعات ارائه شده درباره وضعيت خروج نخبگان از سال 86 تاکنون، اطلاعاتي کلي است که به دليل جمع آوري نشدن آمارهاي دقيق،ارائه جزئيات در اين زمينه امکان پذير نيست.

وي همچنين در پاسخ به دلايل ايجاد وقفه در ارائه آمار خروج نخبگان طي 2سال گذشته تصريح کرد :به طور کلي تهيه آمار از خروج نخبگان فرآيند سخت وپيچيده اي دارد ،چرا که اساسا وزارت علوم ودانشگاه ها هيچ آماري در اين خصوص ندارند در حالي که اين وظيفه دانشگاه هاست که اين آمار را تهيه کنند و در اختيار ما قرار دهند بنابراين ما ناچار هستيم شماره تماس اين افرادرا ازسازمان سنجش دريافت کنيم و به تک تک افراد نخبه وخانواده هاي آنان زنگ بزنيم و وضعيت ماندگاري آن ها را جويا شويم ومتاسفانه در اين فرآيند گاهي اطلاعات دقيقي ارائه نمي شود و يا برخي به پاسخ گويي وارائه اطلاعات تمايلي ندارند. روش ديگري که اتخاذ کرديم اين بود که از طريق اداره گذرنامه به اين آمارهاکه آمارهاي دقيقي است، دسترسي پيدا کنيم.

وي ادامه داد : با اين حال، متاسفانه آمارگيري از خروج نخبگان در يک سال گذشته معلق مانده در حالي که موضوع بسيار با اهميتي است که مطالبه مقام معظم رهبري نيز بوده است. در اين راستا بنياد ملي نخبگان اين موضوع را در دستور کار قرار داد و طي آن آمار خروج نخبگان را طي 2 دوره 4ساله تا سال 86 جمع آوري کرديم اما متاسفانه در حالي که بايد اين روند ادامه پيدا مي کرد و آمار هاي خروج نخبگان از بعد از سال 86 نيز به طور دقيق ارائه مي شد، اين موضوع همچنان معلق مانده است و آمار دقيقي از خروج نخبگان بعد از سال 86 نداريم .در حالي که شوراي عالي انقلاب فرهنگي نيز اين موضوع را از ما مطالبه خواهد کرد، به طور کلي نيزحتما بايد آمار دقيق و به روزي از خروج نخبگان داشته باشيم تا بتوانيم سياست هاي کاري را بر اساس آن تنظيم و اصلاح کنيم.

مهم ترين نکات
خروج نخبگان از سال ۸۶ تاکنون در برخي رشته ها افزايش و در برخي رشته ها نيز کاهش داشته است.

متاسفانه آمارگيري از خروج نخبگان در يک سال گذشته معلق مانده در حالي که موضوع بسيار با اهميتي است که مطالبه مقام معظم رهبري نيز بوده است.

حتما بايد آمار دقيق و به روزي از خروج نخبگان داشته باشيم تا بتوانيم سياست هاي کاري را بر اساس آن تنظيم و اصلاح کنيم.



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: