آدرس پست الکترونيک [email protected]









آدينه، 19 تیر ماه 1394 = 10-07 2015

تولید روغن داخل در آستانه ورشکستگی است

این روزها تولیدکنندگان روغن در کشور در حالی با انباشت محصولات خود در انبارها روبرو هستند که یک شرکت متعلق به سهامدار عربستانی در تلاش برای افزایش سهم خود در بازار روغن ایران از طریق دامپینگ محصولاتش است.

به گزارش خبرگزاری فارس، کارخانه روغن وابسته به سهامدار عرب برای افزایش سهم خود در بازار روغن ایران به سراغ دمپینگ تولیداتش رفته که البته این ارزان‌فروشی نصیبی برای مصرف‌کننده نهایی ندارد، بلکه تخفیف در فروش شامل حال بنکداران می‌شود تا تمایل آنها را به عرضه محصولات شرکت‌های دیگر تولیدکننده روغن کاهش دهد.

این شرکت تولیدکننده روغن که سهامدار اصلی آن هلدینگ «ص» در عربستان است، قیمت محصولات خود را برای بنکداران و خرده‌فروشان 15 تا 20 درصد کاهش داده، اما تغییری در قیمت درج‌شده بر روی کالا برای مصرف‌کننده ایجاد نکرده است. این مسئله باعث شده تا تعدادی از کارخانه‌های تولیدکننده روغن در نامه‌هایی به انجمن روغن درخواست رسیدگی به این موضوع و جلوگیری از دامپینگ این شرکت را مطرح کنند.

* هشدار تولیدکنندگان در مورد تعطیلی کارخانه‌ها

بر اساس نامه این شرکتها، عدم رعایت قیمت فروش روغن بر اساس مصوبه انجمن روغن توسط برخی از واحدهای تولیدی باعث ایجاد مشکلاتی در این صنعت شده و دیگر تولیدکنندگان باید محصولاتشان را زیر قیمت تمام شده تولید، به بازار عرضه کنند تا بتوانند در این رقابت حضور داشته باشند اما این مسئله در نهایت باعث تعطیلی برخی واحدها خواهد شد.

در نامه‌ برخی دیگر از تولیدکنندگان نیز با اشاره به ایجاد اختلال در صنعت روغن نباتی با قیمت شکنی‌ برخی برندها آمده است: بر اساس تحقیقات انجام شده از بازار روغن، برخی شرکت‌ها موازنه قیمت موجود در بازار روغن را با فروش محصولات خود به قیمت پایین، مختل کرده‌اند که باید به این موضوع رسیدگی شود.

همچنین برخی تولیدکنندگان دمپینگ در بازار روغن را عاملی برای کاهش تولید و رکود در دیگر شرکت‌های تولیدی عنوان کرده و از انباشت بیش از 10 هزار تن روغن در انبارهایشان خبر می دهند.

به این ترتیب ادامه دامپینگ یک شرکت در بازار،‌ کم کم شرکت‌های دیگر را از رده تولید و عرضه خارج می‌کند و پس از گذشت مدتی، دمپینگ شرکت اول برداشته می‌شود و قیمت فروش به بنکدار نیز به حالت قبل برمی‌گردد.

در نتیجه تولیدات شرکت وابسته به هلدینگ عربی، جایگزین تولیدات داخلی خواهد شد و کم کم کارخانه‌های دیگر را به ورشکستگی و حذف از بازار می‌رساند.



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: