آدرس پست الکترونيک [email protected]









آدينه، 5 تیر ماه 1394 = 26-06 2015

جزئیات یک بیماری نادر در ایران

عضو انجمن جراحان ارتوپدی ایران، از گزارش یک مورد بیماری «گورهام استوات» در کشور خبر داد و گفت: این بیماری، استخوان های بدن را درگیر می کند.

مهر: علی‌ اصغر ابدی در کنفرانس ماهانه انجمن جراحان ارتوپدی ایران که روز پنج شنبه برگزار شد، به تشریح بیماری «گورهام استوات» که استخوان‌های بدن را درگیر می‌کند، پرداخت و گفت:‌ درمان این شکستگی‌ها بسیار سخت است و باید بیمار تحت عمل جراحی قرار بگیرد تا بتوان نسج غیر طبیعی استخوان را برداشت، شکستگی را با پلاتین فیکس کرد و بعد به بیمار مغز استخوان تزریق کرد.
وی ادامه داد: این بیماری یک بیماری نادر است که در کشور تنها با یک نمونه از آن مواجه شدیم.

ابدی افزود: در این بیماری شکستگی روی استخوان بیمار با کوچکترین ضربه صورت می‌گیرد و به جای استخوان نسج عروقی جای استخوان را پر می‌کند.

عضو انجمن جراحان ارتوپدی ایران با اشاره به اینکه علت این بیماری هنوز مشخص نیست، گفت: این بیماری به نژاد، جنس و وراثت بستگی ندارد و در کل دنیا ۲۵۰ بیمار درگیر آن هستند.

وی تاکید کرد: این بیماری در ۳ دهه اول زندگی بروز می‌کند و در برخی موارد تا آنجا پیش می‌رود که منجر به مرگ بیمار می‌شود. اگر در استخوان جمجمه و قفسه سینه ایجاد شود کشنده و در صورتیکه استخوان ستون فقرات را درگیر کند فلج کننده است. البته خوشبختانه این بیماری در ۷۰ درصد موارد خود به خود خاموش می شود.

ابدی درباره درمان این بیماری نیز گفت: روش‌های زیادی درباره درمان آن ذکر شده است اما تاکنون تاثیر درمان‌کنندگی قطعی نداشته است. آخرین روش درمانی پرتو درمانی که می‌تواند به صورت موضعی بیماری را کنترل کند.

عضو انجمن جراحان ارتوپد ایران گفت: مشکل این بیماران در ابتدا به صورت درد بروز می‌کند و بعد به صورت شکستگی پاتولوژیک دیده می‌شود. درمان این شکستگی‌ها بسیار سخت است و باید بیمار تحت عمل جراحی قرار بگیرد تا بتوان نسج غیر طبیعی استخوان را برداشت، شکستگی را با پلاتین فیکس کرد و بعد به بیمار مغز استخوان تزریق کرد.

وی درباره لزوم فیزیوتراپی در این بیماری گفت: در هر شکستگی ممکن است بیمار نیازمند فیزیوتراپی باشد اما برای این بیماران فیزیوتراپی باید با مهارت بالا انجام شود چرا که در غیر این صورت ممکن است منطقه دیگری از استخوان بیمار دچار شکستگی شود.

ابدی تصریح کرد: در ایران یک نمونه از این بیماری مشاهده شده است. این بیماری در این فرد از سن ۱۸ سالگی بروز پیدا کرده و تا الان که بیمار در سن ۳۰ سالگی است ادامه داشته است.

وی افزود: بروز این بیماری در این فرد از آرنج دستانش آغاز شده و توانستیم با چندین عمل جراحی گسترش این بیماری در استخوان‌های او را کنترل کنیم.



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: