آدرس پست الکترونيک [email protected]









شنبه، 22 فروردین ماه 1394 = 11-04 2015

توافق هسته‌ای لوزان؛ رای ‌گیری مهم سنای آمریکا

کمیته روابط خارجی سنای آمریکا روز سه‌ شنبه آینده درباره توافق هسته‌ای با رژیم ایران رای‌گیری خواهد کرد. این رای‌گیری به کنگره این فرصت را خواهد داد تا درباره توافق هسته ای بازبینی‌های مورد نظر خود را انجام داده و درصورت به دست آوردن حد نصاب آرا مانع از لغو تحریم‌های رژیم ایران توسط اوباما شود.

به گزارش خبرگزاری "تسنیم"، تلویزیون سی ان ان در گزارشی اعلام کرد: از 2 آوریل (13 فروردین) که رژیم ایران و 1+5 بر سر چارچوب توافق هسته‌ای به توافق رسیدند، کاخ سفید لابی‌ خود برای جلب حمایت بیشتر در میان سناتورهای آمریکایی را آغاز کرد اما تاکنون موفق به متقاعد ساختن تمام دموکراتهای سنا نشده است زیرا بسیاری از آنها معتقدند که کنگره بر اساس قانون اساسی تعهد دارد این موضوع را با دقت بیشتری مورد توجه قرار دهد.

این طرح تا کنون به صورت رسمی از سوی 9 سناتور دموکرات مورد حمایت قرار گرفته و تعدادی از دموکراتها نیز به صورت ضمنی از آن حمایت کرده‌اند. با توجه به آمار و ارقام موجود به نظر می‌رسد درصورت ادامه شرایط موجود جمهوریخواهان تنها به 4 رای دیگر برای رسیدن به 67 رای مورد نظر و بی‌اثر ساختن وتو اوباما نیاز دارند.

پیش از این نیز میچ مک کانل رهبر اکثریت جمهوریخواه سنای آمریکا با انتشار بیانیه‌ای تصریح کرد: دولت اوباما باید به کنگره و مردم آمریکا توضیح دهد که چرا یک توافقنامه موقت باید موجب کاهش فشار بر حکومتی پیشرو در حمایت از تروریسم شود.


گزارش سی ان ان از کاخ سفید

هرچه بيشتر مي گذرد تَرک ها در توافق هسته اي بزرگتر مي شود / تا رسیدن به یک توافق نهایی، راه بسیار طولانی وجود دارد / اختلافات به حدی جدی است که چه بسا هیچ توافقی حاصل نشود / سنا سه‌شنبه درباره توافق هسته‌ای رای‌گیری می‌ کند

خبرنگار سی ان ان در کاخ سفید درباره واکنش کاخ سفید به اظهارات سران رژیم ایران درباره توافق هسته ای گفت با وجود اینکه فقط یک هفته از توافق لوزان می گذرد اما به نظر می رسد هر روز که می گذرد حمایتها از این توافق کمتر می شود. اظهارات رهبر حکومت ایران نیز نشان داد خطر شکست مذاکرات و توافق هسته ای وجود دارد.

آیت الله خامنه ای تاکید کرد هنوز هیچ توافق واقعی حاصل نشده است به همین علت نیز نه از آن حمایت می کند و نه با آن مخالفت می کند. رهبر ماه گذشته نیز برای عده ای سخنرانی می کرد که شعار مرگ بر آمریکا می دادند. او در آن سخنرانی آمریکا را فریبکار توصیف کرد. در هر حال هر توافقی که حاصل شود، آیت الله خامنه ای تصمیم گیرنده نهایی است.

آنچه که بسیار نگران کننده است این است که او در سخنرانی دیروز خود تفسیر آمریکا را از این توافق رد و تاکید کرد امکان بازرسی از تاسیسات نظامی رژیم ایران وجود ندارد و تحریمها باید بلافاصله پس از توافق هسته ای برداشته شود. این حرفها در تعارض کامل با اظهارات مقامات آمریکایی درباره توافق قرار دارد.

مذاکره کنندگان آمریکا تاکید می کنند بازرسیهای شدید و سرزده بخش کلیدی از توافق هستند و تحریمها فورا برداشته نخواهد شد. یکی از مقامات ارشد آمریکایی در واکنش به اظهارات آیت الله خامنه ای آن را لفاظی های آتشین و تحریک آمیز توصیف کرد که مخاطب آن تندروهای داخل ایران هستند.

رئیس جمهور آمریکا نیز با مخالفتهای جدید در کنگره مواجه است و حمایتها از طرح باب کورکر سناتور جمهوریخواه رو به افزایش است. این طرح عملا این امکان را به کنگره می دهد که توافق را باطل کند. بسیاری در کنگره تلاش می کنند کاخ سفید را به چالش بکشند.

9 سناتور دموکرات حمایت خود را از طرح کورکر اعلام کرده اند و نظر برخی دیگر از دموکراتها نیز به تدریج جلب این طرح می شود. به این ترتیب آنها به تدریج به 67 رایی که برای مقابله با حق وتوی رئیس جمهور لازم است، نزدیکتر می شوند.

اوباما در جامائیکا هشدار داد هنوز وقت برای توافق نهایی وجود دارد گرچه به نظر می رسد تَرک ها در توافق هر روز بزرگتر می شود. انتظار می رود با شروع کار سنای آمریکا تا چند روز دیگر طرح کورکر در سنا به طور اجمالی تصویب و بعد از آن در جلسه کامل سنا برای رای گیری کامل به شور گذاشته شود.

البته هنوز برخی از سناتورهای دموکرات تلاش می کنند مثل پل ارتباطی میان کاخ سفید و سنا عمل کنند و تغییراتی را در این طرح بدهند. در هر حال باید منتظر بود و دید چه خواهد شد. کاخ سفید هشدار داده است اگر این توافق شکست بخورد، به جایگاه آمریکا در سطح بین المللی لطمه شدیدی وارد خواهد کرد و تهدیدی برای منطقه خواهد بود.



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: