آدرس پست الکترونيک [email protected]









چهارشنبه، 29 بهمن ماه 1393 = 18-02 2015

رژیم ایران هدف بزرگ‌ترین‌ جاسوسی‌ آمریکا

جام جم آنلاین: هنوز حواشی مربوط به افشاگری‌های ادوارد اسنودن، پیمانکار سابق آژانس امنیت ملی آمریکا در مورد جاسوسی‌های این نهاد آمریکایی به پایان نرسیده است که بتازگی متخصصان و کارشناسان شرکت امنیتی روسی «کسپراسکای» پرده از جاسوسی دیگر برداشتند؛ عملیاتی که به گفته کارشناسان فضای سایبری می‌تواند بزرگ‌ترین جاسوسی اینترنتی تاریخ نام بگیرد.

شرکت کسپراسکای یک گروه بین المللی از حدود 200 کشور در سراسر جهـــان است. مقر این شرکت در مسکو قرار دارد، این شرکت بیشتر در زمینه کشف آنتی ویروس ها فعالیت می کند و رتبه چهارم در جهان را بر این اساس دارد.

بتازگی متخصصان امنیت دیجیتال در این شرکت در نشست بزرگ تحلیلگران امنیتی شرکت کرده و از کشف یکی از شیوه های قدیمی، اما ناشناخته جاسوسی آژانس امنیت ملی آمریکا خبر دادند؛ در حالی که در گزارش های پیشین گفته می شد آژانس امنیت ملی از طریق ایمیل و شبکه های اینترنتی از اهداف خود جاسوسی کرده است، اما افشاگری های تازه نشان می دهد بیشتر هارددیسک های دنیا از سال ها پیش در دسترس آژانس امنیت ملی آمریکا بوده است. به همین دلیل کارشناسان بر این باورند این افشاگری همه معادلات و تصورات پیشین درباره جاسوسی دیجیتال را به هم می ریزد.

کارشناسان کسپراسکای گفته اند جزئیات فنی مرتبط با این نرم افزار و پروژه عظیم جاسوسی مبتنی بر آن را به این دلیل منتشر کرده اند تا موسساتی که سیستم ها و شبکه های کامپیوتری شان به آن آلوده است، بتوانند برای کشف و حذف آن اقدام کنند.

نحوه فعالیت

آن طور که متخصصان کسپراسکای گزارش داده اند، یک نرم افزار جاسوسی در غیرقابل پیش بینی ترین اعماق هارددیسک ها جاسازی شده و به این ترتیب قابلیت خواندن اطلاعات بیشتر هارددیسک های موجود در جهان فراهم می شد. هارددیسک های تولید شده به وسیله شرکت های مهمی همچون وسترن دیجیتال سی گیت، توشیبا و بسیاری دیگر از شرکت های معتبر در این زمینه هدف این بدافزار قرار گرفته اند. نکته جالب این است که این شرکت ها که بخش بزرگی از هاردهای جهان را تولید می کنند، تاکنون همگی از وجود چنین پروژه ای ابراز بی اطلاعی کرده اند.

هنوز مشخص نیست که آژانس امنیت ملی آمریکا چگونه به این کدهای تماما محرمانه دسترسی پیدا کرده است. مدیر شرکت سی گیت در واکنش به این افشاگری ها گفته، بعید می داند راهی برای تزریق کد خارجی به محصولات این شرکت وجود داشته باشد.

برخی از متخصصان می گویند این سازمان جاسوسی احتمالا از روش های قانونی و با بهره گیری از فرصت های موجود در پنتاگون برای بررسی امنیتی کدها، به کد منبع این شرکت ها دسترسی یافته و در طول زمان مناسب ترین راه ها برای نفوذ را یافته و سپس با جاسازی آنها همه محصولات را پیشاپیش آلوده و بعد به دست بسیاری از مشتریان در جهان رسانده است.

به گزارش دویچه وله، متخصصان کسپراسکای می گویند، تکنیکی که برای جاسازی این جاسوس افزار در هارددیسک ها استفاده شده، آن قدر پیشرفته است که توانسته سال ها خود را از همه رادارها پنهان نگه دارد. این کد ویرانگر به گونه ای درون نرم افزار پیش فرض هارد جاسازی شده که با هر بار روشن شدن کامپیوتر، به صورت اتوماتیک کد نفوذ به هارد آن را هم اجرا می کند و این یعنی دسترسی به این سیستم متصل به هارد دیسک در همه طول زمان روشن بودن آن میسر است؛ به عبارت ساده تر دسترسی کامل و بی فیلتر به همه اطلاعات ذخیره شده روی دیسک در هر زمانی که مشغول فعالیت است.

قربانیان این جاسوسی

گفته می شود، اجرای این پروژه احتمالا از سال ۲۰۰۱ یا شاید حتی از سال ۱۹۹۶ آغاز شده باشد. به این ترتیب آژانس امنیت ملی آمریکا از دست کم ۱۴ سال پیش قابلیت جاسوسی و نفوذ به بیشتر هارددیسک های موجود در جهان را داشته است.

بررسی کد این نرم افزار نشان می دهد که سال ها از توسعه این برنامه جاسوسی می گذرد و قربانیان آن در بیش از ۳۰ کشور دنیا رویت شده اند. بیشترین میزان آلودگی به این بدافزار جاسوسی هم در سیستم های کامپیوتری ایران به چشم می خورد. روسیه، پاکستان، افغانستان، مالی، سوریه، یمن و الجزایر از دیگر قربانیان بزرگ این شیوه ناشناخته جاسوسی دیجیتال هستند. موسسات دولتی سازمان های نظامی شرکت های مخابراتی، بانک ها، شرکت های فعال در حوزه انرژی، متخصصان انرژی اتمی، سازمان های رسانه ای و فعالان اسلامگرا از مهم ترین اهداف این پروژه جاسوسی بوده اند.

ارتباط با استاکس نت

کسپراسکای در گزارش خود درباره این نرم افزار جاسوسی، به کشور یا کشورهایی که ممکن است در توسعه آن نقش داشته باشند اشاره ای نکرده، اما از ارتباط مستقیم و معنی دار آن با «استاکس نت» پرده برداشته است؛ بدافزار ویرانگری که با هدف مختل کردن چرخه غنی سازی در ایران طراحی شده بود و کد مخرب آن به تاسیسات غنی سازی اورانیوم وارد شد.

یکی از کارکنان پیشین سازمان امنیت ملی آمریکا در گفت وگو با رویترز، صحت اطلاعات منتشر شده از سوی کسپراسکای را تــائید کرده و گفته کارکنان این سازمان جاسوسی از نظر اهمیت، آن را در حد استاکس نت رده بندی می کردند.

یکی دیگر از مقامات اطلاعاتی آمریکا نیز گفته است از دستیابی به تکنیک جاسازی این جاسوس افزار در هارددیسک ها باخبر بوده، اما مطلع نیست که مشخصا در چه پروژه هایی از آن بهره گیری شده است.

همچنین سخنگوی آژانس امنیت ملی آمریکا اعلام کرده از انتشار گزارش کسپراسکای باخبر است، اما در محافل عمومی درباره آن اظهارنظر نخواهد کرد.

با افشاگری کسپراسکای درباره پروژه ای که سال ها ناشناخته مانده، به نظر می رسد بار دیگر آژانس امنیت ملی آمریکا زیر باران انتقادات و حملات قرار خواهد گرفت. افشاگری های اسنودن در دو سال گذشته، این سازمان جاسوسی را در موقعیتی ســخت قرار داد، اما آنچه حالا افشا شده در سطحی فراتر از آن داده هاست و قربانیان بالقوه بسیاری در سراسر جهان دارد.



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: