آدرس پست الکترونيک [email protected]









آدينه، 3 بهمن ماه 1393 = 23-01 2015

نقش رژیم ایران در سومالی شدن یمن

شبه نظامیان شیعه "الحوثی" یمن موسوم به انصارالله که تحت امر رژیم ایران هستند، هفته گذشته مسئول دفتر رئیس جمهور یمن را ربودند و سپس با حمله مسلحانه به کاخ ریاست جمهوری در صنعا، رئیس جمهور یمن را به گروگان گرفتند و از ساعاتی پیش نیز پارلمان یمن را محاصره کرده اند. دولت و رئیس جمهور یمن استعغا داده اند و احتمال فروپاشی کامل حکومت در این کشور قوت گرفته است. رسانه های بین المللی با نگرانی از ایجاد هرج و مرج و تبدیل یمن به یک سومالی دیگر خبر می دهند.

خبرگزاری فرانسه: استعفاي دولت و رئيس جمهور يمن را در هرج و مرج فرو برد

این خبرگزاری در گزارشی از صنعا نوشت: یمن پنجشنبه شب بعد از استعفای دولت و رئیس جمهور با هرج و مرج سیاسی کامل رو به رو شد.

در شرایطی که صنعا، پایتخت تحت کنترل حوثی ها (شبه نظامیان شیعه انصارالله تحت امر رژیم ایران) است پارلمان یمن استعفای عبد ربه منصور هادی را رد کرد.

دولت یمن که کمتر از سه ماه قبل تشکیل شد استعفای خود را به رئیس جمهور ارائه کرد.

عبد ربه منصور هادی ، متحد واشنگتن در مبارزه علیه القاعده نیز استعفا کرد و در نامه خود به پارلمان از بن بست کامل در این کشور خبر داد.

اما پارلمان استعفای رئیس جمهور را رد کرد و به گفته یک مقام بلند پایه نشت فوق العاده صبح جمعه را برای بررسی بحران در یمن خواستار شد.

چهار استان جنوبی، منطقه ای که زمانی کشوری مستقل بود از تصمیم خود برای رد دستوراتی که از پایتخت برای واحد نظامی محلی صادر می شود و پیروی از افراد وفادار به هادی خبر دادند که نشانه گسترش بحران در یمن است.

خشونت هایی که از تابستان یمن را فرا گرفته است نگرانی از فروپاشی کامل این کشور همانند سومالی را افزایش داده است.

هادی به عنوان متحد اصلی آمریکا به حساب می آید چون به واشنگتن اجازه داد با هواپیماهای بدون سرنشین فعالان القاعده را در خاک یمن هدف قرار دهد.

یمن به ویژه پایگاه القاعده شبه جزیره عربستان است و واشنگتن آن را خطرناک ترین گروه این شبکه افراطی می داند.

این گروه حمله هفتم ژانویه به دفتر هفته نامه فرانسوی شارلی ابدو را به عهده گرفت.

خالد بحاح، نخست وزیر یمن در متن استعفا هدف خود را فاصله گرفته از رئیس جمهور اعلام کرد.

رئیس جمهور یمن به علت دادن امتیاز به حوثی ها با اعتراض رو به رو است.

شبه نظامیان حوثی که ماه سپتامبر بخش بزرگی از صنعا را تحت کنترل در آوردند جایگاه های مهمی را در نهادهای دولتی خواستارند و به پیش نویس قانون اساسی که یمن را به حکومت فدرال متشکل از شش منطقه تبدیل می کند معترض هستند.

حوثی ها به رغم توافقی که متعهد شدند اطراف کاخ ریاست جمهوری و محل اقامت نخست وزیر را ترک و احمد عواد بن مبارک، مسئول دفتر رئیس جمهور را آزاد کنند روز پنجشنبه در این منطقه حضور داشتند.

بن مبارک روز شنبه ربوده شد.

رئیس جمهور یمن نیز چهارشنبه شب متعهد شد قانون اساسی را اصلاح کند. به علاوه در این توافقنامه آمده است حوثی ها و همچنین جنبش جنوب و دیگر گروه سیاسی که از داشتن نماینده قانونی در نهادهای دولتی محروم هستند حق انتصاب اعضای خود را در این نهادها داشته باشند.

جمال بن عمر، فرستاده سازمان ملل متحد بعد از تشدید خشونت ها روز پنجشنبه خود را به صنعا رساند و از نمایندگان نیروهای سیاسی خواست « اختلافات خود را از راه گفتگو حل کنند .»

عبد ربه منصور هادی سال 2012 بعد از کناره گیری علی عبدالله صالح به عنوان رئیس جمهور انتخاب شد.

صالح در پایان اعتراضات خیابانی بهار عربی مجبور به کناره گیری از قدرت شد.

دولت یمن در چارچوب توافقنامه صلح ماه سپتامبر تشکیل شده بود. این توافقنامه بعد از ورود حوثی ها به پایتخت به درگیری های پایان داد.

در شرایطی که یمن با بحران عمومی رو به رو است احتمال تشدید خشونت ها زیاد است.

سه فرد مسلح وابسته به قبایل سنی روز پنجشنبه در استان مارب در شرق صنعا در کمین حوثی ها کشته شدند.

بر اساس آماری که منابع قبایلی ارائه کردند حوثی ها نیز شش عضو خود را از دست دادند.

عبدالمالک حوثی، رهبر حوثی ها چهارم ژانویه تهدید کرد این استان نفت خیز را تصرف خواهد کرد.

شبه نظامیان تحت فرمان او بعد از ورود به پایتخت در ماه سپتامبر به تصرف این استان می اندیشند.

اما قبایل سنی این منطقه که القاعده نیز در آن مستقر است بر عزم خود برای مقابله با آنها تاکید و دیگر قبایل سنی یمن نیروی کمکی به مارب اعزام کردند.




homa January 23, 2015 12:18 PM

تبریک به حاج اوباما - خاورمیانه را گند زد

گزارش یا اعتراض به این نظر


صفا January 23, 2015 07:17 PM

این حرف ها برای رنگ کردن و پرو بال دادن بیخودی به خمینی چی هاست
در یمن %۶۵-%۶۰ سنی و %۴۰-%۳۵ سیاه هستند %۹۵ شیعه ها زاییدی هستند که ۱۰ قرن قبل از شیعه های صفوی وجود داشته اند و مذهبشان بیشتر به سنی ها شبیه است تا به شیعه های ایران از همه مهمتر شیعه های زاییدی شیعه پنج تائی هستند نه شیعه دوازده تائی آنها فقط محمد, علی, فاطمه, حسن, و حسین را به امامی قبول دارند و ۹ امام دیگر شیعه های صفوی یعنی از زین العابدین به بعد به خصوص امام زمان را قبول ندارند شیعه های زاییدی شیعه های صفوی و آخوندی را اصلا و ابدا قبول ندارند

گزارش یا اعتراض به این نظر


Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: