آدينه، 23 آبان ماه 1393 = 14-11 2014مذاکرات هسته ای؛ کری: زمان در حال اتمام استلوران فابیوس وزیر خارجه فرانسه روز پنج شنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک با همتای ایتالیایی خود در مورد مذاکرات هسته ای با رژیم ایران گفت: هنوز سؤالات کلیدی حل و فصل نشده ای باقی است. جان کری تاکید کرد: زمان در حال اتمام است. نگرانی های جامعه بینالملل مشروع بوده و هیچ توافقی بدون پاسخگویی به این نگرانیها نخواهد بود. از سوی دیگر علی خرم مشاور وزیر امور خارجه رژیم ایران در یادداشتی به روزنامه اعتماد تاکید کرد که اظهارات اوباما مبنی بر اینکه توانایی متقاعد کردن کنگره و لغو تحریمها را دارد فقط یک ادعاست و برای جمهوری اسلامی این جمله شفاهی کفایت نمیکند.
روزنامه جوان (سپاه پاسداران): علاء الدین بروجردی، رئیس کمیسیون امنیت و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوالی مبنی بر آخرین وضعیت مذاکرات هسته ای، گفت: مذاکرات در عمان عملا به نتیجه ای نرسید. بروجردی گفت: با توجه به مذاکراتی که عملا به نتیجه نرسید، دو واقعیت در این روند مذاکرات حایز اهمیت است؛ واقعیت اول زیاده خواهی امریکاست و واقعیت دوم ایستادگی تیم مذاکره کننده هسته ای بر مواضع و خطوط قرمز، که شورای عالی امنیت ترسیم کرده است. رئیس کمیسیون امنیت و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در رابطه با ایستادگی تیم مذاکره کننده هسته ای ادامه داد: این در ماهیت خود کاملا امر مثبتی است که زیر بار فشار امریکا نمی رویم و زیاده خواهی آنها را نیز نمی پذیریم و در عین حال از خطوط قرمز خود نیز عبور نمی کنیم.
خبرگزاری رویترز به نقل از منابعی گزارش داده است که حصول توافق هستهای تا روز سوم آذر بعید است و طرفین احتمالا توافق موقت جدیدی مشابه توافق ژنو امضا میکنند. به گزارش فارس، خبرگزاری رویترز به نقل از مقامات غربی نوشته است که با وجود مذاکرات یک ساله رژیم ایران و گروه موسوم به 1+5 برای رسیدن به توافق جامع، بعید است این امر تا ضربالاجل سوم آذر (24 نوامبر) محقق شود. بنا بر این گزارش، مقامات غربی به رویترز گفتهاند که طرفین احتمالا بار دیگر توافق موقتی را امضا میکنند تا در ماههای پیش رو اختلافات باقیمانده را برطرف سازند. این در حالیست که وزیر خارجه آمریکا پیش تر گفته بود اگر در این مهلت توافقی حاصل نشود، مسئله بسیار پیچیده تر خواهد شد زيرا دستیابی به توافق پس از ضرب الاجل سوم آذر بسیار دشوار خواهد بود. خبرگزاری آسوشیتدپرس این هفته در گزارشی نوشت: درصورتی که توافق با رژیم ایران تا پایان سال جاری میلادی به دست نیاید، روی کارآمدن کنگره جدید، شرایط را برای کاخ سفید دشوار خواهد کرد. ناظران پیش بینی می کنند در صورت عدم حصول توافق نهایی تا موعد 3 آذر ، جمهوریخواهان کنگره از هم اکنون و پیش از تشکیل سنای جدید – که در آن اکثریت خواهند داشت- تلاش برای آوردن لایحه تحریم های جدید رژیم ایران به صحن سنا را آغاز کنند.
سایت "مثلث آنلاین" در تهران: سه روز مذاكره در مسقط درحالي به پايان رسيد كه هيچ اطلاعاتي جز اينكه «همچنان مشغول كار هستيم» بيرون نيامد. برخي از مخالفان داخلي توافق با غرب معتقدند بودند «توافق ضمني» انجام شده است. اما ظاهرا اين اخبار درست نيست. روحاني امروز در جلسه هيات دولت از آنچه در پشت درهاي بسته اتفاق افتاده بود رمزگشايي كرد. روحانی بدون نام بردن از آمريكا مشكلات داخلي آنها را مربوط به خودشان دانست و گفت: «اگر یکی از کشورهای عضو گروه ۱+۵ مشکلاتی در داخل دارد و در انتخاباتی برنده یا بازنده شده است، به ما ربطی ندارد و هر کشوری باید مشکلاتش داخلیاش را در درون خود حل کند.» مشخص است كه در اين سخن منظور كشوري غير از آمريكا نيست. چراكه تنها دموكراتهاي آمريكا بودند كه در هفته گذشته انتخابات مياندورهاي آمريكا را به رقيب محافظهكار خود واگذار كردند. حرفهاي روحاني به اين معناست كه كري و آمريكا خواهان اين هستند كه از پيروزي در اين مذاكرات به نفع خود در داخل آمريكا استفاده كنند. اما پاسخ روحاني روشن بود. او گفت: «نفع یکجانبه هیچ توافقی را مستحکم نمیکند» ظاهرا درخواستهاي كري در اين مذاكرات روحاني را بيش از پيش عصباني كرده است. رییس جمهور با بیان اینکه کشورها نباید مشکلات داخلی خود را در مذاکرات وارد کنند، گفت: این موضوع قانونی و منطقی نیست و همه اعضای ۱+۵ باید به مصالح منطقه توجه کنند. روحاني علاوه بر اين از زياده خواهيهاي آمريكا هم پرده برداشت و گفت: «امیدواریم همه کشورهای ۱+۵ بویژه آمریکا که گاهی در مذاکرات به دنبال زیادهخواهی است، متوجه شرایط باشند.» آنچه سخنان امروز روحاني از نتيجه مذاكرات به دست ميدهد اين است كه آمريكا به خاطر مشكلات داخلي به دنبال زيادهخواهي در نتيجه توافقنهايي است. گره كار اينبار نه تنها در كشور آمريكا بلكه در موقعيت متزلزل اوباما و دموكرات ها نهفته است.
این لاریجانی از ریشه جانی جواب نشست آینده را داده از این پس جهان در انتظار بعد از شکست مذاکرات اتمی نوبت تحریمهای بسیار خانمان برانداز و فلج کننده و نابودی اقتصاد ایران و در نهایت حمله به ایران و نابودی این رژیم بسیار جانی و خطرناک و تروریست پرور است که عامل اصلی آتش افروزی ها و درگیریهای خاورمیانه و کل دنیا می باشد که با توسل به حربه های کثیف و موذیانه و ترور و وحشت سر قدرت باقی مانده است واکنون نیز با نیرنگ و فریب و دادن میلیاردها دلار باج و رشوه برای حفظ حکومت و ماندگاری خود روسیه و چین را در مقابل اتحادیه اروپا و آمریکا سپر دفاعی خود قرار داده است رژیم متوهم جمهوری اسلامی خیال می کرد همانند دوره خاتمی می تواند بازی در بیاورد در حالیکه در حال حاضر برای این رژیم وحشت زده یک سینی جام زهر جلویش گذاشته اند که باید نوش جان کند واگر هم جام زهر را نخورد که سر نگونی بسیار نزدیک تراز آنی خواهد بود که حتی دشمنان رژیم فکر می کنند اصلا ممکن است رژیم پوسیده دچار فروپاشی شود اگر کنکره آمریکا تهدیدهای خود را عملی کند همانند خالی کردن تیر خلاص تو سر رژیم اسلامی است |