آدرس پست الکترونيک [email protected]









چهارشنبه، 23 مهر ماه 1393 = 15-10 2014

فقر؛...زباله ‌گردی پدیده‌ای نو در شهرهای ایران

امروزه شاهد زباله‌گردی، این پدیده‌ای نو، در همه شهرستان‌های کشور و به ویژه بروجرد هستیم.

به گزارش خبرگزاری فارس از بروجرد، چند سالی است که شاهد رواج پدیده زباله‌گردی در همه شهر‌ها هستیم و زباله گرد‌ها عمدتا با خم شدن درسطل‌های زباله به دنبال پیدا کردن زباله‌هایی هستند که از ارزش بالاتری در مقایسه با پسماند مواد غذایی و سایر زباله‌ها برخوردارند.

زباله‌گردها با گونی‌هایی در دست خود معمولا مواد قابل بازیافت درون زباله‌ها، را جمع‌آوری کرده و به فروش می‌رسانند، تا بتوانند مخارج زندگی خود را تامین کنند.

در حال حاضرافزایش روز افزون تعداد زباله‌گردها در شهرستان بروجرد، نه‌تنها سلامت خود زباله‌گرد‌ها را تهدید می‌کند، بلکه به عنوان معضلی اجتماعی، چهره زشتی به شهر بخشیده و سبب نارضایتی شهروندان نیز شده است.


*گسترش بوی بد زباله در محله‌ها

یک شهروند بروجردی در این باره گفت: هر شب طی زمان مقرر شده، پلاستیک زباله خود را در مخازن مخصوص گذاشته، اما دقایقی بعد زباله‌گردها با پاره کردن پلاستیک، زباله‌ها را در کوچه و خیابان پراکنده می‌کنند.

حشمت.آ ادامه داد: معلوم نیست، این افراد دنبال چه چیزی می‌گردند، اما آنچه برای ما مشخص است، پارگی همیشگی پلاستیک‌های زباله و پخش شدن زباله‌ها در کوچه‌هاست.

یک شهروند دیگر بروجردی گفت: یکی ازپیامدهای ناشی از افزایش تعداد زباله‌گرد در شهر، آسیب دیدن مخازن زباله ازسوی این افراد و در نهایت نفوذ شیرابه زباله‌ها و گسترش بوی بد و زننده در محله است.

ویدا.م افزود: نمی‌دانم جمع‌آوری این افراد به عهده چه نهادی است، اما از مسئولان مربوط تقاضا دارم، برای حفظ سلامت شهر و شهروندان از اقدام‌های این افراد جلوگیری کنند.

*انتقال بیماری ایدز به زباله‌گرد‌ها از طریق زباله‌های معتادان

یک شهروند دیگر بروجردی گفت: زباله‌گردی پدیده‌ای نو بوده و نشان دهنده این است که اطراف‌مان افراد فقیر زیادی زندگی می‌کنند که برای تامین معاش خود حاضر می‌شوند تا کمر داخل سطل زباله فرو بروند.

سمیرا.گ بیان داشت: این افراد به رعایت نظافت هم توجهی نداشته، حتی یک دستکش دستشان نمی‌کنند.

وی ادامه داد: داخل زباله‌ها ممکن است، هر چیز خطرناکی موجود باشد، ولی زباله‌گرد‌ها بی‌توجه به این موضوع، کار خود را انجام می‌دهند.


شهروند دیگر بروجردی گفت: زباله‌ها خطر‌های بهداشتی جدی برای زباله گرد‌ها به همراه داشته و ممکن است این افراد از طریق سرنگ‌های انداخته شده در سطل‌های زباله از سوی معتادان تزریقی، مبتلا به ایدز شوند.

مرتضی.م اظهار کرد: اگر این سرنگ‌ها به دست افرادی که زباله‌ها را جمع‌آوری می‌کنند، فرو برود، ویروس ایدز می‌تواند خون آنها را هم آلوده کند و از این طریق بیماری ایدز در جامعه شیوع پیدا می‌کند.

وی ادامه داد: زباله‌گردها در فرصت مناسب به سراغ سطل‌های زباله می‌روند و با جست و جو در آن که همراه با پاره کردن پلاستیک‌های زباله و ریختن آنها به اطراف سطل‌ها است، مواد بازیافتی مورد نظر خود را پیدا می‌کنند.

شهروند دیگری بروجردی گفت: این افراد بدون برگرداندن زباله‌ها به درون سطل‌ها، محل را به مقصد سطل زباله بعدی ترک می‌کنند.

نرگس.گ ادامه داد: این افراد با به هم ریختن محتویات پلاستیک‌ها برای به دست آوردن شیشه نوشابه خالی، نان خشک و... موجب آلودگی محله‌ها می‌شوند.

*زباله‌گردها در معرض انواع بیماری‌ها

یک آسیب‌شناس اجتماعی و متخصص علوم رفتاری در این باره گفت: هر چند اکنون زباله‌گردی به منبع در‌آمدی برای برخی از افراد تبدیل شده، اما این افراد همواره در معرض دنیایی از بیماری‌های پنهان مخازن زباله قرار داشته که امکان انتشار برخی از آنها در جامعه هم وجود دارد.


شاهد طباطبایی افزود: هر چند کسب درآمد و کمک به تفکیک زباله اصلی‌ترین دلیل زباله‌گردها برای جمع‌آوری زباله است و خود آنها هم به این نکته اشاره می‌کنند، اما رعایت نکردن ضوابط بهداشتی و آلوده کردن محیط اطراف موضوعی است که ضرورت جلوگیری از فعالیت این افراد را مورد توجه قرار می‌دهد.

وی بیان داشت: فقر اقتصادی، فقر فرهنگی، اعمال نادرست در سیستم جمع‌آوری زباله و استفاده نکردن از تجارب کشورهای موفق در زمینه جمع‌آوری و تفکیک زباله را از مهمترین عوامل تاثیرگذار در بروز پدیده زباله‌گردی است.

وی ادامه داد: نبود اطلاع‌رسانی از سوی سازمان‌های مرتبط درباره خطرهای این پدیده، نوع طراحی سطل‌های زباله که علاوه بر سهولت در امر زباله‌گردی امکان پرسه حیوانات و حشرات موذی را ممکن ساخته، از دیگر عوامل زباله‌گردی است.

آسیب‌شناس اجتماعی و متخصص علوم رفتاری اضافه کرد: در مورد اینکه بیشتر زباله‌گرد‌ها معتاد هستند، تردیدی وجود نداشته به ویژه معتادانی که سرپناهی ندارند و با فروش زباله‌ها بخشی از هزینه‌های روزمره خود را تامین می‌کنند.

طباطبایی افزود: فعال شدن بخش بازیافت زباله‌ها و سازمان مدیریت پسماند در همه شهرها و روستاها و در پیش گرفتن شیوه‌های اصولی تفکیک زباله می‌تواند از شیوع بیماری‌ها و آسیب‌های اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی ناشی از زباله‌گردی پیشگیری کند.



فریبرز October 15, 2014 10:53 AM

خمینی ملعون و گجستک '' بهشت بَرین '' را به مردم ایران وعده داد ولی آنچه که واقعاً به آنها رسید '' بهشت بِرین '' بود ! !

گزارش یا اعتراض به این نظر


Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: